Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jdu si asi spíš jen postěžovat
V červenci jsem byla na velké operaci, cysta na vaječníku, odebrali mi komplet pravý vejcovod i vaječník. Od té doby se snažíme o mimčo. Samozřejmě nic. MS ale pravidelná a ovulace taky.
Vím, že je to zatím jen půl roku, ale začínám být nervozní. I lékař nám doporučil neotálet, kdyby se nedej bože cysta objevila i na druhým vaječníku. Je tu někdo se stejným problémem? Měla bych už zajít k lékaři a podstoupit nějaké vyšetření? Nebo se stále snažit a čekat. Máme už jedno dítě, takže manželovo spermie by měly být v pořádku. Dcera se nám povedla hned napoprvé, proto začínam být nesvá
všechny kamarádky kolem mě jsou těhotné
díky za všechny rady.
A kolik ti je let? Pokud už jedno máte, tak by ještě počkala, tak půl roku. Tedy za předpokladu, že ti není přes 30, tam není čekat na co.
Ahoj, my se snažili s přítelem rok. Otěhotněla jsem a hned o to přišla. Po dalším půl roce jsme to začali řešit. Dr. mě poslal na laparoskopii a objevili nebo spíš neobjevili druhý vaječník a vejcovod. Že je mám nevyvinuté. A na druhé straně, na té funkční, leží cysta, která brání otěhotnění. Takže koloběh v CAR. Zkrátím to - 1.IVF nic, 2.IVF zatím (ťuk, ťuk, ťuk) pozitivní výsledek. V pátek jdu na ultrazvuk
Ale ty jsi mlaďounká. Určitě to ještě 1/2 roku zkoušejte. ![]()
Ještě bych zkoušela. Kdyby se na tom zbylém vaječníku objevila cysta, jde odstranit i jinak, než odstranit celý vaječník. Jinak mám taky 1 vaječník. Po roce jsem nevydržela a šla na KET(měla jsem eskymáky proto, že mi hrozilo, že mi vezmou oba vaječníky). První pokus se povedl. No a 10 měs. po porodu jsem otěhotněla.
@HaniaNelinka po zánětu sem taky přišla o jeden vaječník, nedařilo se tak mě poslal doktor na laparoskopii, kde zjistili, že je vejcovod průchozí pouze pod tlakem, takže pokud bych se nahodou povedlo otěhotnět, tak hrozilo mimoděložní a bylo mi doporučeno IVF, v dubnu sem začla píchat hormony a v květnu mi bylo zavedeno 1 embryjko, které se pěkně chytlo a v lednu očekáváme miminko