Vztah s maminkou - co je a není normální

5411
6.7.13 17:14

Je toto normální?

Ahojky je něco hrozného a nepochopitelného na tom že chci dát dceru na 21měsících do jeslyček když se vrátím do práce? řeknu vám ted co se vlastně stalo: moje maminka je podle mě divná bydlela jsem u ní zařídila si cukrárnu já sem jí pomáhala narodila se nám dcera přítel pracoval 200km od nás a viděly jsme se tak jednou za týden někdy ani to ne asi před půl rokem mě přítel řekl že by byl rád kdyby jsme se za ním odstěhovaly aby snáma mohl být víc ted koupil byt zařizujem já jezdím k rodičům s malou cca každých 14dní (200km) aby maminka nebyla uražená, nedokáže pochopit to že přítel má dobrou práci a chtěl nás mít u sebe a že jsme se odstěhovaly za ním bere to jako podraz od něj cukrárnu zvládá sama skvěle je to cukrárna ve vesnici kde jsou cca 4baráky… jezdím jí pomahat když to jde, pořád hádky apod. stála jsem se držela ted jsme tam byly týden a měly sme být ještě další jenže já už jsem to vzdala a sebrala se a jely zpět domů, maminka mě začla říkat že je to nenorální dát dítě skoro na 2letech do jeslyček že jí moc mlátím (nepřipadá mě že když malá neposlechne, jde k silnici apod.. dostane přes zadek, začala stím že na mě někdo zavolá sociálku) no jinak když přijedem jídlo si kupujem samy apod.. a dnes ještě k tomu mě řekla že jí máme dávat peníze na elektriku, vodu, odpady apod.. že jim peníze nepadaj z nebe (oba rodičě podnikatele) tak jsem jí řekla že když přijedu na náštěvu za nima že mě příjde divný jim zato platit nevím jak to máte vy když jedete k rodičům když mě minule přivezla jahody tak sem jí to zaplatila a když zjistila že je to pro malou tak peníze nechtěla ale kdyby to bylo pro nás tak si to nechá zaplatit ještě se dneska kvůli všemu urazila no prostě hrozný tak nevím jestli jsem divná já s přítelem nebo ona když to někomu řeknu tak to nikdo to její chování nechápe, sehnala jsem si dobrou práci v novém městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8142
6.7.13 17:24

A ty se ptáš konkrétně na co? Jestli je maminka normální? Nebo to s těma jesličkama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.7.13 17:26

Pamatuju si předchozí diskuzi, moje rada je nejezdi tam tak často, to bez sebe pár týdnů nevydržíte, když víš, jaká je tam atmosféra? Tobě taky prachy nepadají z nebe a za dopravu něco utratíš, ne? Proč jsi tam týden, to už teda skoro na placení je… Jeď tam 1×měsíčně na víkend a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
6.7.13 17:26
@Levandulina píše:
A ty se ptáš konkrétně na co? Jestli je maminka normální? Nebo to s těma jesličkama?

tak všeobecně jak maminka i ty jesle.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
6.7.13 17:30

On každý je nějaký a má svý vrtochy a když ti to její chování nevyhovuje a hádáte se, tak bych tam asi tak často nejezdila. A jestli pořebuješ dát dítě do jeslí, tak to je tvoje věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
6.7.13 17:30

Zkoušet něco takového na mě, tak mě tam neuvidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.7.13 17:31

Maminka asi špatně nese, že ses odstěhovala tak daleko, a dává ti to sežrat.

Jestli je normální platit rodičům za návštěvu, tak to asi jak u koho. My třeba u našich neplatíme (tchánovci bydlí vedle nás, takže tam tohle řešit nemusíme), kolikrát my naši „nedovolí“ ani platit útratu v obchodě (za jídlo pro nás nebo je, to už je jedno). Ale pamatuju, že když jsme byli malí my, tak u jedněch prarodičů to fungovalo tak, že když jsme k nim přijeli, naši jim dávali peníze na naše útraty. Myslím, že záleží na tom, jak to komu vyhovuje. Pokud bych viděla, že moji rodiče našimi návštěvami trpí (ve smyslu, že si pak nemůžou nic dovolit), nechtěla bych tam pobývat zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
6.7.13 17:32

…tak tohle teda fakt neznám, nezažila jsem to, ani nepraktikovala na svých dětech a vnoučatech. To mi opravdu zůstává rozum stát. Jen ty si jdi svou cestou a buduj si svojí samostatnou „jednotku“.Mamča ať si podniká jak je libo. Není normální, když přijdeš k ní na návštěvu, ještě jí pomáháš s její prácí, aby jsi jí za ní platila. Když ona půjde k tobě na návštěvu bude platit také? Není padlá na hlavu? Odjeď domů, nastup do práce, holčičku do školičky a na návštěvu, za těchto podmínek, jen občas, nebo vůbec. A´T se chytne za rypák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
6.7.13 17:33

Souhlasim s @Gladys jezdit na navstevu k rodicum tak daleko a jeste za to platit? no to teda nevim. Nerikam koupit neco dobreho nebo tak, ale takhle, to by se mi teda opravdu nelibilo. A vy mate pravo na svuj zivot s pritelem, mate dite a jste rodina. Mamince proste vyhovovalo, kdyz jsi tam byla a pomahala.
A k tem jeslim, myslim si ze mas pravo na sve rozhodnuti a do toho by ti taky nemel nikdo kecat. Hodne stesti, doufam ze si to s maminkou brzo vyrikate a ona to pochopi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674

Co se týká jeslí, tak když není zbytí, nic nenormálního to není. Zvláš´t pokud je tam dítě spokojené. Naše starší chodila do jeslí ve 2,5 letech, protože chtěla mezi děti. Nemusela by, já mohla být ještě půlrok doma na RD. Začala jsem ji tam dávat na 5 dní v měsíci a když jsem viděla, jak je tam šťastná, tak jsem ji tam přihlásila na dennodenní docházku a vrátila se do práce dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052

Jesle:
tak já chodila do jeslí od 6m a manžel do týdenní školky. Takže pokud to jinak nejde tak se řiď sama sebou a pocitem s tvého dítěte jak moc je na tebe fixované a jak to cítíš ty na to ti tady nikdo neodpoví.

Máma:

nejezdi tam tak často, prostě neznám celou situaci, ale podle mně kope kolem sebe, protože nedokázala ještě překousnout, že seš pryč. :think: Odjela jsi za lepším tak zaplať teď na to máš ;). Nejezdi tam tak často a přejde jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
avinka
6.7.13 17:34

Jediný kdo mi nepříjde normální je tvá matka, promiň ale my když jedeme k rodičům i třeba na prázdniny a tak nikdy jim za vodu nic neplatíme, měla by být ráda že jí pomáháš a jezdíš každých 14 dní za ní 200km (to bys taky mohla říci že chceš na benzín atd.) měla by být ráda že máš dobrou práci a tvůj přítel si vás váží. Jinak je normální dát malou do jesliček moje malá byla už cca podobně taky ve školce jelikož žijeme v usa a já musím pracovat, je to tu normální dávají se do jesliček i klidně 8 měsíční děti. Tvojí matku nechápu :roll: taky bych se na ní vyprdla a odjela za takový chování :think:

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
6.7.13 17:53

Maminka asi blbe nese, ze jsi pryc.

Nenech se vydirat. Rekni, ze jim nic davat nebudes, protoze hodne projedes. A ze pokud se ji to nelibi, budes jezdit jen jednou za dva mesice.

Treba ji to trkne.

• Citovat
  • Upravit
6836
6.7.13 18:21
@chatwenna píše:
Maminka asi blbe nese, ze jsi pryc.

Nenech se vydirat. Rekni, ze jim nic davat nebudes, protoze hodne projedes. A ze pokud se ji to nelibi, budes jezdit jen jednou za dva mesice.

Treba ji to trkne.

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
6.7.13 19:14
@chatwenna píše:
Maminka asi blbe nese, ze jsi pryc.

Treba ji to trkne.

tohle jsem říkala a ona mě odpověděla že sem se nemusela tak daleko stěhovat že je to můj problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová