Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
od kdy se dává mimi do golfek?
Potřebuju teď častějš na delší dobu pendlovat mezi námi a rodiči a ani do kombiku nemůžu narvat kočár,velkého psa,tašky,autosedačku.Máme polohovací golfky,tak mě napadlo,jestli by už naše 4měs.prtě nemohlo občas být v nich.
Co myslíte?
Ahoj,
dnes jsem se na to samé byla poinformovat v obchodě. Pokud mají golfky polohování až do lehu, můžeš je už používat. Jinak by se měli začít používat až když mimčo sedí, tak mi to vysvětlila prodavačka.Taky říkala, že má známou, která měla 3 měsíční miminko v golfkách.
Většinou u golfek bývá označeno, od kterého měsíce se dají použít.
Jinak jsem podobné téma tady řešila před pár dny, protože letíme s malým v 6.měs. letecky na dovolenou a nechce se nám tahat kočár, takže to taky vyřeším golfkama.
Katka
Ahojky,
nevím jaké máš golfky, ale pokud nejdou do úplného lehu, 4.měsíční mimi bych do nich ještě nedala
Přeci jen je to zátěž na páteř.
Lucka+Klárka
Ahoj,
většina golfek bývají pěkné kostitřasy, takže pokud je nemáš odpružené, tak bych do nich takhle malého prcka určitě nedávala. Já jsem dala syna do golfek až v 15 měsících, a stejně je mi ho občas líto, jak se tam natřásá.
Martina a Filip (19 měsíců)
Ahoj, všeobecně se u golfek uvádí, že jsou od 6 měsíců, Inglesina ZIPPY udájně od 4 měsícu, já bych ale 4 měsíční mimi asi do golfek nedávala, ale vidívám u nás jezdit jednu paní s golfkama ve kterých vozí mimčo od narození a má v ních vloženou tašku na mimi. Z druhé strany pokud, jsou kvalitní golfky a mají polohu do lehu tak si myslím, že to občasné svezení by vadit nemělo. V MHD občas vidívám malinký miminka v golfkách, je fakt že na ty cesty jsou golfky super.
Rebeka
Dobrý večer, mám 2 děti, 2 roky od sebe, podle potřeby jezdíme s tandemovým kočárkem Peg Perego Tender a tam zadní sedadlo nejde sklopit do úplné roviny. Naše miminko je docela veliké, takže jsem se ptala dětské doktorky, od kdy může jezdit v tom kočárku bez vložné tašky, tj. ne úplně rovně. Řekla mi, že leh nemusí být rovný, ale musí mít pevná (vyztužená) záda. Kočárek má kolečka průměr 19 cm, je dobře odpružený, takže si myslím, že občasné použití snad neuškodí, jezdíme tak od 4 měsíců.
Ahoj, my jsme syna do golfek dávali v přenosné tašce z hlubokého kočárku, a to už ve třech měsících. Bylo to ze stejného důvodu jako uvádíš, velký kočár nám při cestování zabíral moc místa a golfky byly naprosto skladné. My máme Solar babypoint, kde jsou záda polohovatelná skoro do vodorovné pozice. Teď je synovi skoro šest měsíců a dáváme ho tam už bez tašky. Je pravda, že je to jiná jízda než s velkým kočárem, ale na kratší vzdálenosti se to dá zvládnout.
maminky,máte některá golfky Zapp,od kdy v nich vozíte mimča? já zatím mám na tomto podvozku jen autosedačku,ale jelikož mám v opravě sporťák,tak uvažuju jestli tam můžu malýho přechodně dát,když se nedají polohovat.díky za příp. odpovědi
Já jsem dala prcka do golfek až na 1 roce, ale v 6-ti měsících jsme šli z hlubokého do sporťáku.
ahpoj muj maly se naucil sedet az v 9 mesicich v golfacich byl tedy tak nejak od tech 8,on jakoby sedel,a trochu sjizdel.vidavam ale take male mimi v golfacich,myslim ze kdyz lezi tak to nemuze vadit.myslim ze horsi je kdyz je mimino v autosedacce,misto v kocaru.
do Zappu 7mimi,kdyz ti desi tak ho tam dej.muj by tam v 7mesisich asi dost padal.padal mi i v hlubokym.sedel jen diky tomu ze byl ve fusaku ![]()