Jedlé vánoční dárky

15.12.12 09:57

Jedlé vánoční dárky

Ahojte!
Potřebovala bych poradit ohledně jedlých dárků. :nevim:
Nemáte nějaký nápad na jedlé dárky?
Napadá mě jen nakládaný hermelín a olej s bylinkami. :lol:
Nemáte nějaké osvědčené návody? :)
Děkuju za všechny tipy ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10631
15.12.12 10:02

@Directionerka4 Ahojky, tak já dělala taky nakládaný hermoš, jak jsi zmínila. Dělala jsem to pro bráchu. Má dost rád jídlo, tak mi to přišlo jako fajn nápad. Teď mám v plánu mu udělat balíček jídla.. Zatím mám pleněné chilli papričky, párečky, olivy, sýry, pak nějaký čabajkový salám a k tomu balík šesti pivních speciálů. Tak snad budu mít úspěch.
Jinak mě napadá třeba domácí paštička, ale ta asi moc dlouho nevydrží :think:. Nebo domácí nasušené ovoce, domácí bonbony,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
15.12.12 10:07

Na webu Apetitu je celkem dost napadu na jedle darky, zkus pohledat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
15.12.12 10:07

Určitě je výborný, koupit si med a ořechy. Pak několik menších skleniček a udělat ořechy v medu. Dát ještě přes víčko kus látky a hezky zavázat a pěkný a hlavně velmi chutný dárek je hotov :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.12 10:11

A co pecene čaje vlastni výroby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.12 10:12

A co pecene čaje vlastni výroby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.12 10:29

Pečený čaj mi přijde moc složitý ne? :nevim:
Petulinaxx:A co tam mám hledat :lol: :nevim:
Máš tam nějakej dobrej tip? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
15.12.12 10:30

Ja celkem pravidelne vyrabim vajecny konak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
15.12.12 10:50

Směs na muffiny, sušenky, domácí likér, pralinky, čokoládičky, ořechy v medu, nakládané sýry, speciální oleje… je toho tolik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
15.12.12 10:50

Asi záleží pro koho to je, ale jak už je tu psáno tak bych udělala třeba nakládaný hermelín, utopence(klidně pikantnější variantu), oříšky v medu, upekla třeba nějaké sušenky a zabalila do pěkného papíru nebo udělala domácí paštiku do pěkných formiček či skleničky, přebalila hezkou látkou a k tomu brusinky. Nebo chaloupku z perníkového těsta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.12.12 10:52

U nás se za nejúspěšnější jedlé dárky považují kozí sýry (hlavně já je miluju) a směs všech možných oříšků, sušeného ovoce a podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7969
15.12.12 11:02

@Directionerka4
Naopak, velmi jednoduchý, zrovna minulý týden jsem udělala citrusový, vyšlo mi to na 9 malých skleniček (od jihočeského jogurtu)

• 1 kg jablek nakrájených na kousky, dávám i se slupkou
  • 1 kg citrusů (cca 75% pomeranče, 20% mandarinky, zbytek citron a zázvor, vše bez slupek na kostky, citron na plátky, zazvor na minikousky)

(Na podzim jsem dělala směs jablek, hrušek, pomerančů, malin, ostružin, borůvek atd. - prostě, co člověk doma má.)

• hrozinky
  • 5 hřebíčků, 1 rozlámaný badyán, mletá skořice (asi 1 lžičku)
  • cukr krystal (podle chuti, já dala necelé kilo a je celkem sladký, ale pro někoho, kdo sladí je dobrý)
  • pekla jsem necelou hodinku, občas promíchala, hlavně, aby rozinky se dostaly dolů a nezčernaly, někdy je potřeba přilít trochu vody, záleží, jak moc pustí ovoce štávu
  • horkou směs naplnit do skleniček a na 5 min otočit dnem vzhůru
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
15.12.12 11:05

Holky, já mám dotaz - jak má vlastně ten hotový pečený čaj vypadat? Vždycky jsem si představovala, že je to taková zapečená suchá směs ovoce, teď jsem ho viděla někde prodávat a vypadalo to spíš jako kompot :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.12 11:07

No mě jde spíš o Ty recepty, jako nápady bych měla, ale né recepty :? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7969
15.12.12 11:07

@bumbinka Když je horký, tak je to takový sirup s kousky ovoce, po zchladnutí je to tužší, už neteče. Ale záleží to na množství cukru a vody, co pustí ovoce nebo doliješ. Mín cukru = víc tekutý. Takže si konzistenci můžeš upravit dle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný