Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj děvčata 🙂. Zachviličku máme prosinec a letos se u nás vánoce pojaly formou něčeho na zub. A tak mě zajímá, jaké jedlé dárky jste vytvářely vy, nebo máte v plánu vytvářet?
Pro všechny nějak vím, ale zastavila jsem se na dědovi. Má rád tvrdý alkohol a já bych ráda něco trošku speciálního, co si běžně nekoupí. Nemáte nějaký tip? Domácím vaječným likérem ho moc neuctím 😃, pro dědu je třeba něco silnějšího. Je zvyklý na pálenky, ale protože si nechává sám pálit, tak i klasická pálenka padá 🙂.
Jeden rok měly úspěch domácí utopenci, na Silvestra jak když najdeš.
Nebo nakládané sýry, všechno to, co najde užití koncem roku.
Nigella Lawson někde ukazovala, že dá do vodky zrníčka z granátových jablíček a ono se to hezky zbarví a dobře to vypadá v té lahvi.
@Amelka898 Tak nějakou zahraniční - Calvados, Travaricu, bylinkový Pelinkovac, Anýzovku… Nebo takovou, kterou nepálí, nebo se prodávají degustační kalendáře apod.
Jinak jedlé dárky - dělával jsem domácí utopence, nakládaný sýry do hezkých sklenic, nebo pistácie, ořechy a udělal vlastní etiketu a dal do sklenic, domácí sušenky.
@SaxaL Ti utopenci a sýry zní super 🤩. Mám doma hodně ostré papričky, to by mohlo být pro ty co rádi ostrý super
.
Já viděla jen vanilkový lusk, ale tohle by nemuselo být marný 🙂. Zvlášť jestli to chytne i třeba trochu chuti
@Premek_Orac Dědeček vypije co teče, to by byla asi zase trochu škoda 😁. Ale praděda by tohle ocenil, děkuju za tip 😊
Mimo alkohol - jeden rok jsme byli obdarováni domácí paštikou a cibulovým chutney. Mňamka největší ![]()
K té pálence mně napadá - to jsem jednou kdysi dávno dělala manželovi - domácí slivka od kamaráda a na láhev jsem ručně malovala a psala vzkaz barvami na sklo. Takže pokud jsi trochu výtvarně zručná…
Jo a pak jsem také viděla pečený čaj „opilá švestka“, na netu určitě najdeš recept.
Já všem dělám kaštanový likér a pečený čaj, ten teda po dlouhé době letos. Ale likér má vždy velký úspěch, kdybys chtěla recept tak napiš.
@kaja00 píše: Více
Jé, mohla bych poprosit na recept na likér? Děkuju
Já každým rokem dávám jedle dárky-slivovice, sada luxusních pastik atd.. takže za mě určitě ano, super dárky. Ale sama jsem nic ještě nezkoušela. Když neberu vajecnak a baileys bo jak se to píše..
Já jedlé dárky nedělám a nedávám. Sama nemám ráda, když něco takového dostanu.
Minulý rok jsem dostala nakládaný hermelín. Leželo to v lednici ještě v únoru a už to úplně teklo. Tak to stejně letělo …
Jedle darky pro dospele jsou pro me eine grosse Katastrofe ![]()
Jednou jsem v balicku dostala liskace v medu, no staly na skrince asi 3 roky, nez jsrm je konecne vyhodila. Samotne liskace ano, ale patlat se v tom medu to uz fakt ne ![]()
Nebo ted jsme ke kulatinam dostali od jedne pribuzne spozstu testovin a dokonce polevkove koreni, kdyz polivky nedelam a ty ktere delam, tak si timhle korenim fakt nebudu kazit. Nebo byli v balicku houbove rizoto, no to fakt musim mit ![]()
Jedlé dárky taky nemusim.
Málokdy se mi někdo trefí do vkusu a pak to vyhazuju.