Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojík!!
Je na tom někdo stejně jako já a jde na IUI?
Já jdu po druhé.Budu ráda, když některá napíšete a můžeme se navzájem podpořit. ![]()
Ahoj Market. A kam chodíš do centra? Já do Iscare.
Jaké jsi měla pocity když ti IUI udělali? Mě ten den hrozně bolelo v podbříšku. Teď už je to lepší,ale stejně cítím takové divné tlaky v břiše občas.
Ahoj Pavlusko,já chodim do Pronatalu v Praze.Taky mě bolelo v podbříšku,až do soboty (3 dny)
Můžu se zeptat kolik jsi měla folíků?Ptám se,protože já měla 2 na pravé straně a 1 na levé,ten čtvrtek,kdy jsem měla IUI mě bolel pravý vaječník,kde byly ty 2 folikuly,a pátek a sobota zas levý ,kde byl 1folík.
Myslíš,že po injekci Ovitrelle (někdo má Puregon) dojde opravdu k ovulaci všech tří folíků před zákrokem IUI?Tak nějak jsem si říkala v pátek ,když mě bolela druhá strana,že asi dochází k ovulce toho 1 folíku,tak jsme to raději s manželem pátek a v sobotu ještě pojistili
To bych ti ráda poradila,ale já měla jen jedno vajíčko. Co si brala ve stimulaci za léky a jaké bereš po IUI? Já brala estrofem na sliznici, kys.listovou a clostilbegyt a ještě injekce fostimon.
Teď beru estrofem a utrogestan.
Myslím si ale, že po ovitrilu to působí na všechny vajíčka která jsou zralá..aby se uvolnila.
Jsem zvědavá,jak to tento krát dopadne. Poprvé jsem totiž otěhotněla,ale víkend po testech mi bylo divně, tak jsem si zašla znovu na testy a HCG úplně zmizlo..takže nejspíš biochem. gravidita. Jestli to teď nevyjde tak si dám 2-3měsíce pohov a pak půjdu na IVF. U mě je problém s ovulací a u tebe??Kolik ti je ? Mě 25let.
Pavlusko,já stimulovala Puregonem,po IUI mi nic nedali,hodně tu čtu,že holky si zavádějí utrogestan.
Takže nechápu proč mě ho nedali,jinak už dlouho beru kys.listovou a pokud to vyjde koupim si vitamíny pro těhulky Calibrum.
Pokud to u mě nevyjde,tak zkusim I.IVF už i kvůli tomu,že mi je 34 tak to chci trošku popohnat.
Jinak u mě taky nedocházelo k ovulaci a po Clostíku se mi dělaly cysty,tak mi dali Puregon
Jinak v pondělí pohoda a dnes mi zas bolí v podbříšku jak před menstruací,no hlavně že mě už nebolej bradavky,ty tři dny po IUI to byla síla
Já necítím vůbec nic jen první den hodně a druhý už málo.Tak si myslím, že se to nepovedlo.
No uvidíme!
Minule mě pobolívaly bradavky a teď necítím nic.
To je jasný, nemá smysl ztrácet čas s IUI a přejít na jistější metodu.
Já necítím vůbec nic jen první den hodně a druhý už málo.Tak si myslím, že se to nepovedlo.
No uvidíme!
Minule mě pobolívaly bradavky a teď necítím nic.
To je jasný, nemá smysl ztrácet čas s IUI a přejít na jistější metodu.
ještě nezoufej,někde taky někdo psal,že po druhém IUI už neměla příznaky jako při prvním IUI,prý je to tim,že si tělo na ty hormony začíná zvykat a už to pro něj není takový šok jako poprvé.
No po pravdě,když jsem viděla tu inj.stříkačku (ukázali mi jí,že je na ní cedulka s jménem mého manžela i rod.číslo,abych měla jistotu,že mi dávají správné sperma) tak tam toho zrovna moc nebylo ,pak na ní MuDr.nasadil kanylu a vstříkl,tak si říkám,že je to sakra málo,že v tý kanyle musí něco zůstat - jako v brčku. Mudr. říkal,že vstříkávaj 1 ml a kolik je tam pohyblivých spermií už je na partnerovi.Mě stříkl 50 mil.pohyblivých spermií,že to prej stačí,že je to prý nadstandart,ale stejně mi přijde,že vstříkávají málo,doktor se tomu jen smál.
Takže pujdu pak do IVF
Ahoj,Já byla na IVF a jsem 11 dní po ET,Beru Estofem Utrogestan a Prednison.Mohu se zeptat,zdali tě taky bolela prsa,?Mě teda ano a nevim zdali to přisoudit Estofemu,nebo to brát jako případný příznak těhu.Děkujumoc za odpověď. ![]()
Ahoj Peťul,mě tedy prsa ne,ale bradavky.To byla fakt síla,ale je prý díky těma hormonama z léků.
A kdy máš testit?
Mám jít na krev v pátek.test jsem si dělala a je negativní.Já myslim že by se to už ukázalo ![]()
to je mi líto Peťulko,ale zas 11 den není příliš brzy?Já osobně mám testit až za 3 týdny po IUI a přitom tu každá píše,že můžou testit už po 14 dnech.
Taže
jak to je,možná to určují podle hormonálního profilu,který dělají před zákrokem
Tak zatim buď optimista a uvidíš za pár dní budeš třeba takhle skákat ![]()
Sice zoufám,ale naději si držím.Kolik bereš léků?Já po odběru vajíček špinila.A dal mi dfku estrofemu 2-1-2 mám dost vysoké dávky.Každopádně sev pátekdovim výsledek,Bud budu plakat nebo jásat…Kdyty jdeš na výsledek teda?
mě nic nedali
taky nechápu,já plánuju testit 14den tj.25.8. tak uvidim,když nebudou // tak pak ještě za další týden,aby to bylo teda ty 3 týdny, a když znova nebudou // tak se domluvim na IVF
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.