Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Foxinka píše:Gladys píše:To by mě zajímalo, jak si myslí, že jsme si pořídili Petrušku?
A tchýně může spát jen zrovna v tom druhém pokoji?Bych řekla, že je v tom něco jiného… Teorie o prudérní tchýni, které vadí představa, že její dospělý syn má někdy v životě taky sex, si radši nechám od cesty
Jinak je zajimavé, že Petrušce vykládá, jak přišla na tento svět - že spadla z nebíčka! Ještě že jí nerozumí
Tak mě tak napadlo - nespadla z toho nebíčka náhodou sama? A nenatloukla si přitom hlavinku? ![]()
Jinak za mně - jak píší holky - první bod mě odradil. Zbytek by se dal přežít. My jsme s 4 měsíčním miminkem jeli na Ukrajinu, kde teda podmínky šílené, ale aspoň jsme spali s manželem v jednom pokoji. (Dneska už spáváme každý ve svém bytě
). A pak jsme tam byli, když bylo malé půl roku. Zima jak na sibiři, v místnostech asi 15 stupňů, suchý záchod na dvorku… ale tohle všechno se dá přežít. Šílená tchyně NE! Já bych tu tvoji nechtěla ani za nic. Není nad to mít tchyni 700 km daleko. ![]()
S tchýní bych v životě na dovolenou nejela ani na pár dní a to ji mám proti tobě pozlacenou.
Ta tvoje je očividně dost pošahaná a obdivuju tě a lituju, že ji snášíš 4 krát týdně doma. Já bych jí to zatrhla.
Já bych jela - ale bez tchýně. Jestli tam jezdí dvakrát do roka, pak máte spoustu příležitostí kdy tam jet sami ![]()
Přeju hodně trpělivosti
s takovou tchýní ![]()
Hygiena mi nepřijde takový problém, jako nejsem čuně, ale 4m mimi se tam stejně bude válet v postýlce, případně na dece. To za rok už bude všechno pěkně rvát do pusy
Umeješ jí v lavoru, případně ošudláš ubrouskama. Jestli nekojíš, tak s lahvičkama je trochu problém, včetně vody na UM… ale všechno by se dalo přežít…
Ale spát s tchýní se kterou si navíc nerozumíš, no do toho bych teda nešla. Už ten pobyt s ní tam a ještě s ní spát, nemoct se večer ani přitulit k manželovi
![]()
Veritas: my tam nemůžeme jezdit samy, nedá nám klíče
asi abychom jí třeba neukradli peřiny ![]()
Trpím ji tu tak často kvůli příteli. Bohužel ona je na něj dost fixovaná a jinak jsou zvyklý nuestále si volat, vidět se…
a když ji mám 5 min. od baráku, tak se nemohu divit. Už jsem přemýšlela nad stěhováním min. 500km, to by byla paráda ![]()
Foxinka píše:
Veritas: my tam nemůžeme jezdit samy, nedá nám klíčeasi abychom jí třeba neukradli peřiny
V tom případě bych strávila čas smysluplněji než s takovou tchýní ![]()
Foxinka píše:
Trpím ji tu tak často kvůli příteli. Bohužel ona je na něj dost fixovaná a jinak jsou zvyklý nuestále si volat, vidět se…a když ji mám 5 min. od baráku, tak se nemohu divit. Už jsem přemýšlela nad stěhováním min. 500km, to by byla paráda
Ahoj,
no jestli se jí chcete zbavit, tak doporučuji přestěhovat, co nejdál. U nás to dost pomohl, tchýně k nám vlakem nebo busem nikdy nepojede, na to je moc nóbl a tchán nemá čas ji sem vozit autem. Jsou to přece jen dvě hodiny jízdy.
A takovouhle chatu by si mohli strčit někam, tam bych nejezdila, ani kdyby mě prosili. Natož s dětmi.
Radši jeďte někam s malnželem sami a užijete si to mnohem víc.
Běhá mi mráz po zádech jenom když si představuji takovou dovolenou, natož to zažít.
Doporučuji skoknout film Tchyně a uzený. Z té tvoji tchýně mám husí kůži ![]()
Přítel/Manžel by měl (měl už dávno) zakročit. Po jejim vzteku by mi bylo prd a spala bych se svým mužem a dítětem v jedné místnosti. Vůbec bych na její hru nepřistoupila. Kdyby se začala hádat, tak bych ji nějakým vtipným způsobem který by ji zesměšnil uzemnila.Víš jak se budete mít super když tchánovci odjedou na chatu?
Nebude ti tam chodit denně a konečně budeš v klidu
Jen ať si jedouuuuuu ![]()
Asi záleží, jak se k tomu staví manžel, jestli jemu máma nevadí, furt si volaj atd., tak to může být taky problém:-)
Laaja píše:Foxinka píše:Ahoj,
Trpím ji tu tak často kvůli příteli. Bohužel ona je na něj dost fixovaná a jinak jsou zvyklý nuestále si volat, vidět se…a když ji mám 5 min. od baráku, tak se nemohu divit. Už jsem přemýšlela nad stěhováním min. 500km, to by byla paráda
no jestli se jí chcete zbavit, tak doporučuji přestěhovat, co nejdál. U nás to dost pomohl, tchýně k nám vlakem nebo busem nikdy nepojede, na to je moc nóbl a tchán nemá čas ji sem vozit autem. Jsou to přece jen dvě hodiny jízdy.
A takovouhle chatu by si mohli strčit někam, tam bych nejezdila, ani kdyby mě prosili. Natož s dětmi.
Radši jeďte někam s malnželem sami a užijete si to mnohem víc.
Běhá mi mráz po zádech jenom když si představuji takovou dovolenou, natož to zažít.
To je pravda, pokud je to trochu nebo víc mamánek, tak bude s tchýní dost těžké. Aby s názory maminky nesouhlasil a nebo jí nechtěl nic říct aby se nezlobila. To bys potom měla teda opravdu dost těžké. Pokud ten chlap ten problém vidí, tak si myslím, že by mohl mít na svojí mámu trochu pozitivní vliv. At to zkusí on jí říct a promluvit s ní, třeba to od něj vezme a ty nebudeš za špatnou, že jí říkáš, že je u vás moc často a do všeho vám mluví.
Foxinka píše:
jj spí odděleně i doma…prostě se vymlouvá, abychom spolu nemohli být…jednou jsme si ustlali spolu a ještě týden nám to vyčítala
A jak si asi myslí, že jste si vyrobili toho prcka? To vám ho asi přinesl čáp, ne??
![]()
Foxinka píše:Gladys píše:To by mě zajímalo, jak si myslí, že jsme si pořídili Petrušku?
A tchýně může spát jen zrovna v tom druhém pokoji?Bych řekla, že je v tom něco jiného… Teorie o prudérní tchýni, které vadí představa, že její dospělý syn má někdy v životě taky sex, si radši nechám od cesty
Jinak je zajimavé, že Petrušce vykládá, jak přišla na tento svět - že spadla z nebíčka! Ještě že jí nerozumí
Jo, a tchýně spadla z višně! Ty bláho, to jsou kecy!!
![]()
Fakt jsi se rozhodla správně, s nima bych nikam nejela. Už kvůli tomu rozdělenému spaní, což je úplně nesmyslné a kdoví co za tím z její strany vězí… že by závist???
Třeba se tchán už k ničemu nemá…
Nebo naopak tchán se k něčemu má:-)
Haňulka žabulka píše:Foxinka píše:Jo, a tchýně spadla z višně! Ty bláho, to jsou kecy!!Gladys píše:To by mě zajímalo, jak si myslí, že jsme si pořídili Petrušku?
Jinak je zajimavé, že Petrušce vykládá, jak přišla na tento svět - že spadla z nebíčka! Ještě že jí nerozumí![]()
Fakt jsi se rozhodla správně, s nima bych nikam nejela. Už kvůli tomu rozdělenému spaní, což je úplně nesmyslné a kdoví co za tím z její strany vězí… že by závist???Třeba se tchán už k ničemu nemá…
Foxinka píše:
Ona je v tomto úplně mimo! Prostě přes toto nejede vlak! Je těžce závislá na příteli a mě to už s**e
To by mě sra.o taky, ale v první řadě by se s tím měl vypořádat přítel a stanovit jí hranice přes které nejede vlak. Jako chápu, je to jejich chata a tak se podřizujete, ale už proto bych s ní nikam nejela a ať si chatu strčí však víte všechny kam, klidně bych jí to vpálila.