Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kvůli dětem (jejich i svejm) bych se určitě vídala. ale třeba bez něj. každý máme jiné normy, asi bych se nesnažila mu vnucovat svoje, to nikdy nedělá dobrotu. Mě by to taky nevyhovovalo, ale zrovna tak si uvědomuju, že někoho jiného zase může štvát to, co (ne)dělám s dětma já.
Normální mi to nepřijde. ale s tím stýkáním to je těžší, pokud tě ti kluci mají rádi, potrestala bys i je. asi by bylo nejlepší si se ségrou promluvit. třeba ji nabídnout pomoc, pokud by od něj chtěla odejít. tohle není pro děti zdravý prostředí ![]()
Normální to rozhodne Neni, a kluci to z toho můžou mít, ale bohuzel s tím ty nic neuděláš to by musela chtit sestra. A nahlásit je na sociálku je silný kafe a ani nevím jestli by s tím něco dělali.. Ale je to hnus teda..:'(
Normálne sa mi to nezdá, ale nie je na mne, aby som to súdila. Príjmne ti tam asi nie je, to chápem. Ale ak si sestre povedala, že sa ti to chovanie nezdá, a ona sa o nápravu nesnaží, tak ti veľa možností, ako na to vplývať, asi neostáva. Je zbytočné s nimi prerušovať kontakt, to by bola škoda. Naopak, ty môžeš pomôcť asi jedine tak, že v kontakte budeš, a občas si trebárs synovcov k sebe vezmete, na výlet, prázdniny, a tak.
Samozrejme, to neznamená, že necháš švagra, aby vrieskal na tvoje deti, to nie. To by som mu ja jasne povedala, že to, čo prevádzkuje na svoje deti, si na moje rozhodne dovoliť nemôže.
Sem to zase nemela cist, do p.dele.Co si o to myslim? Ze je to chudák, kterej si dokazuje svou moc na bezbranych detech a o tve sestre mlcim, promin.Ja sivani ve zlym snu nedokážu představit, jak by to u nas dopadlo, kdyby se takhle choval k detem manzel.Bud bych byla dobita ja, nebo on. Chudaci deti, fotr despota a u mamy nemaji zastani. ![]()
Ahoj, a mluvila jsi o tom jen se sestrou. Pises, ze mate hezky vztah, tak predpokladam, ze si se ji na to ptala. Co ti k tomu rekla?
že třeba rozlily limonádu na ubrus, pak že si stouply na gauč, když na gauči se sedí, pak že se nedrží zábradlí, ale zdi, když jdou ze schodů, že to omatlají
za tohle bych děti taky sprdla, jinak nevím do jejich rodiny nevidím
Mne to moc normalni neprijde a ja osobne s mou povahou bych na nej zacla jecet jen co by poprve zarval na moje dite. Asi bych se se sestrou pokusila stykat o samote bez nej a zkusila si s ni o tom polehoucku promluvit, jestli s nim treba neni ze strachu nebo zda ji to tak vyhovuje a pokud ne, tak ji pomoct trochu ziskat sebevedomi (dle mne homusi mit zadupany) a podat pomocnou ruku, aby vedela, ze neni sama a ze bez nej jim muze byt lepe. Pokud ho ale miluje a souhlasi s takovou vychovou a zivotem, je mi moc lito tech deti
to si ponesou cely zivot ![]()
Normální to neni ale na druhou stranu mi neprijde normální matlat rukou po zdi nebo stat na gauci ale to zalezi i na veku deti.
Muj prispevek zmizel?
ne ze bych psala neco veledulezityho a chytryho ale i tak ![]()
Hlavne se nevykasli na segru a synovce! Nabidla bych pomoc, stykala se.v.dobe kdy neni svavr doma atd.
Hele zkus na švagra taky řvát, až u vás bude na návštěvě a udělá něco co se ti nebude zdát tak na něj řvi, až třeba šáhne na stůl seřvi ho, že jsi ho vyleštila a on to upatlá, až půjde po koberci vynadej mu, že ho sešlape prostě mu dej ochutnat jeho medicínu
Normalni se mi to rozhodne nezda
Domluvila bych se se sestrou jestli od nej chce odejit ji nejak pomoct… S detma se vydej
Ty za to nemohou..domluvte se treba at prijede segra na vikend s klukama
Nebo kdyby ti to nevadilo vem si na den kluky a neco spolu podniknete ![]()
@sophinka1 píše:že třeba rozlily limonádu na ubrus, pak že si stouply na gauč, když na gauči se sedí, pak že se nedrží zábradlí, ale zdi, když jdou ze schodů, že to omatlají
za tohle bych děti taky sprdla, jinak nevím do jejich rodiny nevidím
Přesně, hlavně s tím gaučem.
Ahoj, obracím se na vás s prosbou o radu a taky se chci vykecat.
S mojí sestrou máme celkem hezký vztah, občas se navštěvujeme, ale co mě trápí je její manžel. Mají spolu děti - kluky - 10 let a 7 let a už od mala preferovali pořád takovou přísnou výchovu nebo jak to nazvat. Prostě na děti řvát, mlátit je a vycvičit je, aby poslouchaly na slovo a byly z nich roboti. Nikdy mi to nepřišlo tolik, jako teď - byli jsme u nich na Vánoční svátek a dlouho jsem je neviděla, ale starší kluk má hrozné oční tiky a trošku zadrhává v řeči - nikdy toto nedělal, myslím si, že to má psychického původu. Když jsme u nich teď byli, švagr na ně zas řval a co víc, řval i na naše děti, že třeba rozlily limonádu na ubrus, pak že si stouply na gauč, když na gauči se sedí, pak že se nedrží zábradlí, ale zdi, když jdou ze schodů, že to omatlají a já jsem prostě během 3 hodin co jsme u nich byli, byla úplně psychicky vyřízená. Už jsem si řekla, že k nim nikdy nepojedu.
Přijde vám toto normální? Je mi hrozně líto jejich kluků, sedí jak oukropečci, nesmí se skoro ani hnout a fakt mě to ničí, když to vidím. A ségru mám ráda ale asi se s nimi fakt nemžu stýkat, protože to nezvládádám. Když jsem mu pověděla svůj názor na to, co on dělá, jak na ně jen ječí, vynadal mi, že se nemám do toho pléct, že je to jeho věc. Ségra jen mlčí, jinak by jí vynadal taky.
Co si myslíte o tomhle? Vím, že se to nedá nijak řešit, ale jen se chci zeptat, jestli vám to přijde normální a jestli byste se i nadále s nima stýkali.
A omlouvám se za anonym