Jedovaté rostliny a dítě

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
ibu
627
12.7.06 15:52

Jedovaté rostliny a dítě

Nevím jak jinak to nazvat. Ale potřebuji poradit. Moje tchýně má na zahradě Tis červený, jelikož je velmi jedovatý, bojím se tam syna nechávat. Tchýně je sice fajn, ale nepříjde mi, že by kluka 100% hlídala. Minule jí tam ochutnával nějaké zahradní houbičky a povídá mi na to, že nebudou jedovaté. No asi nebyly … Neustále mi to leží v hlavě. Navíc je syn takový průzkumník a člověk nikdy neví co ho napadne ochutnat. Holky poraďte jak byste to řešili vy? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80
12.7.06 17:27

Pokud babi není 100% času s ním, tak bych to neriskla, tchýně má doma v květináči taky cosi jedovatýho, ale má to zarovnané jiným květináčem (má jich v 3 pokojáku asi 350) a je to list, takže neláká k ochutnání. Moje malá sní taky cokoliv, minule vytáhla z koše venku chleba a než jsem doběhla, měla to v puse, to se nedá uhlídat.
Ale záleží i na dítěti, od kámošky holka stejně stará krome dudlíku vžovotě nic do pusy nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
12.7.06 19:41

j

Ibu u tisu jsou jedovaté jen ty červené pohárky - míšky - nebo jak se to správně nazývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ibu
627
12.7.06 21:52

Desty to je právě omyl jedovaté je i jehličí. A to tak že velmi. Jsem asi plašan, ale syn opravdu strčí do pusy mnoho věcí. Většinou je vyplivne, ale kdo to chce riskovat. Sama si ho ohlídám, ale tchýni prostě nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
12.7.06 22:02
ibu píše:
Desty to je právě omyl jedovaté je i jehličí. A to tak že velmi. Jsem asi plašan, ale syn opravdu strčí do pusy mnoho věcí. Většinou je vyplivne, ale kdo to chce riskovat. Sama si ho ohlídám, ale tchýni prostě nevěřím.

Ahojik u tisu neni jedovata jen ta cervena duzina u bobulky, ale to tvrde uvnitr-seminko-ano. ta duzina je takova slizka a celkem nasladla, ve skole kde jsem se ucila na zahradnici jsem tech duznin snedla kupu… Ale s tim jehlicim mas pravdu…
Tady jsem ti neco zkopirovala z atlasu :
Taxus baccata L. - tis červený
Celá rostlina je kromě červeného míšku kolem semene jedovatá. Listy a semena obsahují alkaloid taxin.

""http://b1.lilypie.com/9QvVp2/.png:http://b1.lilypie.com/9QvVp2/.png /> ""http://bd.lilypie.com/iY1Dp2/.png:http://bd.lilypie.com/iY1Dp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
13.7.06 09:26

j

Ahoj holky, jo máte pravdu - ještě jsem nad tou jedovatostí večer přemýšlela a došlo mi,že jsem to napsala přesně obráceně:-( Tak omluva veliká !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.23 10:29

Holky, je to jedovaté? Dvouletý u toho strávil pár minut, sice tvrdí že nic nesnědl a jen házel, ale nevím :nevim: a docela se bojím

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
4.10.23 10:38

Není to aronie? Vypadá to jako u někoho na zahradě, zeptala bych se majitele nebo poslala fotku na TIS.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.23 10:47

Ne není to na zahradě, je to takový keř podél chodníku

• Citovat
  • Upravit
2902
4.10.23 10:55

To vypadá na bobkovišeň. Je jedovatá celá, pozor na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.23 13:01

Bobkovišeň to není. Zřejmě se jedná o nějakou okrasnou švestku - mirobalám, nebo trnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
4.10.23 13:15

Podle googlu fotek tohle? Odpovidalo by to i na ker

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
4.10.23 14:19
@DandátkoP píše:
Podle googlu fotek tohle? Odpovidalo by to i na ker

Na skalník mi to připadá dost vzrostlé a dost velké listy. No, to je jedno. Ať je to, co je to, určitě dávej pozor, ať něco takového netrhá a nesní. Bohužel, i na sídlištích se najde spousta jedovatých keřů a rostlin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.23 14:35

Holky, poslala jsem to na tis, volala jsem tam, dali mi číslo na nějakého botanika, a ten to vyhodnotili jako nějaký druh skalníku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.23 21:14

Ještě jsem se ho zapomněla zeptat - za jak dlouho by se projevila případná otrava?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová