Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Měla jsem to taky, hrabu se z toho už 14 dní a na covid jsem negativni. Zavolej svému lékaři ať ti vystaví žádanku na testy.
Tak ono to muze byt cokoli, bez testu tezko rict. Osobne, pokud vylozene neumiras, bych proste lezela doma a v pondeli zavolala praktikovi a domluvila se s nim na dalsim postupu.
Ted nemusis nikam, pokud budes moct normalne dýchat a nebudes se dusit kaslem. V pondeli bych zavolala praktikovi a domluvila se s nim.
No pokud se ti nebude zdravotní stav zhoršovat tak se v pondělí obrať telefonem na svého lékaře a nech se poslat na testy.
Pokud se ti vyletí horečka a budeš mít problémy s dýcháním, volej na pohotovost.
Každopádně zůstań doma izoluj se od lidí, tvoji blízcí by taky neměli nikam courat.
Pokud ztratis cich a chuť, tak je to jasnej Covid, takhle muzes mit i normalni virozu…
Ja mela bolesti hlavy, kloubu a teplotu kolem 37, kasel vubec a za ctyri dny jsem ztratila cich a chut…
@Anonymní píše:
Zdravím, je zde někdo kdo prodělal covid a měl třeba stejný problémy? Čtvrtý den bolesti hlavy a kloubů. Zimnice. Únava. Ode dneška silný kašel a pocit pálení na hrudníku. Teploty se ale drží do 37 max 37,6. Nevím zda se jedná o chřipku nebo snad covid? Nevím kam se tet obrátit atd?
Chřipka to není určitě, tu poznáš vždycky. Chřipka je několik dní čtyřicítky a pocit, že určitě umřes.
Tohle klidně může být covid. Nebo nějaká jiná viróza. Každopádně nikam nechod a ani členové domácnosti by neměli.
Kdyby se to zhoršilo dýchání, volej rychlou. Jinak v pondělí volej - nechoď, ale volej- k praktikovi.
Muze to byt cokoliv, ale tipuji covid. V pondeli zavolej obvodni at posle zadanku na test.
@Hanka1 píše:
Pokud ztratis cich a chuť, tak je to jasnej Covid, takhle muzes mit i normalni virozu…
Ja mela bolesti hlavy, kloubu a teplotu kolem 37, kasel vubec a za ctyri dny jsem ztratila cich a chut…
U nás doma s Covidem nikdo chuť ani čich neztratil.
@Anonymní píše:
Zdravím, je zde někdo kdo prodělal covid a měl třeba stejný problémy? Čtvrtý den bolesti hlavy a kloubů. Zimnice. Únava. Ode dneška silný kašel a pocit pálení na hrudníku. Teploty se ale drží do 37 max 37,6. Nevím zda se jedná o chřipku nebo snad covid? Nevím kam se tet obrátit atd?
Může to být Covid. Krom kašle a pálení na hrudi jsem měla totéž a byla jsem pozitivní.
@Anonymní píše:
Pali mě strašně hrudník. Kašel velkej ale teploty nemám.
Taky jsem neměla teploty. Pokud tě strašně pálí hrudník a kašleš, tak to klidně Covid být může. Pokud by se silně horšil tvůj zdravotní stav, tak volat sanitku. U nás byly i střevní obtíže a absurdně strašná bolest hlavy.
Já jsem včera měla i celej den průjem pořád pocit na zvracení. Pálení hrudníku a mezi lopatky. Jsem astmatik tak nevím jestli to nepriradit i tomu pálení. Bolest hlavy, závratě. Bolest kolenou, rukou zad. Kašel Takovy silný jako by hodně hrubý.
Zlato, je 26, čatvrtý den znamená, že to máš aspoň od 23, kdys to měla řešit. Nenapadlo tě to?
Doporučení mojí lékařky - pokud se tedy nebudeš horšit - teplé nápoje, něco s vitamínem C a D, a nepřetěžovat se, ať má organismus šanci se léčit svépomocí.
Bez ohledu na to, jak ti bude, svému praktikovi ale určitě v pondělí zavolej a domluv se s ním na testech.
@Trojlístek Dobrý den, mohla bych se zeptat, jak dlouho u vás byly ty střevní obtíže? Já už je mám 10 den. Svou lékařlu jsem kontaktovala tel. v pondělí. Dala mi atb na střeva a konec. Neviděla mě. Teď po svátcích má dovolenou. Tak přemýšlím co budu dělat…