Stimulace před IVF srpen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
180
7.9.10 15:09

VečKo když má manžel spermíky OK :palec: , doporučovali Vám ICSI a co prodloužená kultivace. Vím, že předbíhám, ale chci být tak nějak připravená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
7.9.10 15:09

Mončo - v Gennetu je to tak:
krátký protokol: cyklus před stimulací se okolo 20CD udělá UTZ, aby byla jistota, že není žádná cysta apod. Pak přijde MS a už se jede dle stimulačního protokolu od 2-3DC se začne stimulovat. Stimulace je tak 10-12 dní a pak je OPU.
dlouhý protokol: cyklus před stimulací se 19-21DC jde na kontrolní UTZ a už se začne se stimulací Decapeptylem např.ten má za úkol utlumit hormonální činnost. Pak je tak za 3 týdny kontrola (mě dělali krev a UTZ) a podle toho se začne stimulovat tak jako při krátkém protokolu.
To co má Zoiča s tím synarelem, je tedy i pro mě španělská vesnice, já znám je klasický dlouhý a krátký protokol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
7.9.10 15:16

holky já mám zase něco extra. Synarel by měl taky tlumit tvorbu hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
7.9.10 15:17

Zoičo - z mé osobní zkušenosti se budu po několikáté opakovat. ICSI vždy!!! Při prvním IVF nás embryoložka ukecala, že to zkusíme bez ICSI a neoplodnilo se ani jedno ze 7 vajíček, celý pokus, celý stimulace byla v háji. A to má manžel ukázkový SPG.
Vím, že v některých centrech je to to naceněno na cca 7.000,– - 9.000,– za třeba 10 vajíček. Tak pokud bych řešila peníze, tak bych si třeba nechala těch 10 udělat ICSI a ty nad 10 přirozeně. Ale upřímně v celé léčbě neplodnosti je těch pár tisíc naprostá kapka v moři a věř mi, že to za to fakt nestojí.
Prodloužená kultivace se u nás řeší tak, že když je před IVF, tak jsme podepsali vždycky že chceme všechno. ICSI, PK a AH. A pak jsme se domlouvali operativně s embryologem. O PK jsme se teď bavili už při OPU, když jsme věděli, že je 5 vajíček, tak sám embryolog navrhnul, že kdy do 3.den přežije všech 5, tak by dal PK, ať se vyberou jen ty zdatné kousky. PK je pouze selekce, nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
7.9.10 15:23

:kytka: opět díky moc VeKo nemyslím si, že budu mít tolik vajíček, jsem přece jen za zenitem, tvorby vajíček po 35.roku rapidně klesá, to slyším dnes a denně.Budeme s tím teda počítat, uděláme proto vše, ostatně to děláme pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monika111
7.9.10 15:29

Veka: moc děkuji za odpověd…je to divné, když se mám objednat až na 10DC…tak snad doktoři vědí, co dělají…možná chtějí nejprve úplně vyloučit těhotenství z toho IUI a pak se vrhnout na IVF…Asi taky budume podstupovat IVF ISCI (přítel má špatný spermiogram)…

• Citovat
  • Upravit
21353
7.9.10 15:30

Zoičo - neděkuj, jsem ráda, že někdy můžu aspoň pomoct, když už jsem si tím musela projít. Aspoň to má nějaký smysl. A taky mi to samo dělá dobře, bej za chytrou :roll: :oops: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
7.9.10 15:31

Moni - v každém CARu je to prostě jinak, ale neboj, bude to určitě dobře naplánované. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monika111
7.9.10 15:33

:-) určitě to mají doktoři zmáknuté…i když se střídají šíleně, už jsem byla 4 doktorů…chodím do polanky, popř. o víkendu do olomouce (fertimed).

• Citovat
  • Upravit
monika111
7.9.10 15:36

Holky, jak si tu vkládáte ty podpisy?

• Citovat
  • Upravit
21353
7.9.10 15:38

Moni - musíš se přihlásit, a pak je to v nastevení tvého profilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
7.9.10 15:41

Moni V Polance více doktorů ani není :lol: , já už byla taky u všech. V Olmíku jen jednou u dr. Koutné, ta mi dělala hysteroskopii a hydrolaparoskopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6543
7.9.10 15:46

Tak jsem konečně regulérně přihlášena, podpis přiložen…člověk aby se tu hned ze začátku vyznal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
7.9.10 15:52

Moni všechny jsme začínaly a u mě to není tak dávno.Zvládla si to na jedničku :palec:
za chvíli budu končit, tak se tu mějte fajně a šumně…zase zítra :mavam:
VečKo jak to u tebe probíhá, už máš nevolnosti nebo něco podobného?Né, že bych ti to přála :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
7.9.10 15:53

Zoičo - jen mě pobolívá břicho, jinak nic… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.