Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte!
Potřebovala bych poradit ohledně jedlých dárků. ![]()
Nemáte nějaký nápad na jedlé dárky?
Napadá mě jen nakládaný hermelín a olej s bylinkami. ![]()
Nemáte nějaké osvědčené návody? ![]()
Děkuju za všechny tipy
![]()
@Directionerka4 Ahojky, tak já dělala taky nakládaný hermoš, jak jsi zmínila. Dělala jsem to pro bráchu. Má dost rád jídlo, tak mi to přišlo jako fajn nápad. Teď mám v plánu mu udělat balíček jídla.. Zatím mám pleněné chilli papričky, párečky, olivy, sýry, pak nějaký čabajkový salám a k tomu balík šesti pivních speciálů. Tak snad budu mít úspěch.
Jinak mě napadá třeba domácí paštička, ale ta asi moc dlouho nevydrží
. Nebo domácí nasušené ovoce, domácí bonbony,..
Na webu Apetitu je celkem dost napadu na jedle darky, zkus pohledat ![]()
Určitě je výborný, koupit si med a ořechy. Pak několik menších skleniček a udělat ořechy v medu. Dát ještě přes víčko kus látky a hezky zavázat a pěkný a hlavně velmi chutný dárek je hotov ![]()
Pečený čaj mi přijde moc složitý ne? ![]()
Petulinaxx:A co tam mám hledat
![]()
Máš tam nějakej dobrej tip? ![]()
Směs na muffiny, sušenky, domácí likér, pralinky, čokoládičky, ořechy v medu, nakládané sýry, speciální oleje… je toho tolik…
Asi záleží pro koho to je, ale jak už je tu psáno tak bych udělala třeba nakládaný hermelín, utopence(klidně pikantnější variantu), oříšky v medu, upekla třeba nějaké sušenky a zabalila do pěkného papíru nebo udělala domácí paštiku do pěkných formiček či skleničky, přebalila hezkou látkou a k tomu brusinky. Nebo chaloupku z perníkového těsta.
U nás se za nejúspěšnější jedlé dárky považují kozí sýry (hlavně já je miluju) a směs všech možných oříšků, sušeného ovoce a podobně…
@Directionerka4
Naopak, velmi jednoduchý, zrovna minulý týden jsem udělala citrusový, vyšlo mi to na 9 malých skleniček (od jihočeského jogurtu)
(Na podzim jsem dělala směs jablek, hrušek, pomerančů, malin, ostružin, borůvek atd. - prostě, co člověk doma má.)
Holky, já mám dotaz - jak má vlastně ten hotový pečený čaj vypadat? Vždycky jsem si představovala, že je to taková zapečená suchá směs ovoce, teď jsem ho viděla někde prodávat a vypadalo to spíš jako kompot ![]()
No mě jde spíš o Ty recepty, jako nápady bych měla, ale né recepty
![]()
@bumbinka Když je horký, tak je to takový sirup s kousky ovoce, po zchladnutí je to tužší, už neteče. Ale záleží to na množství cukru a vody, co pustí ovoce nebo doliješ. Mín cukru = víc tekutý. Takže si konzistenci můžeš upravit dle sebe.