Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky, v srpnu mě čeká stimulace před 1.IVF. Navštěvujeme Fertimed v Polance. Přijďte si povykládat. ![]()
Katka
Je ahojky do fertasu jsem chodila taky jsou tam docela fajn,tak jestli se chces na cokoliv zeptat…
Katko - já momentálně už stimuluji na IVF
. Už víš, čím budeš stimulovat ty?
AHOJKY,TAKY MĚ BRZY ČEKÁ A PŘIPRAVUJI SE NA IVF.MÁM Z TOHO DOCELA STRACH A JAK JE TO VŠE ČASOVĚ NÁROČNÉ?DÍKY PETULA ![]()
AHOJKY,TAKY MĚ BRZY ČEKÁ A PŘIPRAVUJI SE NA IVF.MÁM Z TOHO DOCELA STRACH A JAK JE TO VŠE ČASOVĚ NÁROČNÉ?DÍKY PETULA ![]()
Peťo - náročné je to především na nervy. Tolikrát se k těhotenství přiblížíš, stačí jen kousek. Pak když to nevyjde, tak to bolí.
Časově náročné jsou jen UTZ kontroly v průběhu stimulace, ale občas něco vyjde i na víkend, takže se to dá skloubit s prací.
Finančně je to náročné podle toho jaké léky vyberete s lékařem a jaké služby na víc potřebujete, které nehradí ZP.
Ale všechno tohle se dá zvládnout ![]()
ahoj holky, mě IVF čeká v září (doufám)
moc se těším, ale také pořádně nevím co mě čeká, jak dlouho se přesně stimuluje do kterého dne a pak přenos embryií atp…
Miki - neboj, já si pamatuji, když jsem četla, že stimuluje Villa z Psychiky snažilky a jak mi to přišlo šílený. Jak se v tom všem vyzná, jak ví kdy co dělat, kdy co bude apod. No a už jsem v tom skoro profík. Hlavně v CARu všechno vysvětlí a nic se nemůže propást, všechno naplánují a řeknou včas co a jak bude.
Jinak stimulační protokoly jsou dva druhy - dlouhý a krátký. Takže těžko říct jak dlouho se bude stimulovat.
ET(embryotransfer) je v rozmezí 48-120h po oplození.
VeKo, ještě nevím, 16.8. jdu na KO, teď momentálně beru norethisteron 1tab/3×denně, po kontrole se snad rozhodne.
Miki, já taky nevím jaký protokol mě čeká, jsem z toho kapánek nervózní, ať něco neprošvihnu nebo nepopletu. Tak jak budu v pondělí 16.8. vědět víc, hend to tady písnu ![]()
Katko - neboj nic nepropásneš, fakt se to dá zvládnout v pohodě ![]()
I když nervozita je přirozená. Jde o velkou věc.
VeKo,ještě jsem se chtěla zeptat, jestli si injekce aplikuješ sama nebo si je necháváš píchat??A doplácela si něco? Mám za sebou hysteroskopii, hydrolaparoskopii. Vše OK a sourozenec pro dceru nám nejde
Ješte nevíme, kde je problém.
Ještě jednu technickou, to co se ukazuje pod čarou si můžu kde nastavit??
joanee, odpověď na diskuzi „začátek dlouhého protokolu“. Jsem nováček, tak nevím, jestli odpovídám správně, ještě se tu tak neorientuji. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.