Jedovaté řeči o potratech v těhotenství

Anonymní
18.2.19 18:41

Jedovaté řeči v těhotenství

Drahé maminky a těhulky, jaký máte názor na to, když se před těhotnou ženou vyvolává diskuze o potratech a vývojových vadách? (Myslím v užším kolektivu lidí, kteří o přítomném těhotenství vědí.) :think: Vnímáte to jako téma, které prostě patří k životu, jenž přichází i odchází, a není důvod se o něm nebavit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1570
18.2.19 18:43

A neslysis taky travu rust?

Pokud ne, tak proc se zdrzujes v kolektivu, ktery ti nevyhovuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
18.2.19 18:46
@Anonymní píše:
Drahé maminky a těhulky, jaký máte názor na to, když se před těhotnou ženou vyvolává diskuze o potratech a vývojových vadách? (Myslím v užším kolektivu lidí, kteří o přítomném těhotenství vědí.) :think: Vnímáte to jako téma, které prostě patří k životu, jenž přichází i odchází, a není důvod se o něm nebavit?

Je to normální téma a myslím, že každá těhotná žena má takové myšlenky. A nejsme malé děti, aby se před námi muselo mlčet. To, že se o tom budu bavit mi potrat ani dítěti vývojovou vadu nezpůsobí. Pokud jsi citlivka a nezvládáš to, prostě odejdi nebo na to dotyčné upozorni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
18.2.19 18:46

chápu, že je ti to nepříjemné jenže bohužel je to v dnešní době úplně normální (potrat, vvv, atd.) jelikož mám za sebou zamlklé těhotenství a teď mi u miminka zjistily problém s ledvinou tak mi nedělá problém se o tom bavit :) v dnešní době mi přijde jako problém otěhotnět nebo donosit zdravé miminko :/ bohužel je to realita :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.19 18:47

Odpověď mimo mísu. Já nenapsala, jaký názor na toto téma mám. Jsem velice liberální. Jen mě zajímají názory ostatních. :)

• Citovat
  • Upravit
4523
18.2.19 18:47

A kvůli plesatemu se nebudeme bavit o vlasech, kvůli tlusté o jídle… Ano, těhotny bývají precitlively, ale všeho moc škodí. To, že se nekdo před tebou bude bavit o potratu, ti ten potrat nezpůsobí. Mne osobne toto nevadi, naopak, rada vyslechnu nazory nebo pribehy ostatnich. Těhotná není stred vesmíru, byť se tak často cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.2.19 18:48
@Anonymní píše:

Nepamatuju se, že by mě někdo strašil vývojovou vadou, ale hovory o různých porodech jsem si vyslechla. Jelikož jsem byla prvorodička a strašně optimistická, nic mi to nedělalo. Sama bych těhuli nestrašila, spíš bych čekala, na co se mě zeptá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37142
18.2.19 18:50

Nevadí mi to, asi bych to zbytečně nenadhazovala před těhotnou, bývají na to citlivé, ale osobně mi to nevadí, v rodině probirame pořád nějaké katastrofální témata :lol: jak se píše výše, to by člověk musel pořád koukat co nadhodi za téma, každý si totiž bere osobně něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
18.2.19 19:12

těhulky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
18.2.19 19:16

Mě to tedy přijde bezcitné. Všechny víme, že se to stát může, ale řešit to před těhotnou? Když budu mluvit s člověkem s diagnostikovanou rakovinou, tak přeci taky nebudu řešit kdo kde a na jaký nádor zrovna umřel. Když někomu zrovna odletí manžel na služebku, tak nebudu řešit teroristy a letecké katastrofy. A tak dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.19 19:23

Z mého pohledu je to neslušné, ať už se k tomu dotyčná těhotná staví jakkoli :nevim: když jsem odcházela na mateřskou, tak při posezení kdosi vytáhnul historku o mrtvě narozeném dítěti, které se uskrtilo pupeční šňůrou, nehroutila jsem se z toho, fakt jsem si nemyslela, že to tak bude i u mě, nicméně mi to přišlo jako dost nevhodné téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.2.19 19:44

Já to tedy nedělám, přijde mi to vůči těhulím bezohledné. Kdysi, měla jsme pár týdnů před porodem, mi jedna známá povídala o své známé, která nedávno při porodu zemřela :,( Paní jsem od vidění znala a fakt mi to nedodalo :,(
Na rovinu řekni, at změní téma, že ti to dělá zle. Anebo odejdi jinam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.2.19 19:45
@Mala.ještěrka píše:
Mě to tedy přijde bezcitné. Všechny víme, že se to stát může, ale řešit to před těhotnou? Když budu mluvit s člověkem s diagnostikovanou rakovinou, tak přeci taky nebudu řešit kdo kde a na jaký nádor zrovna umřel. Když někomu zrovna odletí manžel na služebku, tak nebudu řešit teroristy a letecké katastrofy. A tak dále.

přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
18.2.19 19:51

Mám na to takový názor, že to jsou kyselý hrozny, od těch, co to rozebírají. Nebo možná náhodný téma a pak jim nedošlo, před kým to rozebírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
18.2.19 19:57

Jako myslete si cho chcete, tak si myslím, že ten kdo vidí těhotnou, tak mu logicky musí dojít, že třeba , když řekne, že chodí na častější kontroly, že prostě tam je!! může být!! problém a prostě má z toho nervy..
Osoba, která začne bájit o tom, jak se někde narodilo postižené dítě, a jak jiné zemřelo atd. tak mi přijde spí jako rypna.. :nevim: A jestli ji nedojde, že je to opravdu třeba nevhodné, tak si myslím, že je trochu méně inteligentní…
NIkdy nevíte, jestli právě tato maminka neběhá a neřeší , že se něco děje..
Nám se narodilo velmi nemocné dítě, u druhé jsem byla nervní , aby bylo všechno ok, a co myslíte.. Každá druhá inteligentně položila otázku- a nebojíš se, že bude taky nemocné.. :roll: samozřejmě , že ano, a pak ještě dodaly , co kde četly, a přitom děti neměly
jak tu někdo psal , že těhotná neni středem vesmíru nebo tak-no neni, ale taky nemusí být terčem hloupých otázek a komentů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí