Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A neslysis taky travu rust?
Pokud ne, tak proc se zdrzujes v kolektivu, ktery ti nevyhovuje?
@Anonymní píše:
Drahé maminky a těhulky, jaký máte názor na to, když se před těhotnou ženou vyvolává diskuze o potratech a vývojových vadách? (Myslím v užším kolektivu lidí, kteří o přítomném těhotenství vědí.)Vnímáte to jako téma, které prostě patří k životu, jenž přichází i odchází, a není důvod se o něm nebavit?
Je to normální téma a myslím, že každá těhotná žena má takové myšlenky. A nejsme malé děti, aby se před námi muselo mlčet. To, že se o tom budu bavit mi potrat ani dítěti vývojovou vadu nezpůsobí. Pokud jsi citlivka a nezvládáš to, prostě odejdi nebo na to dotyčné upozorni
chápu, že je ti to nepříjemné jenže bohužel je to v dnešní době úplně normální (potrat, vvv, atd.) jelikož mám za sebou zamlklé těhotenství a teď mi u miminka zjistily problém s ledvinou tak mi nedělá problém se o tom bavit
v dnešní době mi přijde jako problém otěhotnět nebo donosit zdravé miminko :/ bohužel je to realita ![]()
Odpověď mimo mísu. Já nenapsala, jaký názor na toto téma mám. Jsem velice liberální. Jen mě zajímají názory ostatních. ![]()
A kvůli plesatemu se nebudeme bavit o vlasech, kvůli tlusté o jídle… Ano, těhotny bývají precitlively, ale všeho moc škodí. To, že se nekdo před tebou bude bavit o potratu, ti ten potrat nezpůsobí. Mne osobne toto nevadi, naopak, rada vyslechnu nazory nebo pribehy ostatnich. Těhotná není stred vesmíru, byť se tak často cítí.
@Anonymní píše:
Drahé maminky a těhulky, jaký máte názor na to, když se před těhotnou ženou vyvolává diskuze o potratech a vývojových vadách? (Myslím v užším kolektivu lidí, kteří o přítomném těhotenství vědí.)Vnímáte to jako téma, které prostě patří k životu, jenž přichází i odchází, a není důvod se o něm nebavit?
Nepamatuju se, že by mě někdo strašil vývojovou vadou, ale hovory o různých porodech jsem si vyslechla. Jelikož jsem byla prvorodička a strašně optimistická, nic mi to nedělalo. Sama bych těhuli nestrašila, spíš bych čekala, na co se mě zeptá.
Nevadí mi to, asi bych to zbytečně nenadhazovala před těhotnou, bývají na to citlivé, ale osobně mi to nevadí, v rodině probirame pořád nějaké katastrofální témata
jak se píše výše, to by člověk musel pořád koukat co nadhodi za téma, každý si totiž bere osobně něco jiného…
Mě to tedy přijde bezcitné. Všechny víme, že se to stát může, ale řešit to před těhotnou? Když budu mluvit s člověkem s diagnostikovanou rakovinou, tak přeci taky nebudu řešit kdo kde a na jaký nádor zrovna umřel. Když někomu zrovna odletí manžel na služebku, tak nebudu řešit teroristy a letecké katastrofy. A tak dále.
Z mého pohledu je to neslušné, ať už se k tomu dotyčná těhotná staví jakkoli
když jsem odcházela na mateřskou, tak při posezení kdosi vytáhnul historku o mrtvě narozeném dítěti, které se uskrtilo pupeční šňůrou, nehroutila jsem se z toho, fakt jsem si nemyslela, že to tak bude i u mě, nicméně mi to přišlo jako dost nevhodné téma.
Já to tedy nedělám, přijde mi to vůči těhulím bezohledné. Kdysi, měla jsme pár týdnů před porodem, mi jedna známá povídala o své známé, která nedávno při porodu zemřela
Paní jsem od vidění znala a fakt mi to nedodalo ![]()
Na rovinu řekni, at změní téma, že ti to dělá zle. Anebo odejdi jinam ![]()
@Mala.ještěrka píše:
Mě to tedy přijde bezcitné. Všechny víme, že se to stát může, ale řešit to před těhotnou? Když budu mluvit s člověkem s diagnostikovanou rakovinou, tak přeci taky nebudu řešit kdo kde a na jaký nádor zrovna umřel. Když někomu zrovna odletí manžel na služebku, tak nebudu řešit teroristy a letecké katastrofy. A tak dále.
přesně tak.
Mám na to takový názor, že to jsou kyselý hrozny, od těch, co to rozebírají. Nebo možná náhodný téma a pak jim nedošlo, před kým to rozebírají.
Jako myslete si cho chcete, tak si myslím, že ten kdo vidí těhotnou, tak mu logicky musí dojít, že třeba , když řekne, že chodí na častější kontroly, že prostě tam je!! může být!! problém a prostě má z toho nervy..
Osoba, která začne bájit o tom, jak se někde narodilo postižené dítě, a jak jiné zemřelo atd. tak mi přijde spí jako rypna..
A jestli ji nedojde, že je to opravdu třeba nevhodné, tak si myslím, že je trochu méně inteligentní…
NIkdy nevíte, jestli právě tato maminka neběhá a neřeší , že se něco děje..
Nám se narodilo velmi nemocné dítě, u druhé jsem byla nervní , aby bylo všechno ok, a co myslíte.. Každá druhá inteligentně položila otázku- a nebojíš se, že bude taky nemocné..
samozřejmě , že ano, a pak ještě dodaly , co kde četly, a přitom děti neměly
jak tu někdo psal , že těhotná neni středem vesmíru nebo tak-no neni, ale taky nemusí být terčem hloupých otázek a komentů ![]()
Drahé maminky a těhulky, jaký máte názor na to, když se před těhotnou ženou vyvolává diskuze o potratech a vývojových vadách? (Myslím v užším kolektivu lidí, kteří o přítomném těhotenství vědí.)
Vnímáte to jako téma, které prostě patří k životu, jenž přichází i odchází, a není důvod se o něm nebavit?