Je viburcol bezpečný?

11.8.20 07:50

Je viburcol bezpečný?

Ahoj, synovi rostou špičáky a už máme tak nějak všichni dost. Doma mám viburcol čípky, ale zatím jsem si netroufla dát. Je to fakt pro malý dítě bezpečný, když to obsahuje jedovatý rulik zlomocný? A riziko alergie na nějakou složku asi taky existuje? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
11.8.20 07:58

Riziko alergie existuje snad úplně u všeho, co dítěti dáváš. To bys mu nemohla dát najíst vyprat prádlo ani podat čípky proti horečce a bolesti. Ano, Viburcol je bezpečný. I jedovaté byliny můžou mít příznivé účinky ve správném dávkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
11.8.20 08:21

Je to homeopatie, takže bych se nebála, že by mu to ublížilo. Špičáky, tak bych řekla, že třeba 10m mu nejspíš bude. Spíš bych se bála, že to nebude fungovat. Jak se říká, „když to nemá vedlejší účinky, tak to nefunguje“. :D Dala bych případně pak ještě paralen, třeba na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.8.20 08:42

Je to čistý ztužený tuk, v homeopatických nesmyslech není žádná účinná látka. Takže mu to trošku promastí konečník a to je všechno. nic jiného to nedělá. jsou to vyhozené peníze. Okolo rulíku to prošlo jenom hodně zdálky.

Raději mu dej panadol podle dávkování které ti doporučí pediatr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
11.8.20 08:50

Dětem jsem dávala a vždy hodnotím velmi pozitivně, jak na teplotu, tak bolest vždy zabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1037
11.8.20 09:23

Synovi rostou zuby od 4m, dávám Viburcol na „to nejhorší“, tj. 3-4 dny po sobě, než je zub venku (a teplota bývá max. 38 st. C). Vždy zabral, žádné vedlejší účinky jsem nepozorovala. Jsem ráda, že pomáhá, určitě dám radši homeopatikum než Panadol nebo Nurofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
11.8.20 21:08

Riziko alergie je dnes všude a u všeho. Ale je to homeopatikum, čistě přírodní složka. Dávám malému na zuby, neklid, když má po očkováni a naprosto super, zabere opravdu během 10ti min a malý spokojený :) není utlumený jak napr po nurofenu apod, takže já na nej nedám dopustit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
11.8.20 22:45

My dávali teď malému na rýmu a zvýšenou teplotu v 10 m. Žádná alergická reakce a zabral téměř hned.

Ale taky jsem si nebyla moc jistá, jak to zabere, když to několik lidí hanilo. A kupodivu to zabralo rychle a opravdu zabralo. A myslím, že mimčo si placebo efekt nevsugeruje. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí