Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chápu tvé požadavky, ale jsou dle mého trochu mimo realitu. Jesle jsem nezkoušela vůbec, bydlím na Praze 11, nejbližší jsou někde ne Zeleném Pruhu, počítám, že úplně plné-školky, story na dlouhé povídání, mladší dcera je lednová, já mám nastoupit do práce, ale neumístili mi jí ( a je to sourozenec předškoláka, oba jsme zaměstání), takže asi dám výpověď a půjdu na podporu, protože na soukromé školky (nejlevnější celodenní kolem 11tis bez jídla) nemáme a hlavně bych na tom byla bita finančně. I když to se dá oželet na těch pár měsíců, já prostě budu muset zůstat doma. Zkusila bych asi jen tu variantu obvolávání a hledání, také jsem si tím prošla a u první dcery to bylo docela účelné..
Ahoj, teď jsem četla v místním zpravodaji, že jsou místa ve školkách na Praze-západ (myslím Ořech, Jinočany apod.), ale je to pro tebe asi hodně z ruky ![]()
Paf2009 píše:
Co třeba zkusit nabídnout sponzorský dar, když Ti malého/malou vezmou u vás? Sice je to velký jednorázový výdaj, ale myslím, že by se to vyplatilo…
Tak třeba já tohle zkusila a nepomohlo to naprosto nijak… kapacita se nedá nafouknout, kritéria pro pořadníky jsou daná a jsi-li v nižší skupině, prostě místo nezbyde.
Obvolávat a zkoušet, jestli se náhodou něco neuvolní, nic jiného zakladatelce nezbývá… A co se týče té ceny, tak na soukromé zařízení či hlídání je to na Prahu opravdu hodně málo.
Teda to je fakt hrůza, doufám, že snad někomu nahoře dojde, že fakt všechny nemůžeme být s dětma doma do jejich šesti let a třeba zvýší kapacity školek ![]()
Ahoj,
synovec chodí do soukromé školky na Žižkov, za 8 tisíc školkovné + necelé 2 tisíce za jídlo. Vezmou tam i menší dítě, než tříleté. A brali děti kdykoliv. Je to maličká školka.
ahoj omlouvám se že nepřispěji s nějakou radu,ale taky bych potřebovala poradit.Synovi budou tři v březnu a bydlíme v Praze,ale trvalé bydlište máme až v Krkonoších a tady si ho nemám ke komu dát.Takže mi jen tak nepřijmou syna do školky?A kdy jsou zápisy?Díky moc a ještě jednou se omlouvám
Mohu prosit které jesle máte na mysli? Porřebovala bych pro synka a vše je úplně plné, navíc jsme kousek od Liberece. Takže smůla
Jestli je vám moc 1200,– za jesle věřte, že platím 7500,– v soukromých, kde je místo, státní jsou plné, ale taky ne levné 5000,– za měsíc + plenky
Tak my měli opravdu štěstí, malá je únorová 3roky a protože mi bylo jasný, že se do školky nedostanem, tak jsem zkusila jesle, někdy v říjnu jsem si dala přihlášku, kdyby se uvolnilo místo, v listopadu mi volali, jestli máme zájem, že se místo uvolnilo, malé tedy nebyli ještě 3 roky, od ledna jsme začali s adaptací a od března chodíme na plnou docházku, protože jí jsou 3 roky, může chodit jen do června, ale jsem moc ráda za ty 4 měsíce, prázdniny snad nějak zvládnem a teď čekáme jak dopadne školka od září, jsem z Prahy 2 a máme tu trvalý pobyt a jesle stojí 1500Kč + 35Kč/jídlo, takže celkem to vychází kolem 2200Kč
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.