Švagr psychicky týrá děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
alli_li
30.12.13 09:30
@Anonymní píše:
Ahoj, obracím se na vás s prosbou o radu a taky se chci vykecat.
S mojí sestrou máme celkem hezký vztah, občas se navštěvujeme, ale co mě trápí je její manžel. Mají spolu děti - kluky - 10 let a 7 let a už od mala preferovali pořád takovou přísnou výchovu nebo jak to nazvat. Prostě na děti řvát, mlátit je a vycvičit je, aby poslouchaly na slovo a byly z nich roboti. Nikdy mi to nepřišlo tolik, jako teď - byli jsme u nich na Vánoční svátek a dlouho jsem je neviděla, ale starší kluk má hrozné oční tiky a trošku zadrhává v řeči - nikdy toto nedělal, myslím si, že to má psychického původu. Když jsme u nich teď byli, švagr na ně zas řval a co víc, řval i na naše děti, že třeba rozlily limonádu na ubrus, pak že si stouply na gauč, když na gauči se sedí, pak že se nedrží zábradlí, ale zdi, když jdou ze schodů, že to omatlají a já jsem prostě během 3 hodin co jsme u nich byli, byla úplně psychicky vyřízená. Už jsem si řekla, že k nim nikdy nepojedu.
Přijde vám toto normální? Je mi hrozně líto jejich kluků, sedí jak oukropečci, nesmí se skoro ani hnout a fakt mě to ničí, když to vidím. A ségru mám ráda ale asi se s nimi fakt nemžu stýkat, protože to nezvládádám. Když jsem mu pověděla svůj názor na to, co on dělá, jak na ně jen ječí, vynadal mi, že se nemám do toho pléct, že je to jeho věc. Ségra jen mlčí, jinak by jí vynadal taky.
Co si myslíte o tomhle? Vím, že se to nedá nijak řešit, ale jen se chci zeptat, jestli vám to přijde normální a jestli byste se i nadále s nima stýkali.
A omlouvám se za anonym

Pripomina mi to vychovu manzelova otce - ten na ne jen taky rval a mlatil je a deti byli stastny kdyz otec odjel na montaze. Jejich maminka taky mlcela, protoze v ty dobe se rozvest proste nemohla. No nastesti manzel je pravy opak sveho otce, ale jeho bratr je uplne stejny - psychicky tyran - a to i na svoji vlastni maminku.
Normalni to neni, ale deti bych vidala dal s tim, ze by sestra s detmi jezdila k nam a nebo se s nima stykala nekde venku mimo nej.
A na druhou stranu (ale to je vec povahy) by svagr na moje deti zarval jednou a naposled. U nas to muj svagr zkusil zarvat jednou na psa a bylo hodne zle od ty doby vi, ze ac na ostatni je pes u me ma „respekt“ protoze vi, ze si na hlavu sr. t nenecham.
A Tve sestre bych poradila to at se s nim co nejdriv rozvede.

• Citovat
  • Upravit
17715
30.12.13 09:33

@peggy.sl to byl vtip, me to vazne zily netrha jestli mi mala slape po gauci :mrgreen: dokonce si na nem i hraje, vali se, cte knizky, ji, jezdi autama, akorat mam na nem deku any nebyl spinavej a ty peru. Vic neresim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715

@peggy.sl to byl vtip, me to vazne zily netrha jestli mi mala slape po gauci :mrgreen: dokonce si na nem i hraje, vali se, cte knizky, ji, jezdi autama, akorat mam na nem deku any nebyl spinavej a ty peru. Vic neresim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623

@1.zizi
a sestra se pak strasaaaaaasne divila, ze po ni chci aby mi zaplatila za ze jsem ji nechals znovu potáhnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
30.12.13 09:35
@Natálka26 píše:
@1.zizi
a sestra se pak strasaaaaaasne divila, ze po ni chci aby mi zaplatila za ze jsem ji nechals znovu potáhnout…

no prave co si to vubec dovolujes…a proc si ty deti jeste pochvalila vlastne?..brzdis jejich kreativitu :zed: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
30.12.13 09:36

@viky23 ale chápeš, že je něco jiného, když ničí váš majetek a vám to nevadí a když ničí cizí majetek? Navíc návštěva, ač rodinná má snad nějaká travidla ne?
Koukám že pořekadlo host do domu, hůl do ruky není od věci :mavam:

• Citovat
  • Upravit
20557
30.12.13 09:37
@viky23 píše:
@peggy.sl to byl vtip, me to vazne zily netrha jestli mi mala slape po gauci :mrgreen: dokonce si na nem i hraje, vali se, cte knizky, ji, jezdi autama, akorat mam na nem deku any nebyl spinavej a ty peru. Vic neresim :nevim:

Já to chápu, mám to stejně..u nás doma je z postele trampolína..ale na druhou stranu jsou holky vychované k tomu, že když někam přijdeme, tak se chovají podle etikety..nesnáším nevychovaný spratky..styděla bych se za ně.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
30.12.13 09:49

Být tebou tak apeluju na sestru aby se situací něco dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.12.13 09:52
@peggy.sl píše:
Já to chápu, mám to stejně..u nás doma je z postele trampolína..ale na druhou stranu jsou holky vychované k tomu, že když někam přijdeme, tak se chovají podle etikety..nesnáším nevychovaný spratky..styděla bych se za ně.. :mrgreen:

a jak to děláš? 8o my když máme návštěvu, tak se kluci akorát předvádějí, a jeví se ještě nevychovaněji než obvykle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.12.13 10:00
@Natálka26 píše:
@Tereza1986
jsme na tom stejně taky mam komplet vymalovanej barák a novou sedačku diky skvělým dětem sestry, která praktikuje liberální výchovu.. Ta spočívá v tom ze jim dala tempery, šla za mnou do kuchyně a dětičky si vesele malovaly po krásný, bily kožený sedačce. Ja když jsem tam omylem vesla(myslela jsem ze jsou u pohádky, ne ze jim dala barvy a odešla) tak jsem nebyla schopna slova, musela jsem si dat cigaretu a panáka a teprve pak jsem zacla rvát a odpověď mě drahé sestry? Vzdyt se nic neděje, to umejes jsou to JENOM děti. Vek:5 a 9let!!

8o tak to je síla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
30.12.13 10:01
@Anonymní píše:
Ahoj, obracím se na vás s prosbou o radu a taky se chci vykecat.
S mojí sestrou máme celkem hezký vztah, občas se navštěvujeme, ale co mě trápí je její manžel. Mají spolu děti - kluky - 10 let a 7 let a už od mala preferovali pořád takovou přísnou výchovu nebo jak to nazvat. Prostě na děti řvát, mlátit je a vycvičit je, aby poslouchaly na slovo a byly z nich roboti. Nikdy mi to nepřišlo tolik, jako teď - byli jsme u nich na Vánoční svátek a dlouho jsem je neviděla, ale starší kluk má hrozné oční tiky a trošku zadrhává v řeči - nikdy toto nedělal, myslím si, že to má psychického původu. Když jsme u nich teď byli, švagr na ně zas řval a co víc, řval i na naše děti, že třeba rozlily limonádu na ubrus, pak že si stouply na gauč, když na gauči se sedí, pak že se nedrží zábradlí, ale zdi, když jdou ze schodů, že to omatlají a já jsem prostě během 3 hodin co jsme u nich byli, byla úplně psychicky vyřízená. Už jsem si řekla, že k nim nikdy nepojedu.
Přijde vám toto normální? Je mi hrozně líto jejich kluků, sedí jak oukropečci, nesmí se skoro ani hnout a fakt mě to ničí, když to vidím. A ségru mám ráda ale asi se s nimi fakt nemžu stýkat, protože to nezvládádám. Když jsem mu pověděla svůj názor na to, co on dělá, jak na ně jen ječí, vynadal mi, že se nemám do toho pléct, že je to jeho věc. Ségra jen mlčí, jinak by jí vynadal taky.
Co si myslíte o tomhle? Vím, že se to nedá nijak řešit, ale jen se chci zeptat, jestli vám to přijde normální a jestli byste se i nadále s nima stýkali.
A omlouvám se za anonym

Není to normální, je mi těch dětí líto.
Ségra by měla toho tyrana opustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
30.12.13 10:10
@slavuska1 píše:
a jak to děláš? 8o my když máme návštěvu, tak se kluci akorát předvádějí, a jeví se ještě nevychovaněji než obvykle :zed:

Cukr a bič..jinak to nejde.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
30.12.13 10:12

Švagr nejspíš zažil stejnou výchovu, tak v tom pokračuje dál, nesebevědomý chudák, co si honí mindráky řvaním po druhých. To může být bohužel důsledek téhle výchovy…
Takovou výchovu vidím občas okolo, chudáci děti, vyrostou z nich adepti psychologů a psychiatrů, takových je dost, hlavně že měli „dobrou a přísnou výchovu“. Z veselých a sebevědomých dětí udělají uťápnuté chudáky, mám takové malé kluky v okolí a je mi jich teda dost líto, matka na ně řve za každou prkotinu.
Pro průměrnou českou výchovu je to docela typický, bohužel, taky to dost lidem přijde normální. Promluvila bych se ségrou, že je to pro ty kluky špatný a co vše hrozí, ale víc toho si neuděláš, nejspíš bude uťáplá sama.

A jinak nevím, proč se tady hned spekuluje o liberální výchově zakladatelky, a nevychovaných fraccích. Ona psala jen že si dítě stouplo na gauč, navíc ani neuvedla věk dětí, není tam nikde že skákali po gauči jak po trampolíně a že děti neusměrňovala sama…

U nás, u mých babiček i u ségry si na gauč děti normálně stoupají, skákat je ale nenechávám na návštěvě nikde, jen doma, máme starý gauč. Dotýkat se zdi na chodbě taky nepovažuju za smrtelný prohřešek a nic, za co by se mělo hned řvát, to samé rozlité pití. Stane se i dospělému a nikdo na něj neřve, nevím, proč si někteří dospělí myslí, že děti jsou jiný druh, kterému se nesmí prominout nic alze se k nim chovat mnohem hůř.

Ono kolikrát stačí klidně říct a vysvětlit, co se u nás dělá a nedělá, jestli chlap hned řve, tak je to špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.12.13 10:21

Víš co, ale ty taky spekuluješ a všechny ty co radí okamžitý rozvod. Nechci se zastávat chlapa, co je zlý na děti. Ale nevíme nic, zakladatelka si založí diskuzi a ani se neobtěžuje do ní napsat, což já sama považuju za dost neslušné. Se sestrou se vídá málokdy, ale ví, že týrají děti. A my všechny do jedné tady 8 stránek spekulujeme, protože zakladatelka diskuze prostě nenapíše. Tak k čemu to je? Zabýváme se anonymními lidmi, o kterých nic nevíme, je nám líto týraných dětí, o kterých ani nevíme, jestli to tak je… a spekulujeme, a spekulujeme, všechny do jedné. Přesto se najde dost názorů donutit sestru k rozvodu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
30.12.13 10:31

@1.zizi
Jasne chapu, Picasso se taky někde musel učit, ale to neznamená, ze se budou učit na moji sedačce, jestli ji to doma nevadí tak se musí smířit s tím, ze já jsem na věci háklivější, protože jsou novy a nestaly korunu. Jestli její vybaveni ano, tak at si ničí u nich. Ale co mě dostalo nejvíc tak asi to, ze 9lety nechápe ze se maluje po papíru a ne po sedačce???! A to moje potlačování jejich individuality sse projevilo, křikem sestry a následným stezovani u mamy… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová