Jesle v Brně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
maminka82
23.6.13 21:18

@kate02 v žabinách v blízkosti rodičů právě taky zrušili dvě školky a jedny jesle a máš pravdu, že zrovna ty dvě školky byly v nějakých domech…
Jen jsem prostě zoufalá, když mi malou do MŠ nevzali, do jeslí jo, ale po odečtu mi zůstane z výplaty 7000 a taky musím někde bydlet, jíst atd. Na chlapovi alimenty se spolíhat fakt nemůžu.
Je mi jasné, že nejsem sama, ale já prostě nevím jak to řešit…

• Citovat
  • Upravit
3329
23.6.13 21:20
@maminka82 píše:
Jaké náklady? očekávám skoro stejné jako v MŠ, kde se platí daleko méně. Jesle jsou od roka do čtyř let, tzn. nejedná se o miminka…nebo jak to myslíš?

Tak jsem se divala a opravdu je to 6 tisic, do 2,4 nasobnu zivotniho minima 3,5 tisice.
V jeslickach maji uplne jine normy, pro nejmensi deti bylo myslim max. 5 deti na jednu tetu, u tech nejvetsich 7. Ve skolce je tech deti 25 i vic na ucitelku… Vemi si, ze do tech tri let jsou deti jeste mnohem mene samostatne, samy se poradne neoblecou, nektere potrebuji pomoc s jidlem, nektere maji jeste plinku… dost jich jeste poradne nemluvi. Neumim si predstavit jit se sedmi 2-3 letymi detmi na prochazku 8o
Ja jsem rada zaplatila tech 4,5 tisice tehda a ani 6 tisic by mi neprislo nejak extremne moc :nevim: Byla bych spis rada, ze se mi tam dite dostalo, uz tedha to byl maly zazrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.6.13 21:21
@maminka82 píše:
@kate02 v žabinách v blízkosti rodičů právě taky zrušili dvě školky a jedny jesle a máš pravdu, že zrovna ty dvě školky byly v nějakých domech…
Jen jsem prostě zoufalá, když mi malou do MŠ nevzali, do jeslí jo, ale po odečtu mi zůstane z výplaty 7000 a taky musím někde bydlet, jíst atd. Na chlapovi alimenty se spolíhat fakt nemůžu.
Je mi jasné, že nejsem sama, ale já prostě nevím jak to řešit…

Hele a podávalas odvolání? Podle mě by tě jako samoživitelku někam nacpali… :think: teda spíš tvou malou… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.15 00:40

Holky, nevíte jak je to ted v Brně? Potřebovala bych praci aspoň na 2 dny v týdnu na dopoledne, ale mam ročního syna a nevím, co dělat. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
21.9.15 07:43

@MilijonDolarBejby
Zkus Maloušky, mám tam svoje dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
21.9.15 07:48
@MilijonDolarBejby píše:
Holky, nevíte jak je to ted v Brně? Potřebovala bych praci aspoň na 2 dny v týdnu na dopoledne, ale mam ročního syna a nevím, co dělat. Dekuji

Já mám dvouletou v zirafce v Židenicích, taky chodim do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
8.11.15 13:38

Nové jesle? Kde?

Od ledna 2016 má stát přispívat stát na minijesle. Přemýšlíme o jejich založení.
Víte některá, kde by byl největší zájem o něco podobného? Která část Brna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.15 15:29

Holky dekuji. A jak je to cenově?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
14.11.16 15:09

@Verunka.T fungujou ještě ty jesličky v zidenicich nevite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
14.11.16 15:13
@hanka1120 píše:

Státní? Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
14.11.16 15:17

@Choupinette statni jsou ty žirafka nebo jake?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
14.11.16 15:21
@hanka1120 píše:
@Choupinette statni jsou ty žirafka nebo jake?

Ne, státní jsou na Františky Skaunicove kousek od Staré Osady, Žirafka soukromé pokud se nepletu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
14.11.16 15:22

Dekuji mrknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
15.11.16 23:58
@hanka1120 píše:
Žirafka jsou soukromé a ano, fungují, dcera už chodí u nás do státní školky, ale v jesličkách byla moc spokojená a hodně jí daly
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.6.17 15:27

Jesle/miniškolka dostupné z centra

Doporučte prosím jesle v Brně, které přijímají děti od 12 (případně 18) měsíců, jsou dobře dostupné z centra a umožňují půldenní docházku např. jen 2 dny v týdnu. Máte někdo aktuální zkušenost? Jak dlouho předem jste si domlouvali místo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí