Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@bumbinka píše:
Holky, já mám dotaz - jak má vlastně ten hotový pečený čaj vypadat? Vždycky jsem si představovala, že je to taková zapečená suchá směs ovoce, teď jsem ho viděla někde prodávat a vypadalo to spíš jako kompot
jj vypadá to jako kompot, ale když to otevřeš a převrátíš tak to nevyteče jako kompot
je to takový tuhý jakoby a mooooc dobrý ![]()
@Oter směs na horkou čokoládu? Máš recetp nebo teda jak se to dělá?
@kcechovka píše:
@Oter směs na horkou čokoládu? Máš recetp nebo teda jak se to dělá?
Já dělám podle tohoto receptu http://recepty.vareni.cz/…ou-cokoladu/. Případně můžeš místo cukru a kakaa dát 9 lžic granka a 3 lžíce cukru (má to lepší konzistenci).
@Elaaa a nebyl ten čaj z pomerančů hořký? Taky ho chci vyzkoušet a docela se toho bojím, všude jsem četla, že z citrusů jen citron, ostatní že zhořkne ![]()
@Oter
páni, tak to by mě ani nenapadlo! díky moc za tip.
zakladatelko- a musí to být nutně hand made?
já když darovávala jedlé věci, tak většinou koupila nějaké lepší jídlo (lahůdky, ale samozřejmě tak aby to dotyčný jedl) k tomu třeba hezký košík nebo bedýnku a pěkně to zabalit. pravda, že to není extraoriginální, ale zase se na tom nedá moc co zkazit. a jednou sem si to dokonce nechala balit v květinářství- přeci jen jsou to profíci ![]()
hlavně jedlý dárek je 100% užitečný, nerada kupuju blbosti ![]()
@Directionerka4
Jedle darky, ktere jsem pripravovala loni:
1. kachni pastika s brusinkami
2. kachni pastika s bylinkovym maslem
3. zavarenina z cervene cibule s tymianem a citronem (vhodna k syrum, gril masu, zaklad do omacek)
4. chilli omacka
5. arabsky syr Labneh (nalozeny v oleji s korenim)
6. domaci tagliatelle
7. cokoladove lanyze
@Tanulkaa Škoda, že nejsi moje příbuzná nebo kamarádka, mňáááááááám ![]()
@bumbinka píše:
@Tanulkaa Škoda, že nejsi moje příbuzná nebo kamarádka, mňáááááááám
tanulko- nechceš mě taky za přítele? aspoň na FB? ![]()
Mě se na webu apetitu líbil recept na pomerančovou marmeládu, hodí se taky i k masu.
@bumbinka
Ja jsem k tomu nakoupila jeste takove krasne stare zavarovacky, vicko schovala do latky a nadeprala cedulky s popisem vyrobku. Vsichni dostali stejne balicky aby se nemohli hadat
. Letos jsem chtela pripravovat zase trochu jine, at ochutnaji vic dobrot, ale kvuli bakalarce a neustale nemoci nestiham a budou mit jen mini balicek
.
FB nemam
. Odkazy musim chvilku pohledat, protoze je mam ulozene v zalozkach na jinem pocitaci, ale behem dneska to sem hodim.
Já dělala jedlé dárky loni a letos budu zas. Dělala jsem kaštanový likér (z čokoládové tyčinky Kaštany), pečený čaj (já ho ve skleničce tekutý mám, jde opravdu o to jak to komu chutná a jak se to povede
), ořechy v medu, čokoládové kuličky letos chci zkusit cappucinové kuličky.