Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Taky držím Zoičo pěsti. Určitě injekce zvládneš. Klid na to je nejdůležitější. Zavřela jsem se v pokoji a pak se šla pochlubit příteli, že už mám první zasebou. On je na tohle srab a nechtěl to nikdy vidět ![]()
Zoiča: moc držím pěsti, z těch injekcí mám taky strach…ale říkám si, že tolik holek to zvládlo, tak mi taky ![]()
Jasně nejsme ani první ani poslední. nejhorší bude ta první, pak to bude brnkačka. Pak se budeme zase strachovat jestli folíky rostou, pak kolik, pak......podle průběhu, prostě pořád. ![]()
Ahojky
holky, když vás tu tak čtu, tak už se začínám těšit, jak budu stimulovat, jen si musím ještě tři týdny počkat ![]()
Jen se Markisku těš. Je to příjemné čekání a těšení, že se již něco děje. Zato teď je to šííílený čekání… ![]()
Sluníčko tak uvažuji, jestli není na škodu po ET někam na týden vypadnout, aby to nebylo tk na palici?? Co myslíš? Je to možné nebo se musíš nějak šetřit, či omezovat??
Zoiča: to není vůbec špatný nápad…nevíš, jak je to s vycházkami během nemocenské? napíše doktor vycházky od 00.00 do 00.00? Ségra to tak měla když byla s rizikovým těhotenstvím doma, tak by mě zajímalo, zda to takto píšou i při IVF…
Moni - embryotransfer - umístění embrya zpátky do dělohy. Dělá se to při vědomí, je to jako normální gyn.vyšetření. Úzkým katétrem zavedou roztok s embryi přes děložní čípek do dělohy. Je to nebolestivé. ![]()
Vypadnout po ET asi není špatný. Hlavní je se nějak zabavit. Šetřit se člověk má 3 dny, ale nemusí jen ležet. Hlavní je nic těžkého nezvedat, necvičit, prostě se fyzicky nenamáhat a být v pohodě (ale to je nejtěžší při tom čekání). Někde doporučují ještě týden sex. abstinence (ale při tom nafouklým břiše a zvětšených vaječníkách mě to tedy ani první 4 dny nenapadlo).
Nechci strašit, ale ET nemusí být vždy úplně příjemný. Záleží na zaklonění dělohy. Ale dá se to vydržet.
Holky a nevíte tedy jak je to s těmi vycházkami při nemocenské?
Monijak to je s nemocenskou a vycházkami nevím, ještě nejsem tak daleko ![]()
Ali moje gynekoložka mi taky říkala něco o zakloněné děloze, už jak jsme se s manželem snažili o mimi, tak radila abych si při milování dávala polštářek pod zadek. Co to bude obnášet při ET teda nevím, asi budu ležet déle jak ostatní, no uvidíme.
VečKo
Jak se cítíš?Ještě si netestla?Nebo vydržíš až do 23.9.?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.