Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj.
chtěla bych se zeptat jak to je s asistovanou reprodukcí a cenami. vím že je něco hrazené pojišťovnou, ale jen něco. Zajímalo by mě kolik by jsme si měli připravit.
Díky za odpověď
AHoj záleží jaký máte problém, co vám budou dělat, jestli chcete připlatit za lepší nebo ne. Standardně pojštovna hradí cyklus a základní léky, to pak vyjde cca 5tisíc, jak kde, ale už nehradí ICSI,PK,lepší hormony a léky. To pak může vyjít taky na 30tisíc.
Ahojky podle zkusenosti zalezi jak kde v jakem CARU doporucovala bych ti se cihnout na webovky vybraneho CARU
a samozreje zalezi na jaky zakrok jdete ja mam za sebou uspesne IUI v Praze v Gennetu a vse i hradila pojistovna neplatila jse vubec nic az na 30kc poplatky a hormony Utrogestan 150kc
takze co se tyka kvality a financi muzu jen a jen doporucit
preju moc stesticka at se zadari
![]()
nevím jestli by IUI byla zrovna vhodný. mám PCO syndrom a přítel menší počet spermií. Takže si myslím že by to spíše vypadalo na IVF. ale fakt nevím. Nemůžu tohle soudit. Clostylbedyt mám teď napsaný od gynekoložky. v kombinaci s Utrogestanem a navíc metformin. Abych toho neměla málo ![]()
ahoj, pojišťovna hradí základní cyklus IVF nebo IUI.
Vše ostatní včetně léků platíš sama. Léky cca pět tisíc, nadstandart je třeba metoda ICSI, asistovaný hatching, apod.
Ahoj, pokud půjdeš do IVF s ICSI, tak si připrav cca 15 tis. Zhruba 3-5 tis stojí léky (někdy i míň když bereš ty hrazený pojišťovnou), asi 7-8 tis. stojí ICSI (při pšatném spermiu se doporučuje) a asi 3 tis. stojí prodloužená kultivace (tzn. že jsou embrya ve zkumavce dýl jak 3 dny aby se vyselektovaly ty nejlepší). V případě, že bude embryí dost i na zamražení, tak to stojí další 1-3 tis. Podle toho co vím, tak CARy jsou levnější ty co jsou při nemocnicích, ty soukromé jsou trochu dražší, ale zas tak moc se to neliší.
Nevím odku jsi, ale většinou mají CARy na svých stránkách ceníky, tak se tam podívej.
no koukala jsem na nějaké ceníky. gynekoložka mi doporučila gennet v Praze nebo v Liberci. Jiná zase Pronatal. v každom případě bych asi chtěla tak jako tak do nějakého CARu s nemocnicí.
vím že si mám připravit dost ![]()
stejně jsou ale tyhle centra docela dost vyčůraný. akorát vydělávají peníze na neštěstí jiných.
No nic. uvidím jestli mi do třech měsíců vyjde nebo nevyjde otěhotnění. když ne tak už mám CAR jistý.
Ahoj,
já teď stimuluju na 1. IVF v Kostelci nad Orlicí. Za léky jsem doplácela 10tis. a jelikož bychom chtěli ICSI, prodlouženou kultivaci a popř. zamražení, tak to vychází na dalších 15tis.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.