Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, jdu si jenom tak postěžovat, nějak to na mě sedlo. S našima máme relativně dobrej vztah, s tchánovcema lepší, akorát naše babi rejpe, ale to je diagnoza učitelka z dob komunismu, takže tam je to celkem omluvený.
Docela všecko v pohodě, akorát věčně rejpou, když něco změním na malé, dala jsem jí náušničky, byly řeči, ostříhala jsem jí, byly řeči.
No dneska jsem jí ostříhala znovu, prostě mašinkou, ne dohola ale má to srovnané, takovou milou makovičku, mně se prostě to děsný kudrnatý, neučesatelný rozdrchaný háro nelíbí. No a máti mi napíše, že jsem koza, ať tam ani nejezdíme, to jsme měli jít zítra i k babi, tu snad klepne a zase mi bude milionkrát volat a vyhrožovat, jak se mnou skončila. Já nevím, tak sakra je to snad moje dítě ne? A když vidím, jak jí tchýně moří věčně s česáním a pořád dokola jí nahání, že jí připne sponku, když si jí malá v cukuletu sundá, tak mi jí je až líto. Jo, oni to myslí dobře, ale tak kde je řečeno, že holka musí mít dlouhý vlasy, culíčky, ideálně palmičky a kde co? Jak já to jako malá nenáviděla, z culíků bolela hlava, věčně nějaký sponky, br… až malá bude chtít sama, nejsem proti tomu, nechám jí to klíďo dlouhé… Jako nejsou to věci, ze kterých by se střílelo, vím, že kdekdo to má v rodinách horší, jenom mě to trochu zamrzelo, tak se omlouvám, za román ![]()
O stříhání holčiček mašinkou si myslím svoje
ale NIKDY bych nic z toho neřekla nahlas. A ještě abych se kvůli toho nějak nebavila s danou maminkou nebo tak.
Jsou prdlí.
A pojedete tam? Já bych nejela ![]()
Teda to je docela přehnaný, je to Tvoje dítě a nemají do výchovy/účesu ani jiných věcí co mluvit ani rodiče a ani tchánovci a ani babička učitelka..
@terinka4444 no jooo no, když mně se to tak nelíbí, věčně v tom má čuník něco napatláno ![]()
Někteří prarodiče holt takoví jsou. do mě zase máti furt hučí, ať ostříhám Daníka. hučela v létě, tak jsem ho tedy v jeho 3,5 letech dala poprvý ostříhat, bylo mi líto těch krásně blonďatých kadeří. tím spíš, že s mými geny je modroooký blonďáček neopakovetelný zázrak
tak jsem mu to zkrátila, už to měl fakt dlouhý, a po 2 m hučí zase..ale myslím že vydržíme tak do března, zatím to má dobrý ![]()
@Koblížek21
mašinkou jo
, to by nepřežil manžel
ale je fakt že u naší si ani neumim představit jak by vypadala be vlasů, ted před vánoci jsme mašinkou brala Tomíka, ta když ho viděla tak vytřeštěný oči, držela se za hlavu a zdrhala
, vali taky nesnáší sponky, gumičku si nechá když jí hlídam nejraději má rozpuštěný a pořád se češe
![]()
@Koblížek21 tak tam nejezděte, ne? Než poslouchat blbý prudění, radši budu doma ![]()
Moje hločička má dlouhé vlásky a vlní se jí a u nás v rodině by ji zas naopak každý stříhal, nejlépe by ji každý viděl s tou pitomou ofinou co končí ve středu čela, dcerka má vlásky všude stejně dlouhé, jooooo štve mě to a nejradší bych je všechny
![]()
@Koblížek21 píše:
@terinka4444 no jooo no, když mně se to tak nelíbí, věčně v tom má čuník něco napatláno
já pěstuju kudrnku už dva roky a nevypěstoval jsem nic, prostě jí to na té hlavičce neroste a někdo to vezme strojkem
prostě barbarství
ale přenes se přes to, jsou to babky, sice ti většina napíše, že je vrchol, co si to dovolí, ale nemyslí to zle, nebo možná myslí, ale malou milujou, takže bych tyhle žabomyší války neřešila. Chápeme tě, je to děs, ale nekaž si poslední den v roce.
U nás je to pravý opak, mám kluka a má dlouhé vlnité vlasy, on má vůbec dost jemný rysy a mně se s těma vlasama líbí, manželovi taky, tak co
A babi i mamka taky pořád, že kdy už mu to ostříhám, že sice mu to sluší, ale až mu to ostříhám, tak mu vlásky zesílej (podotýkám, že má krásný kvalitní vlasy po mně, tam není o čem
) no, že mu to leze do očí…přitom na doma nosí sponku, nevadí mu, sám chodí a podává mi ji, když mu spadne, nebo nosí čelenku, v létě gumičku… No, teď jsem mu šmikla ofinu, tak jsem se příbuzenstvu zavděčila a ze všech stran poslouchám, jak to je dobře, že mu to teď nepoleze do očí…(no, já si na něj nemůžu zvyknout
). Myslím, že je to každého věc, jestli nechá dítěti vlasy takový nebo makový
Taky mámě nekritizuju účes ![]()
Mame doma to same…cela rodina me bombardovala, ze jsem malou nechala ostrihat, ale ona se hrozne pod tim kvetakem poti a pak se drbe…si zvyknou… ![]()