Postup IVF, CAR Č.Budějovice

15
12.8.10 13:00

postup IVF, CAR Č.Budějovice

Ahoj holky, máte někdo zkušenosti s CAR Sanatorium ART v ČB? Poslali nás tam a já o tomto CAR nemám žádné reference. Tedy kromě přítelova vyšetření spmg, který dopadl hodně blbě..
Ještě, jaký je postup při metodě IVF, myslím časově, kdy se začíná, která fáze jak dlouho trvá (stimulace, odběry, vyšetření…), než se dojde k samotnému odběru vajíček? V které části cyklu se odebírají?
Moc dík za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13415
12.8.10 13:04

Ahoj, není to tak dlouho, co jsem si zakládala podobnou diskuzi. Tady máš odkaz. Snad ti to pomůže.

https://www.emimino.cz/…nosti-35563/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
12.8.10 13:10

Jééé, koukám, že o diskuzi už víš a že jsi mi tam psala. No a jak to dopadlo u nás? Diskuzi jsem založila 30.12.09 a 5.1.10 jsem otěhotněla (vít to přesně dle utz 4.1. a jediného sexu 5.1.) a test byl pozitivní 17.1.10. Kamarádka už tam teď podstoupila 2. IVF a neúspěšné, ale mají hoooodně problémů, takže bych to na ART nesváděla, i když já jsem nakonec 4.1. domlouvala s dr., že bych jela do K. Varů do Pronatalu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
12.8.10 13:18

Tak to ti moc gratuluju!! tak to už se ti to blíží… u nás to normální cestou nepůjde :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
12.8.10 13:22

Děkuju, už se to opravdu blíží. A co máte za problém vy? To špatné sperma? A je to fakt tak špatné? Co nějaké vitamíny na posilnění spermíků? Nebo je to už nenávratné poškození? U nás to bylo to, že jsem bez levého vejcovodu a ovulace byla několik měsíců jen na straně bez a i dr. říkal, že to vidí špatně. Spg. naštěstí v mezích normy. Ne výstavní, ale relativně OK. Právě toho 4.1. jsme to probírali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
12.8.10 14:45

jj, na vině jsou ty breberky. Jak řekl doktor, je jich tam „žalostně málo“ a ke všemu ještě jiný tvar, takže se moc nehejbou; kombinace faktorů, takže báječný výsledek. Já bych měla být v pořádku. Normální cesta není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
12.8.10 16:27

Zkus ještě, než se do toho všeho pustíte, kontaktovat MUDr. Zdeněk Mayer, ten sídlí v ČB a je to doktor z Pronatalu. Mě doktor rovnou řekl, že do ARTu by mě neposlal, že by mě poslal k Mayerovi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
besunek
12.8.10 16:45

Dobrý den pokud mohu doporučit tak tam vůbec nechodte akorát z vás vytáhnou prachy máme dobré zkušenosti s pronatalem v Praze

• Citovat
  • Upravit
10872
13.8.10 13:13

Já můžu jen doporučit… Máme díky nim krásné holčičky a jejich přístup byl férový… Začala jsem ke Špičkovi a Michálkovi chodit i do soukromé ordinace a mají jen profesionální přístup ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.8.10 15:20

Díky moc, to zní pozitivně :-)
Prosím Tě jaký byl u Tebe postup, jak to všechno dlouho trvalo od první návštěvy? Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
13.8.10 22:13

poprvé jsem šla v dubnu po laparoskopii, kdy mi odebrali vejcovod, na konci května už jsem byla na první OPU, druhý pokus jsem začala 31.7.2009 - to byla dlouhá stimulace - 24.8. jsem šla na OPU a 28.8. na ET… doktoři se to snažili docela zvládnout rychle - byla jsem vděčná, žádný nervy a „sr..í“… po prvním neúspěchu naopak hledaly důvod… bohužel mě zlobí štítná žláza a tak jsem druhý pokus užívala Prednison, který tu reakci snižuje… a vyšlo to :mrgreen:

Jsem u VZP a nemusela jsem čekat na schválení pojišťovnu… naopak v Artu navíc při každé kontrole jdeš na krev a pak na UZ, to v jiných CARech není běžné - co si píšem s holkama na neplodnost.org, tak je to spíš vyjímka a jejich pečlivost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.8.10 10:27

Ještě prosím tě, kolik jsi měla vajíček? já vím, je to předběžný, ale přemýšlíme, kdyby jsme jich měli hodně, jestli všechny necháme naočkovat a všechny zamrazit a pak pokud by se to napoprvé nepovedlo zvolit raději KET, nebo zvolit rovnou 2.IVF. Možná je to zbytečný a budu ráda, jestli vůbec nějaký budem mít.
Měla jsi to dobrý, že to šlo takhle rychle, já se bojím, že pokud se to poprvé nepovede, že mě to psychicky úplně položí. Už teď jsem na tom psychicky hodně mizerně.
Moc dík za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.8.10 10:29

Ještě prosím tě, kolik jsi měla vajíček? já vím, je to předběžný, ale přemýšlíme, kdyby jsme jich měli hodně, jestli všechny necháme naočkovat a všechny zamrazit a pak pokud by se to napoprvé nepovedlo zvolit raději KET, nebo zvolit rovnou 2.IVF. Možná je to zbytečný a budu ráda, jestli vůbec nějaký budem mít.
Měla jsi to dobrý, že to šlo takhle rychle, já se bojím, že pokud se to poprvé nepovede, že mě to psychicky úplně položí. Už teď jsem na tom psychicky hodně mizerně.
Moc dík za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
14.8.10 16:51

my jsme použili ICSI - je to podle mě jistější varianta, když už něco podobnýho podstoupíš, tak radši mít větší jistotu, že se aspoň oplodní… já měla poprvé 27 a podruhé 24 vajíček, ale kvalita nízká… poprvé k ET pouze 2, podruhé zbyla 4… ze dvou máme holčičky a 2 ještě čekají na příležitost :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.8.10 18:20

Panečku takových vajíček!!
No já bych měla být v pořádku tak snad i ty vajíčka.. Pro ICSI jsme jednoznačně, blbej spermiogram. Strašně se toho celýho bojím, budou to pěkný nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.