Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Malej 18měsíců si ráno strčil prsty do dveří, šíleně pištěl, dveře nešli otevřít a nemohla jsem se k němu dostat. Nakonec jsem musela ty dveře prostě otevřít ikdyž šíleně řval aby jsem se k němu dostala a ty prsty vytáhla. Pak řval ještě tak 5 minut, prsteníček měl modrej jak ho měl přivřený. Teď po půl hodině ho má trošku teplejší, nateklý to nemá nebo jen malinko, ruce sevře v pěst, ale když mu něco do ruky podám tak prsteníčku uhýbá-asi ho ještě bolí. Může to mít zlomený nebo to bude jen přimáčklý? Nikdy jsem nic zlomenýho neměla, tak ani nevím jak moc a dlouho by to bolelo. Nevím jestli s ním letět na chirdu kde budeme půl dne čekat a budou ho zase trápit a posílat na RTG. Nebo spíš počkat jestli to nateče?
…zavolej pediatrovi, at ti poradi. Ja bych asi na chiru jela, kdyby to oteklo nebo kdyby plakal kdyz mu to prohmatas ![]()
Před chvilkou lezl po zemi a ruku se opíral, tak to asi nebude zlomený, tak by asi neudělal. Je vidět, že si na prst dává pozor, ale neuhýbá mu úplně. ![]()
Já bych jela. Zlomenina někdy bolí míň než naraženina. Budeš mít jistotu.
Stejný věk stejný problém se synem - jeli jsme a měl to naštípnutý jen mu to zafixovali do týdne ok ![]()
NO jestli se u vás opravdu čeká půl dne, tak bych počkala do večera a jela tam s tím na pohotovost - nebudete čekat tak dlouho. Ale zrentgenovat bych mu to nechala.
No s tak malým dítětem bych jela a ne každá zlomenina je oteklá, holka asi v 5 letech upadla na koloběžce, ruka ji TROCHU bolela, nateklá nebyla a za dvě hodiny bylo vidět, jak má zlomenou kost pod kůží. Ale tak holka je sadomaso
, normální dítě by řvalo jak tur, ale když měla zlomenej prsteníček, protože si ho přisedla bruslema tak ten ji nebolel vůbec a zlomenej ho měla ![]()
Zašla bych za pediatrem, at tě někam pošle. Třeba ti dá doporučejí někam, kde nebudete dlouho čekat.
Za pediatrem půjdeme určitě, dneska tam stejně musíme na prohlídku.
Takhle jsem běžela klepla se prstem o zeď (no jelito) a ten prst jsem si nalomila. Nejdřív to zmodralo, pak oteklo, pak zfialovělo a bolelo to teda jako kráva ![]()
Takže já bych jela (jo a o tu ruku bych se opřela, bolel čistě ten prst)
Malej si taky přibouchl palec do dveři je to tak pul roku max. a to byla šlupka až jsem i ja nasdskočila jaká to byla rána, a to jsem byla otočená takže jsem to ani neviděla. prst mu zmodral natekl nemohl s nim hýbat, a tak jsme jeli, zrentgenovaly mu to a naštěstí to měl jen naražený. Ale pro jistiu bych jela znova přesně jak už tu někdo psal zlomenina bolí mín než naraženina.
My pribouchli prteti prst do dveri auta a pekne silou, ono to jinak neslo… No nejeli jsme a zlomeny to nemel. Jen pro uklidneni, ze ani vetsi rana neznamena, ze prst bude vejpul. Ale pokud jdes stejne k dr., at se na to koukne a uvidite.
Ahoj, zlomené by ho to bolelo a asi by to neohnul. Ještě vyčkej s doktorem. NAše si v roce (před dvěma měsíci) nalomila s postýlce nožku (asi ve šprušlích, nikdo to neviděl). Ale jak se probudila, tak si na to nestoupla, pořád ji krčila, brečela.
takže prst na ruce by bolel asi mnohem víc. Ještě to nech do zítřka a uvidíš.
Teď čtu, že stejně jedete k obvoďačce, tak to je vyřešené, poraď se s ní.