Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky maminky, krmím nutrilonem protože bohužel nemám mlékp. V neděli budou malýmu 3.týdny a dávám mu skoro každé 2.hoďky 90.ml. jen, že mu to už je málo. Jednou denně mu tedy dám 120ml. Chci se Vás prosím zeptat jestli ho mám krmit podle tabulky kde píšou, že by měl mít max.670ml.za den nebo podle jeho potřeby? utápí mě když vidím, že má hlad a já čekám radši na ten správný čas.
Moc Vám děkuji za odpovědi.
Čauky Veru-nko!
Podle mě je množství mlíčka pouze doporučené, každé mimi je jiné, některé zkrátka baští víc, některé míň. Asi je to stejné jako s námi dospěláky. Pokud by mi malý vypil těch 90ml a měl ještě hladík, tak bych mu prostě ještě 30ml přidělala a uvidíš.
Kdybys kojila, tak si taky vezme, kolik chce=)
Takže ta tabulka jako určitě do ní mrknout nějak orientačně, ale když má hlad, dej mu prostě víc… ![]()
ono záleží i na velikosti miminka, pokud je větší, je zcela normální, že chce víc (jsou tam i váhové, nejen věkové rozdělení)… ale i kdyby byl maličký, dej, kolik chce, nikdy jsem to neřešila a dávala podle hladu…
Rozhodně mu dej, kolik vypije! Na tabulku se vykašli. A nejspíš se ti i prodlouži krmení na ty tři hodinky, což se u UM doporučuje, protože ho mimi tráví déle.
Mooc Vám děkuju
Určo budu tedy krmit podle jeho hladíku. Tak mu jdu hned udělat ![]()
3 hodiny mezi krmením by měly být, ať je to MM nebo UM, protože když se v žaludku míchá natrávený mlíčko s čerstvým, tak to pak nedělá dobrotu, tak je určitě dobrý se zkusit k tomu dostat. My jsme to dodržovali úplně od začátku a všechno fungovalo, ale je fakt, že jsme neměli s kojením neměli žádný problémy ani já ani malej.
já dávám um od 6ti týdnů a nikdy jsem se neřídila podle tabulky. vždy jsem malýmu dala kolik vypil a žádný problémy nikdy neměl. Ani váhově nemáme problém. A to se mi stávalo,že v 6ti týdnech někdy vypil i 170. nikdy jsem ho nenechala řvát hlady. Teď řešíme pravej opak. pije nám strašně málo..
Já se určitě snažím intervaly dodržovat ale tak poslední 3.dny má hladík větší a větší…Dneska jsem mu udělala 120, za hodku dala 30 a je spokojenej a napapanej
Tak vážně podle tabulky se řídit nebudu.
Ahoj maminky, potřebovala bych poradit. Malou jsem kojila necelé 4 měsíce, poté jsem začala přikrmovat s flašky, ale brzo se ukázalo, že už ji ani flaška nestačí, má pořád hlad, tak jsem začala s dalšíma příkrmama-sklenička k obědu, dopoledne přesnídávka, večer kašička, no jo, ale po svačině, po obědě i po večeři se musí dojídat ještě s flašky. Je nám už přes 5 měsíců a za týden máme váhový přírůstek kolem 400g ![]()