Kašel nekašel - mám dát sirup?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
966
23.12.05 08:48

Kašel -nekašel

Holky, potřebuju poradit. Vašek se zřejmě nastydl, ale přitom nesmrká, nenudlí, ani nekašle. Jen v noci a v poledním spánku se vzbudí (ale jen jednou)a je úplně zahleněnej, slyším, jak mu to na hrudníku chrochtá, ale nemůže nic vykašlat, dusí se, protože u toho strašně řve. když se mi ho podaří uklidnit, tak normálně usne a spí až do rána. Ze spaní nekašle. teplotu nemá. Přes den je úplně normální.
Nevím, jestli mám ještě dneska jít k doktorce, spíš se bojím, aby ještě něco jiného nechytl a navíc bych tam musela vzít i mimi a to se mi vůbec nechce. V úterý jdeme s mimčem do poradny, tak pokud to staršího za ty tři dny nepřejde, tak ho samo taky prohlédne. ale do té doby bych nerada něco zanedbala. Mám mu dát třeba nějaký sirup na odkašlání? Nebo něco jinýho? Zatím dávám akorát mokrý pleny kolem postýlky, ale nic jinýho mě nenapadá, když mu vlastně „nic neni“.

Makýš a Tygříci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
23.12.05 08:53

Makýš, nevim, ale krom něčeho na odkašlávání bych asi k dr radši zašla (já teda jo) právě vzhledem k tomu, že jsou svátky (teda já bych šla tím, že je před víkendem)…
Jinak bohužel nevím, který sirup je na odkašlání, to by poradili v lékárně.
Hezké svátky
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
23.12.05 08:57

makysku
na tenhle druh kasle je dobry Mucosolvan sirup, prodaji ti ho i bez receptu, nebo Stodal ( to jsou homeopatika )

pusu klukum

market

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
23.12.05 09:14

Makysku, přesně tenhle kašel - nekašel už má skoro měsíc Jířa. Po třech týdnech jsem se rozhodla jít nakonec radši k doktorce, když je před těma vánocema. Prohlídla ho, nic nenašla (samozřejmě, jinak mu totiž nic není) a říkala, že se vyskytujou virozy, který víc poškodí sliznice a pak se třeba měsíc a půl kašle… no dostali jsme nějaký dost drahý kapky na léčení sliznic (samý bylinky) a na noc půlku ditiadenu, aby ho do nedráždilo. Po 4 dnech užívání je to furt stejný… takže asi počkáme přes svátky a zkusíme to znova, jestli ho to nepřejde :( - PS: mucosolvan na to nebrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
23.12.05 09:54

tak díky holky. tak my necháme doktorku na úterý a do tý doby mu zkusim dávat Stodal, když to jsou homeopatika.

Pa Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
27.12.05 04:19

makysku, doufam, ze je to s vami lepsi ! taky trpime na obcasny kasel a zahleneni- Mathis 3mes., ale z nosu nic netece…je to vse vevnitr. a hrozne to v nas rachta - ale to mi rekl doktror je pry z obezity - prdolka ma 9kg…a to jenom kojim
aprilmouse, mohla by jsi mi popsat ten lek na leceni sliznice z bylinek, prosim?
Sona a Marion (30mes), Mathis (3mes)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.12.05 22:06

Nám se ten kašel znova recykloval do brutálního nachlazení, takže teď kašle celej den a do toho mu rýma leze i očima. Ale ty kapky jsou dobrý. Jmenuje se to Sinupret - ale je to asi od 1 roku. Což když počítám k té váze 9 kg asi nemáte ne, pokud to má být „obezita“ :D Naše „obézní“ 2,5 leté dítě má 19 kg a říkala doktorka, že přitom vůbec tlustý není. Nebrala bych to tak tragicky podle těch tabulek

• Citovat
  • Upravit
414
28.12.05 22:07

Jsem se zapomněla zalogovat :) To bylo ode mě ten předchozí příspěvek - APRILMOUSE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
21.12.13 18:41

Bude to kašel?

Ahoj všem, nechci zakládat novou diskuzi, těch kašlacích tady je už dost :? Náš malý 16 m už od včerejška jakoby chrčí při dýchání, težko se to popisuje, možná se to i trochu podobá chrochtání :nevim: Ale právě nekašle, hlídám ho a za celý den zakašlal dvakrát, jen krátce, vpodstatě jako jindy. Nemá rýmu, nemá zvýšenou teplotu, jen prostě dýchá chrastivě. V noci to bylo taky slyšet, ale spal klidně, nekašlal. Myslíte, že bych mu měla dát nějaký sirup? Mám doma Prospan a Drosetux. Chtěla bych mu ulevit, ale zase když nekašle, tak nevím jestli dát sirup proti kašli. Nemáte někdo zkušenost? V pondělí jdem každopádně k doktorce, ale právě se bojím, aby se to nějak víc nerozjelo do té doby. Díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
21.12.13 18:49

@Pehule moje neteř měla to samé a skočila se zánětem průdušek.. teďka to má hodně dětí..

• Citovat
  • Upravit
230
21.12.13 18:52

@Lizzi Ty jo, zánět průdušek, to mě děsíš :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
21.12.13 18:53

@Pehule nechci děsit, jen píšu, jak to je.. taky strašně chrčela a to má jen 5m.. uvidíš jak mu bude v noci, na pohotovost bych zajela pokud by se to nějak zhoršilo, nebo by naběhla teplota..

• Citovat
  • Upravit
230
21.12.13 18:59

Jo jasně, já jsem ráda, že si mi to napsala, aspoň budu obezřetnější. Teď teda zvažuju tu pohotovost :nevim: Mě právě trochu straší to, že chrastí víc než včera, tak aby se v noci ještě nezhoršil. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
22.12.13 21:02

Udelej olejovy zabal na prsa, mokrou plenku na postylku, zvysenou polohu a u nas zabira cibule s medem, cibule pusti stavu a smicha se s medem…a to jsem davala kazdy den 2× po lzicce.taky je dobry caj na prudusky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí