Jesle v Brně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
123
27.6.17 16:38

Dracek na Bayerove, zkus tam zavolat, ale berou od 18 mesicu. Kazdopadne pokud budou mit plno, tak daji prednost diteti s plnou dochazku. Jinak dcera taky nejdriv chodila na pulden. Jo a jsou to bajecna skolka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
27.6.17 17:11

Já můžu doporučit jesle na Stamicové. Perfektní přístup, milý personál, vše je profesionální. Berou už děti od jednoho roku, lze se domluvit i na jednotlivých dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.6.17 17:25

@Lendeš Mám děti v Jesličkách Betynka u Moravského náměstí. Jsou to maličké jesličky, děti berou od půl roku. Jediná jejich nevýhoda je, že moc nechodí s dětmi ven - park mají dalek a svůj mají jen malinký dvoreček. Což by mi u celodenní docházky dost vadilo, ale já jsem tam děti dávala a mladší ještě dávám na půldny a chození ven si s nimi vynahradím ve zbytku dne. Zase s dětmi hodně zpívají, tancují a vyrábějí. Po ostatních stránkách jsem ale moc spokojená - velmi milé slečny s pěkným přístupem k dětem, vyjdou ti maximálně vstříc v individuálních požadavcích, třeba můžeš nosit pro děti vlastní jídlo z domu, pokud si z nějakého důvodu nechceš objednávat to jejich, v pohodě zvládly děti plně na látkových plenách, super spolupráce při učení na nočník, i když jsem s dětmi začínala velmi brzy. Organizačně fungují na principu hlídání, tzn. dobu, kdy tam dítě je, si lze domluvit zcela podle tvých potřeb - zapíšeš se do kalendáře podle toho, jak je volno. Cenově vychází velmi dobře, neplatíš paušálně, ale koupíš si „permanentku“ a platíš podle hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.6.17 17:33

@Susenkaa Do Dráčku berou od 2 let. Možná jsou ochotní se domluvit individuálně, ale vzhledem k tomu, že tam jsou děti i pětileté, bylo by to maličké dost věkově osamocené. Kamarádka tam měla dceru, dávala ji tam přesně ve dvou letech a byla tam nejmladší a moc nezapadla do kolektivu. Taky tam nemá moc dobrou zkušenost s tou individuální docházkou. Sice jí ze začátku tvrdili, že není problém, ale pak ji dost nevybíravě tlačili do celodenní docházky, což pro ni tehdy (samoživitelka s malým platem, ale s babičkou ochotnou vyzvedávat dřív) bylo dost nepříjemné. Další věc, se kterou měli problém, že nijak nemotivovali děti k odplenkování. Kamarádka se tehdy snažila odplenkovat holčičku a prosila je o dávání na nočník, ale prý ji nedávali vůbec a tu plenu, kterou měla na sobě při předání, měla i při vyzvedávání. Jinak co se týká aktivit pro děti tak prý super, ale je to spíš alternativa ke školce než k jeslím, prostě pro větší děti, které chodí celodenně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
27.6.17 20:08

@Hoa Mai no ja mam uplne opacnou zkusenost. Vzali mi dceru ve 20 mesicich na zkraceny den a potom vzdycky vysli vstrict. S cimkoli - at uz podpora odplenkovani, ale ruku na srdce, odplenkovani je muj ukol jako rodice. Jinak oni mi prekazky nekladli a kdyz se vyskutl problem, tak se resil. To jsem spis byla nestastna z Betynky na Masove - na nas je tam maly prostor a maly dvorecek - dcera se tam obcas necha pohlidat na dve hodinky, takze nas to zas toliko netrapilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.6.17 20:31

Děkuju za tipy.

@Hoa Mai V těch Jesličkách Betynkách se docházka řeší jak dlouho dopředu? Dá se to koupit a naplánovat na celý měsíc předem? A to je super, že nevadí látkové plenky. Že děti neberou moc ven by mi nevadilo, uvažuju jen o půldenní docházce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.6.17 21:21

@Susenkaa Samozřejmě, že odplenkování je úkol hlavně rodiče, ale když je v té školce dítě každý den a ta školka v tom není nápomocná, tak to rodiči tu situaci moc neulehčuje.
Betynka je maličká, ale podle mě je to lepší právě pro ty maličké děti, dejme tomu do dvou let. Nepřipomínají školku, jsou takové víc domácí, jako by šly děti k někomu na návštěvu.
O té nemožnosti chodit ven jsem psala, taky by mi to vadilo za předpokladu, že už bych neměla možnost chodit s dětmi sama. Ale naše děti jdou domů před obědem, nebo tam naopak chodí až na oběd a spaní a stejně bychom byli zbytek dne venku, tak mají aspoň čas si pohrát taky uvnitř. Na celodenní docházku bych tam ale dítě nedávala, to už jsem psala.

@Lendeš Ano, dá se to naplánovat i na celý měsíc dopředu. U nových dětí doporučuju plánovat s větším předstihem, pokud je to možné. Teď se mi zdá, že je tam zrovna méně dětí, ale během roku bylo třeba si to hlásit třeba s dvoutýdenním předstihem. Děti, které tam docházejí už nějakou dobu pravidelně (nemusí to být denně, ale v pravidelných dnech a časech), si tety píšou dopředu a automaticky se s nimi počítá, pokud se neodhlásí. Jinak by měli být v provozu celé prázdniny kromě 5.-7.7. - to jsou státní svátky plus pátek.
K látkovým plínkám - my jsme tetám s nimi dali dost zabrat, látkovky tam mělo více dětí, ale povětšinou nějaké AIO nebo kapsovky. My jedem v klasických čtvercích, navíc v době, kdy děti začaly do jesliček chodit (starší v 16 a mladší v 8 měsících) už jsme učili na nočník, takže tety si zdatně potrénovaly i bezplenkovku :-D. Ale byly úplně v pohodě, ochotné, domluvili jsme se, vysvětlili co a jak a ony v rámci svých možností spolupracovaly. Samozřejmě jsem po nich nechtěla zázraky, když se sešlo víc miminek, tak se to bralo víc lážo plážo, když měly málo dětí, tak to zas dělaly poctivěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
28.6.17 13:33

Od roka berou děti stále na Fugnerove, je to hned u šaliny, takže z centra 10 minut myslím. Synek jde od zíří a myslím, že teď není problém se tam dostat jako když tam chodila dcera :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.18 21:41

Fugnerova

Na Fugnerovu chodí můj 2 letý syn a jsem velmi spokojena. Pokud vím jsou tam 3 odd. a mají děti od roku do čtyř. Syn chodil do soukromé školky,ale nebylo to ono. Teď má spoustu kamarádů a milé paní vychovatelky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure