Jeden vaječník, snažení, IVF?

320
14.12.14 09:12

jeden vaječník, snažení, IVF?

Ahoj holky, jdu si asi spíš jen postěžovat :-)V červenci jsem byla na velké operaci, cysta na vaječníku, odebrali mi komplet pravý vejcovod i vaječník. Od té doby se snažíme o mimčo. Samozřejmě nic. MS ale pravidelná a ovulace taky. :-( Vím, že je to zatím jen půl roku, ale začínám být nervozní. I lékař nám doporučil neotálet, kdyby se nedej bože cysta objevila i na druhým vaječníku. Je tu někdo se stejným problémem? Měla bych už zajít k lékaři a podstoupit nějaké vyšetření? Nebo se stále snažit a čekat. Máme už jedno dítě, takže manželovo spermie by měly být v pořádku. Dcera se nám povedla hned napoprvé, proto začínam být nesvá :-) všechny kamarádky kolem mě jsou těhotné :-( díky za všechny rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1017
14.12.14 09:33

A kolik ti je let? Pokud už jedno máte, tak by ještě počkala, tak půl roku. Tedy za předpokladu, že ti není přes 30, tam není čekat na co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
14.12.14 09:45

Je mi krásných 27 let :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2791
14.12.14 10:07

Ahoj, my se snažili s přítelem rok. Otěhotněla jsem a hned o to přišla. Po dalším půl roce jsme to začali řešit. Dr. mě poslal na laparoskopii a objevili nebo spíš neobjevili druhý vaječník a vejcovod. Že je mám nevyvinuté. A na druhé straně, na té funkční, leží cysta, která brání otěhotnění. Takže koloběh v CAR. Zkrátím to - 1.IVF nic, 2.IVF zatím (ťuk, ťuk, ťuk) pozitivní výsledek. V pátek jdu na ultrazvuk :-) Ale ty jsi mlaďounká. Určitě to ještě 1/2 roku zkoušejte. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
14.12.14 10:22

Ještě bych zkoušela. Kdyby se na tom zbylém vaječníku objevila cysta, jde odstranit i jinak, než odstranit celý vaječník. Jinak mám taky 1 vaječník. Po roce jsem nevydržela a šla na KET(měla jsem eskymáky proto, že mi hrozilo, že mi vezmou oba vaječníky). První pokus se povedl. No a 10 měs. po porodu jsem otěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
14.12.14 11:02

@HaniaNelinka po zánětu sem taky přišla o jeden vaječník, nedařilo se tak mě poslal doktor na laparoskopii, kde zjistili, že je vejcovod průchozí pouze pod tlakem, takže pokud bych se nahodou povedlo otěhotnět, tak hrozilo mimoděložní a bylo mi doporučeno IVF, v dubnu sem začla píchat hormony a v květnu mi bylo zavedeno 1 embryjko, které se pěkně chytlo a v lednu očekáváme miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí