Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Marti,
zítra si písneme a snad jen samé dobré zprávy. Taky už mám prášek v sobě. A večer mám začít se zaváděním Crinone. To jsi dobrá, že kdeš se psem. Já jen doma polehávám. A co máte za psa?
pa zítra
Sluníčko
tak to je pěkná úroda
Na oplodnění stačí jedna spermuše, takže buď v poho ![]()
Trochu vám závidím, já si ještě měsíc počkám
Ale nelituji toho, že jsme to posunuli, Domča jde do školy poprvé jen jednou ![]()
Ahoj Markisku,
nedivím se, že je důležitější vstup prvňáčka do školy než snažení o další, měsíc uteče. Hlavně ať se vám první den vydaří. Já měla IVF taky trochu o měsíc posunutý. Chtěli jsme jet ještě na dovču, ale hlavně měli taky dvoutýdenní dovolenou v CARu.
Tak spokojené 1.září ![]()
Sluníčko
děkuji
Zrovna mi psala moje mamka a ukončila to slovy: Chudák Domča
Tak jsem jí opravila: Chudák paní učitelka ![]()
Holky velká gratulace k vajíčkům,jak Vás tak čtu, tak jste statečné holky, já to mám všechno před sebou a čím se to blíží, tak se mi více svírá žaludek.čekám na dnešní dobré zprávy. ![]()
Ahoj,
díky. Tak nám oplodnili 11 vajíček, tudíž to vypadá na transfer v pátek. Zítra si mám zase zavolat, kolik přežilo do stadia embrya. Udělal se mi zánět žil na ruce po nitrožilní anestezii. Prsty mám červenofialové ledové, trochu oteklé a bolí m
ě kolem vpichu. Volala jsem tome anesteziologovi, co s tím. Prý se to ve vzácných případech stává. Koupila jsem si mastičku a mělo by to odeznít. Tak snad mi ruka neupadne. ![]()
A co ty Marti, jak dopadla tvá vajíčka? Doufám, že se zadařilo.
Zoičo, určitě všechno zvládneš. U mě to probíhalo vše zatím docela dobře, tak snad bude i šťastné pokračovní. Určitě se vám to povede.
Sluníčko
tak to je pěkné, malá gratulace
Jak se vlastně jmenuješ?
Zoičo
taky mě to čeká, pojedeme v tom spolu
Stejná otázka jako na Sluníčko, jak se jmenuješ? ![]()
Marti
copak ty? přeji dobré zprávy ![]()
Markisku,
díky za gratulaci. Jmenuju se Alena. Ale přítel mi často říká Sluníčko ![]()
Holky děkuji za podporu. JInak zítra jdu na kontrolu a uvidí se.je to už na palici a taky časově náročné.ještě, že v práci to se mnou nikdo neřeší.
Jmenuji se Kateřina. Zoiča teda Zoe je dcera, dnes šla do 3.třídy.
Ahoj holky,
musím se podělit o dobré zprávy. Všech 11 oplod. vajíček jede dál. 6 už rovnou zamrazili a 5 nechají dál růst do pátka. ![]()
Zoičo, tak ať to zítra dobře dopadne.
Markisku, tak jaký byl první školní den?
Ali, moc gratuluji, jen tak dále
V mém věku je prý problém s vajíčkama, tak tolik jich asi nebudu mít.
Jinak kde se nám schovává divnoženka a Marti32?? ![]()
Sluníčko
první den byl dobrý, školu známe, chodili jsme tam oba s manžou, Domča tam loni chodil do předškoly. Paní učitelku jsme si sami vybrali, chodí do třídy s angličtinou. Domča je nadšený, už dneska měli první úkol ![]()
Gratuluji k vývoji vajíček ![]()
Markisku, tak to máte fajn s tou školou. Netušila jsem, že existuje nějaká předškola. Znám jen školky
A ještě že si vyberete učitelku.
Mám teď problém s tím,l kolik zavést embryí. Chtěla jsem 2 a nějak jsem se domnívala, že by rád i přítel. On už má řečí o snažení trochu dost, že neumím už mluvit skoro o ničem jiným, tak se snažím už o tom tolik nemluvit a počet jsme asi pořádně neřešili. Dítě chce moc, ale nechápe proč to stále rozebírat. Tak jsem se dneska zeptala, jen abych se ujistila, zda souhlasí tedy se 2. Byl překvapen a trvá na jednom, že dvojčata nechce.
Ach jo. Ale já mám strach, že jen jedno se třeba neujme a dvojčata by mi až tak nevadili, alespoň bychom to měli najednou a měli jistotu, že budeme mít dvě, když je to s takovými problémy. 2 by totiž chtěl i on, ale postupně.
Mám ještě den čas, třeba se mu to ještě rozleží…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.