Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem,
když je něco jinak vždycky mě to vykolejí. Dcera ma 21 měsíců. Vstáváme většinou kolem 7hodiny. Dneska, ale vstala v 6 hodin chtěa čůrat.. tak jsem šli.. pak jsem ležely.. a kolem 7hodiny zase usla.. ale ještě pořád spí ![]()
ja vůbec nevím jak bude ypadat celý den? mám ji davat spát po obědě? většinou chodí spát kolem 12h.. (5h po vstanutí) no ae teď to vychazi na 15h.. kdyby spala hodinu jako normálně to bude spát do 16 hodiny.. a večer chodí spát +- 6hodin po obpoledním spánku to půjdeme spát jako v 22
?
Omlouvám se, ale jsem šílene, jak říkám co je mimo režim jsem uplně vykolejená..
nebo ji mám teď už budit??
Příspěvek upraven 26.01.14 v 09:50
@Helll Hoď se do klidu. Prostě to nějak bude, ne? jsi asi stejná jako já, systémový člověk, co má rád řád a kterého odchylka od něj vykolejí
Já z toho taky mívám hlavu v pejru, ale vím, že nakonec prostě nějak bude.
jestli se jí bude chtít spát odpoledne, tak půjde, pokud ne, tak nepůjde. Co horšího se může stát?
Nebuď ji, nech ji spát a dej ji po obědě spát cca o půl hodiny později a večer jak jste zvyklé. mě si to děti taky občas protáhnou, ale bez ohledu na odpolední spánek chodí do postele večer pořád stejně (pokud nechtějí teda dřív
)
@jessikka píše:
@Helll Hoď se do klidu. Prostě to nějak bude, ne? jsi asi stejná jako já, systémový člověk, co má rád řád a kterého odchylka od něj vykolejíJá z toho taky mívám hlavu v pejru, ale vím, že nakonec prostě nějak bude.
jestli se jí bude chtít spát odpoledne, tak půjde, pokud ne, tak nepůjde.Co horšího se může stát?
asi nic
ale jak jsi psala jsem z toho v pejru..
večer mam rada svůj klid a přestava, že tady budu s ní ještě pobíhat… nebo naopak ji budu muset držet vzhůru prootže ještě není dost hodin..
asi to fakt moc řeším.. teď už nemám do čeho píchnout.. a jsem nervní kdy už se vzbudí..
Buď ráda že spí
a odpoledne ji dej spinkat, až si řekne…
klidně v 15h
@Helll píše:
asi nicale jak jsi psala jsem z toho v pejru..
večer mam rada svůj klid a přestava, že tady budu s ní ještě pobíhat… nebo naopak ji budu muset držet vzhůru prootže ještě není dost hodin..
asi to fakt moc řeším.. teď už nemám do čeho píchnout.. a jsem nervní kdy už se vzbudí..
Neboj, bude to maximálně dneska, to přežiješ. Pokud ti normálně dobře spí a má režim, tak se hned tak nenaučí na něco jiného. Zítra bude vše ve stejných kolejích.
@Helll píše:
asi nicale jak jsi psala jsem z toho v pejru..
a proč bys ji držela vzhůru? pokud by teda nechtěla jít spát v pět, to by asi byla zajímavá noc. moc to řešíš
uvař si kafe, přečti časopis a počkej až se dítě vyspí.
Naše poslední dobou taky vstává nejdřív v devět, nebo spíš půl desátý, odpo si někdy srchrupne - to jí po hodině budím abych tu s ní večer nestrašila do půlnoci, někdy si neschrupne a taky dobrý, ráno jí nechávám, si aspoň přispím taky
případně mezi tím vyvenčím psa a navařm.
žádný hodiny nesleduji. Prostě až bude chtít spát půjde spát, až se vzbudí tak se vzbudí. ![]()
@Helll mě to malej taky občas dělá. No tak jednou půjde spát v 10 co se stane? Nic… malej si to pak zas hodí tak jak to bylo předtim a je to. Občas prostě spí. Já to přikládám k tomu, když třeba tělíčko bojuje s bacilem nebo něčím, tak víc spí aby se tomu ubránilo… když se pořádně vychrupe, tak je pak v pohodě. ![]()
Já ti na týden půjčím moje dítě, bude ti to pak připadat normální. Já už se dávno veškerých snah o režim dávno vzdala ![]()