Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
VečKo když má manžel spermíky OK
, doporučovali Vám ICSI a co prodloužená kultivace. Vím, že předbíhám, ale chci být tak nějak připravená.
Mončo - v Gennetu je to tak:
krátký protokol: cyklus před stimulací se okolo 20CD udělá UTZ, aby byla jistota, že není žádná cysta apod. Pak přijde MS a už se jede dle stimulačního protokolu od 2-3DC se začne stimulovat. Stimulace je tak 10-12 dní a pak je OPU.
dlouhý protokol: cyklus před stimulací se 19-21DC jde na kontrolní UTZ a už se začne se stimulací Decapeptylem např.ten má za úkol utlumit hormonální činnost. Pak je tak za 3 týdny kontrola (mě dělali krev a UTZ) a podle toho se začne stimulovat tak jako při krátkém protokolu.
To co má Zoiča s tím synarelem, je tedy i pro mě španělská vesnice, já znám je klasický dlouhý a krátký protokol.
holky já mám zase něco extra. Synarel by měl taky tlumit tvorbu hormonů.
Zoičo - z mé osobní zkušenosti se budu po několikáté opakovat. ICSI vždy!!! Při prvním IVF nás embryoložka ukecala, že to zkusíme bez ICSI a neoplodnilo se ani jedno ze 7 vajíček, celý pokus, celý stimulace byla v háji. A to má manžel ukázkový SPG.
Vím, že v některých centrech je to to naceněno na cca 7.000,– - 9.000,– za třeba 10 vajíček. Tak pokud bych řešila peníze, tak bych si třeba nechala těch 10 udělat ICSI a ty nad 10 přirozeně. Ale upřímně v celé léčbě neplodnosti je těch pár tisíc naprostá kapka v moři a věř mi, že to za to fakt nestojí.
Prodloužená kultivace se u nás řeší tak, že když je před IVF, tak jsme podepsali vždycky že chceme všechno. ICSI, PK a AH. A pak jsme se domlouvali operativně s embryologem. O PK jsme se teď bavili už při OPU, když jsme věděli, že je 5 vajíček, tak sám embryolog navrhnul, že kdy do 3.den přežije všech 5, tak by dal PK, ať se vyberou jen ty zdatné kousky. PK je pouze selekce, nic jiného.
opět díky moc VeKo nemyslím si, že budu mít tolik vajíček, jsem přece jen za zenitem, tvorby vajíček po 35.roku rapidně klesá, to slyším dnes a denně.Budeme s tím teda počítat, uděláme proto vše, ostatně to děláme pořád.
Veka: moc děkuji za odpověd…je to divné, když se mám objednat až na 10DC…tak snad doktoři vědí, co dělají…možná chtějí nejprve úplně vyloučit těhotenství z toho IUI a pak se vrhnout na IVF…Asi taky budume podstupovat IVF ISCI (přítel má špatný spermiogram)…
Zoičo - neděkuj, jsem ráda, že někdy můžu aspoň pomoct, když už jsem si tím musela projít. Aspoň to má nějaký smysl. A taky mi to samo dělá dobře, bej za chytrou
![]()
Moni - v každém CARu je to prostě jinak, ale neboj, bude to určitě dobře naplánované. ![]()
určitě to mají doktoři zmáknuté…i když se střídají šíleně, už jsem byla 4 doktorů…chodím do polanky, popř. o víkendu do olomouce (fertimed).
Moni - musíš se přihlásit, a pak je to v nastevení tvého profilu.
Moni V Polance více doktorů ani není
, já už byla taky u všech. V Olmíku jen jednou u dr. Koutné, ta mi dělala hysteroskopii a hydrolaparoskopii.
Tak jsem konečně regulérně přihlášena, podpis přiložen…člověk aby se tu hned ze začátku vyznal ![]()
Moni všechny jsme začínaly a u mě to není tak dávno.Zvládla si to na jedničku ![]()
za chvíli budu končit, tak se tu mějte fajně a šumně…zase zítra ![]()
VečKo jak to u tebe probíhá, už máš nevolnosti nebo něco podobného?Né, že bych ti to přála ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.