Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
divnoženko, to jsi si teda něco vytrpěla!
já zatím žádné hrozné příznaky nemám, tak nevím, jestli se mi může ještě OHSS spustit
některé holky tu ale píšou, že když je OHSS, tak je větší šance na uchycení embrya
nevím, jestli na tom něco je ![]()
Holky, písejte poctivě v neděli si Vás pěkně dočtu. Za chvíli mizím a přeji krásný víkend!!Hlavně, ať folíky pěkně rostou. papa
Marti, já jdu na OPU taky v pondělí v 8.h. Mám trošku obavy z narkózy, ale snad to bude v poho. Na ultrazvuku jsem byla v úterý a folikulů jsem měla 17, ale asi 11mm největší, tak musí ještě růst (snad to bude akorát, když žádnou další kontrolu mezitím nemám). Nějaké hrozné problémy se stimulací nemám, jen jsem unavená a trochu mě bolí v podbřišku (hlavně když déle sedím). Připlácíš si za nějaké další výkony? ICSI atd.?
Divnožence přeji hodně štěstí, ať to dobře dopadne i přes ty šílený komplikace.
Ahojky
Marti32
jj beru to jinak, když už jednoho špunta mám
MS nakonec dorazila až v pátek, ale i tak jsme to posunuli, byli jsme na prodlouženém víkendě pod stanem a to by nebyly ty správné podmínky na injekce
Přeji v po hodně foliků ![]()
Sluníčko28
přeji aby UPO dopadlo dobře a tys měla hodně vajuch
Nás čeká ICSI a počítáme s 15 000 Kč, což nám řekli v CARu.
Ahoj Markisku,
díky. Snad to zítra vyjde. Jsou to všechno pěkný nervy a to je to relativně teprve začátek. My budeme mít taky ICSI a prodloužernou kultivaci (přítel má špatný spermiogram) a tyhle 2 položky nás budou stát 10tis. (ale za léky už jsme 10tis. dopláceli).
Přeji hodně štěstí zdraví do stimulace. Nebo bude překvapení a příští MS nepřijde a budou //čárky.
Sluníčko
manža má taky špatný SPG, proto ICSI
O prodloužené kultivaci neuvažujeme, takže 8000 - ICSI, 1000 - narkoza, 5400 - leky.
Ahoj holky!
tak mám po OPU a jsem z toho docela nešťastná ![]()
z pěti folíků mám jenom dvě vajíčka
embryoložka říkala, že byly malý a že mysleli, že nebude nic, ale když sloupli všechny obaly, tak jsou prej jakžtakž vyvinutý a zkusí je oplodnit
máme taky metodu ICSI (tím, že jsou jen dvě, tak za 2000,–)
zítra si máme zavolat, zda se to podařilo, ale moc šancí tomu asi nedávají ![]()
taky jsme měli mít prodlouženou kultivaci, ale to se teprve uvidí!
Marti,
naděje umírí poslední a věda a doktoři jsou už dnes daleko, tak se to třeba podaří i s těma dvěma.
Já už jsem taky po OPU doma. Břicho mě pak dost bolelo, tak mi rovnou dali do žíly lék proti bolesti a bylo to dobrý. Teď to začínám trochu cítit, ale jde to. A co ty a pocity z odběru?
Já mám vajíček 14 - z toho 7 zralých tak akorát a 7 až moc. Ale spermie dost špatný, tak budou muset hodně snažit a ICSI. Podle toho, jak to půjde, tak bude buď prodlouž. kult. nebo ne. Taky si mám zítra dopolko volat.
Tak ať slyšíš jen dobré zprávy. ![]()
sluníčko, to jsou skvělé zprávy! myslím, že když budete mít ICSI, tak se nemusíš bát, že by nějakou spermii nevybrali.
Jinak mě teď taky pěkně bolí břicho, tak se rozhoduju, jetli si mám vzít ibalgin nebo to vydržet. ![]()
Já byla nakonec na OPU bez narkozy jen mě oblbli, tak jsem z toho tak zmatená, že pořádně nevím, co se dělo ![]()
markisek píše:
Marti32
držím palečky
moc děkuju, budu to potřebovat! ![]()
Teda, tak to já naštěstí krátkou narkózu měla a i tak jsem byla děsně nervózní. Bez ní by se mi do toho nechtělo. To je v tvém centru běžný? Taky právě nad tím ibalginem přemýšlím…
sluníčko, taky na Tebe budu myslet! jsi na tom sice o něco líp
ale třeba se nám to povede oboum na stejno! ![]()
dej vědět, jak jsi dopadla!
papa holky ![]()
nevím jestli je to běžný, dají Ti vybrat
doktorka mi ale už dřív říkala, že upřednostňuje to bez narkozy, protože je to velká zátěž na organismus
já ale byla rozhodnutá pro narkozu, tak jsem nervozni nebyla, ale pak se to tak nějak semlelo a ani jsem ji neměla
neřekla bych, že je v tom velký rozdíl, jak jsem byla mimo ![]()
jdu si vzít ten prášek
a s pesanem ven ..
tak ještě jednou hodně štěstí na zítra!!! ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.