Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Předem všechny zdravím ![]()
Asi vám budu připadat nerozhodná, ale ráda bych věděla, zda vy byste v mé „situaci“ jeli či nikoliv s 4m. holčičkou na chatu do Jeseníků.
Za 14 dní máme jet já, přítel, malinká a tchánovci na jejich chatu do Jeseníků. Zní to krásně, je to tam samota, kde končí veškeré cesty, kromě autem se tam nedá nijak dostat a je tam tichoučkou. Měla jsem to tam ráda. Jenže v tom vidím několik problémů:
Prostě mi připadá že je beruška na tohle prostředí moc malá. Vím, že bych ji měla zvykat na bacily, ale nevím, asi jsem jen hysterická matka ![]()
Mám z toho obavy, pro mě cizí prostředí, kde nemám, své věci, klid pro malou a oddělený pokoj a cizí prostředí i pro ni.
Když jsem si to po sobě teď přečetla, tak jsem si uvědomila, že to asi moc řeším a jsem opravdu přehnaně starostlivá (v tom má tchýně pravdu
). Tak se omlouvám za román. ![]()
proč nemůžete spát v jednom z pokojů vy (ty, partner, malá) a v druhém tchánovci? ![]()
jinak spíš záleží na tom, jestli jsi opravdu přehnaně citlivá nebo je problém v tom, že tam jedete s tchýni, kterou mít v patách nepotřebuješ. V tomhle směru řeším stejný problém, ale občas se přemůžu a na chalupu jedu - pro klid v naší rodině ![]()
Tak za sebe ja bych nejela uz jen kvuli te tchyni, pokud se s ni nemusis tak bych si to nenechala zkazit.
A pokud tam netece voda tak s tak malym miminem bych vubec nejela. Aspon se na tohle muzes vymluvit. ![]()
Mmch pokud tam jsou dva pokoje tak proc nemuzes spat s pritelem a ona se svym manzelem? ![]()
Já bych nejela… teda jela jen s manželem a prckem, ale ne těsnat se s tchánovcema a poslouchat moudra…vše to nepohodlí, co jsi psala, se dá něčím nahradit (balená voda, atd..),když budete rodinka pospolu,… ale poslouchat do toho rady, jak lépe to dělat, to by se mi nechtělo
já bych nejela, vadí mi poslední bod, tzn že tam není dostatečná hygiena na tak malé miminko. Vím že spousta maminek jezdí i kempovat pod stan, ale pro mě by to bylo zásadní, jela bych třeba za rok až bude malá větší
Ahoj,
tak za mě bych nejela ani omylem. Protivná tchýně v zádech a nepřijatelné podmínky pro pobyt s malým dítětem by rozhodly (bez pitné vody, prach, plíseň).
A nechápu, proč spíš ty s ní a manžel s tchánem. Co to je?!
Já bych nejela, už jen z nelogického důvodu já s tchyní a muž s otcem. Hlupé řeči a jednání jako návdavek… To radši těch pár dní sama doma v klídku ![]()
Nejela bych ani omylem. Za 14 dní bych byla z mojí tchýně zralá na psychiatrii a ještě ty věci kolem
.
Ani já bych nejela. Když už tak bez tchánovců… Ta hygiena je tedy taky bídná, ale tvoje tchyně se mi zdá horší.
![]()
Nejela bych, jak to tady popisuješ, jsi z toho celá nesvá a mrně potřebuje klidnou a pohodovou mámu, né nerváka z tchýně, nečistoty a netekoucí vody. ![]()
Taky bych za takovýchle podmínek nejela ani náhodou. To bych nedala! A taky jsem nepochopila, proč bys měla být v jednom pokoji s tchýní a muž s tchánem? Co na to říká manžel?8-o Jedte s mužem a malou SAMI někam jinam na dovču, kde budou lepší podmínky.
Přidávám se k těm, co by nejely ![]()
Už po přečtění prvního bodu bych nejela a každý další to jen potvrzuje. Myslím, že když si to po sobě přečtě černé na bílém, tak se rozhodneš stejně a zůstaneš raději doma v klidu, kde máš všechno ozkoušené a zaběhlé. A ať jede tchýně s tchánem sama a aspoň se u tebe pár dní neukáže!
![]()
Už první bod se mi zdá jako dostatečný důvod tam nejet ![]()
Vůbec mi nepřijdeš přehnaně starostlivá,ani mi nepřijde ,že vše moc řešíš ![]()
My to máme stejné, manžel chce jet, já ale nejedu a to právě kvůli bodu 1 - tchýni.14 dní je očistec.