Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Foxinka píše:
Trpím ji tu tak často kvůli příteli. Bohužel ona je na něj dost fixovaná a jinak jsou zvyklý nuestále si volat, vidět se…a když ji mám 5 min. od baráku, tak se nemohu divit. Už jsem přemýšlela nad stěhováním min. 500km, to by byla paráda
A příteli tento častý kontakt ze strany matky nevadí? Ani to jak často je u vás nasomrovaná?
![]()
To bych nesnesla. Kdyby vám šla 2× do týdne vozit, tak by to byla super pomoc, ale mít ji tam nakvartýrovanou takhle často, to bych ji vypakovala ať se na mě zlobí jak chce.
U nás to po porodu novopečená babička (tchýně samozřejmě) zkoušela taky, chodila neohlášeně a ještě se třeba rozčilovala, že si chce malou pochovat a ta 5 minut předtím usnula a jakou mi to dalo práci ji uspat!!! To byla kolikrát ostuda!! Teď už s ní po posledním našem výstupu komunikujem jenom manžel a já mám klid!!!
![]()
Ne, nevadí mu častý kontakt, naopak je rád, když přijde
ale když už je toho moc a řeknu, že už nee, tak jí to řekne a je to v pohodě.
Jo, když se malá narodila, byla tu od rána do večera…jen jsem ji nakrmila a konejšila, aby spinkala, tak už hned, přece petruško nebudeš spinkat, nemůžeš pořád spinkat, já si chci vykládat!
![]()
Vozit? Ona by ji vozila, ale posledně mi ji vyslíkla, vytáhla z kočárku a nosila jen tak v rukách
Takže z jejího vození nejsem nadšená! A co myslíte, malá už se chce jen nosit v náručí a na kočárek mi z vysoka kašle ![]()
Tak to bych teda udělala takový tóčo, kdyby mi malou vyndala z kočárku venku, že by si to za rámeček nedala!!!
![]()
Jako takhle malý dítko potřebuje dostatek spánku, ono vlastně ty první 3 měsíce spí skoro pořád, ne? Teda naše uřvaná dcerka byla miminkovskou výjimkou, ale ostatní mimina co mají kámošky a známé, tak v tomhle věku prospala většinu času… To tchýně vůbec nerespektuje potřeby miminka? To je teda pěkný sobec!!! Ta ženská myslí jenom na sebe a nic jiného ji nezajímá… já se teda opravdu divím tvému příteli, že toto s klidem bere, že mu ani ty časté návštěvy nevadí. To skoro vypadá, že je na mamince stejně tak závislý jako ona na něm… ![]()
Pokud ti dítko vyndává venku z kočárku, tak je to za první nebezpečné, že může zakopnout a upadnou a navíc jak píšeš, pak mimčo nechce v kočárku být. Bych jí to buď zakázala a když to nebude respektovat, tak holt s ní nebude jezdit ven. ONo se to dá zvládnout i bez pomoci. U nás to tak nakonec taky dopadlo, ale zase z jiného důvodu, ale pak si tchýně zase stěžovala, že jí malou nechci vůbec půjčit ![]()
Určitě bych o tom hodila řeč s přítelem, jestli ty časté návštěvy toleruje jenom kvůli mamince nebo je fakt rád, protože takhle často mi to teda vůbec nepřipadá normální. A taky bych s ním probrala to její chování a komandování a ty super rady a komentáře… to přeci nemusíš poslouchat, obzvlášť pokud je ona u vás na návštěvě.