Jí jenom rajskou

258
21.5.13 14:49

Jí jenom rajskou

Ahojky,

dcera je po nemoci nejedlík.. 2 měsíce už nejí skoro nic.. minulý týden jsem ji zkusila dat rajskou a to jí s bramborem.. jinak nechce nic.. zkoušela jsem udělat omačky, koprovku, svičkovou to ji nechutna.. neotevře pusu.. :(
ale když je ranska sni skoro plný talíř..
to ji mam vařit každý den rajskou?? jak byste to dělali?

to stejné když ji dam rohlík, chleba namazaný něčím nechce.. ale když ji dam vanočku sni půlku krajíčku.. mam davat tu vánočku každý den?

Jinak ma skoro 13 měsíců, važí 10kg a 80cm..

mam ji davat tu rajskou a vanočku každý den? at aspon něco sní??

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
21.5.13 14:51

Lepší rajská a vánočka než nic, ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
21.5.13 14:52

@agulka co na to pediatr? Není zcela běžné, aby zdravé dítě jedlo pouze dva druhy jídla - myslím takhle dlouhodobě. Ví o tom Vaše dětská doktorka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
21.5.13 14:55
@nonina píše:
@agulka co na to pediatr? Není zcela běžné, aby zdravé dítě jedlo pouze dva druhy jídla - myslím takhle dlouhodobě. Ví o tom Vaše dětská doktorka?

no ona sní jiné jídlo, ale tak 2-3 lžičky a konec.. víc nechce pořád kroutí hlavičkou nene.. a tu rajskou a vanočku sní s chutí..
a jelikož ještě kojime tak dr. říkala at tomu nechám volný průběh… jenže to bylo před měsícem.. a ted je to pořád stejné..
ještě občas sní pár lžiček jogurtu.. ale ovoce to vůbec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
21.5.13 14:56

Děti mívají různá období. Asi bych zkoušela i to ostatní ale. Případně do té rajské vpašovat něco dalšího:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
21.5.13 14:56
@micelinka píše:
Lepší rajská a vánočka než nic, ne??

Víš jakou jsem měla radost když jsem uvařila tu rajsou.. a byla jsem připravena, že se v tom zase jenom ponimra sní 3lžičky a konec.. a ona snědla skoro celý ten talíř… :-))) skoro jsem pod strop skálala… :-) vážně.. to stejné s tou vánočkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
21.5.13 14:57
@hofka píše:
Děti mívají různá období. Asi bych zkoušela i to ostatní ale. Případně do té rajské vpašovat něco dalšího:-)

jooo to jsem zkusila dneska :-D do rajské omáčky jsem rozmičovala i kousek masa.. ale byl to jenom kousiček a prošlo to.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
21.5.13 14:57

@agulka dcera měla období, kdy taky nejedla. Kdybych zjistila, že jí třeba knedlíky s vajíčkem, tak bych jí je klidně dělala několikrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
21.5.13 14:58

Prvni co mi po precteni nazvu blesklo hlavoyu bylo - ten muj taky :mrgreen: syn od mala miluje rajskou, kdybych varila jen rajskou bude spokojen a nikdy nebude kyndat okolo jidla.

Jinak u nas to je vetsinou tak, ze decka prochazi obdobima - obdobi rajske, spenatu, cornflaku s mlikem, jogurtu, spaget…
Nejmladsi, abych vzala stejny vek, momentalne ujizdi na bramborove kasi, tak ji ma, denne, s malyma obmenama - jednou ridsi s vyvarem, jednou s kouskem masa, jednou s jarni cibulkou…
Syn se v roce vratil ze spitalu po salmonele a 2 mesice jedl jen spenat s bramborama, pullitrovou misku a jeste si pridaval.
Proste bych ji varila co ji chutna a jednou dala hovezi maso, podruhy kureci, jednou treba bez masa… ono ji to prejde, neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
21.5.13 15:01

@agulka tak to zní ale jinak, než že jí JENOM rajskou a vánočku. V tomhle případě se přikláním k období a radím vytrvat v nabízení i jiných jídel. Neboj, možná tak trošku poznala, že na tebe platí, když zůstane malá neoblomná - a dosáhne svého.

Nenuť ji k jídlu, ale nabízej i jiné dobroty. Co přesnídávky, zkoušela jsi? Pokud nechce, tak co zkusit nakrájet kousky jablíčka, nebo banán a nechat, aby si zkusila vzít sama? Bude umatlaná, ale mohlo by ji to bavit.

Každopádně přeju hodně trpělivosti :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
21.5.13 15:01
@hofka píše:

Nebo rajskou přidat do jiných jídel, ať to má drobet chuť a vůni po rajský.

Jinak syn měl dlouhodobé období, kdy jedl jak mravenec. Teď se rozjedl. Ale aby se rozjedl, byl to běh na dlouhou trať, protože jedl očima. Takže místo namazaného rohlíku jednohubky, šunku a sýr jsem mu vykrajovala vykrakjovátkama na cukroví a dělala obložený talíř, z rohlíku dělám do teď housenku :oops: :D (na čtvrtku namazaného rohlíku položit rozpůlená cherry rajčátka a z pažitky/petržele tykadla). A hodně pomáhá, když sedíme někdo u něj a jíme taky. K obědu zeleninová obloha byla taky taková veselá, různé tvary a tak. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
21.5.13 15:06
@nonina píše:
@agulka tak to zní ale jinak, než že jí JENOM rajskou a vánočku. V tomhle případě se přikláním k období a radím vytrvat v nabízení i jiných jídel. Neboj, možná tak trošku poznala, že na tebe platí, když zůstane malá neoblomná - a dosáhne svého.

Nenuť ji k jídlu, ale nabízej i jiné dobroty. Co přesnídávky, zkoušela jsi? Pokud nechce, tak co zkusit nakrájet kousky jablíčka, nebo banán a nechat, aby si zkusila vzít sama? Bude umatlaná, ale mohlo by ji to bavit.

Každopádně přeju hodně trpělivosti :hug: :kytka:

Děkuji, :-) přesnidavku nechce, ani kupovane ani domaci, to jenom zkusi jednu lžičku a vyplivne, když ji dam jablko do ruky ukousne si požvyka a vyplivne to stejné banan.. :(
ja se ji snažím nenutit.. ale je to na moje nervy zapřah.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
21.5.13 15:11

U nás se hodně zlepšilo jídlo, když jsem to já přestala řešit. Má dlouhodobé období od sekané k sekané. Sekanou miluje (dělám z domácího, libového mletého, tak to snad není nic špatného) a skoro všechno mezitím ignoruje, resp. sní pár lžic na největší hlad a pak už nechce. Měla jsem období, kdy jsem chtěla zakládat diskuze, chodit k pediatrovi apod. Pak jsem otěhotněla, bylo mi furt špatně a neměla jsem kapacitu řešit synovy rozmary a ejhle ono je to lepší. Pravda sekaná je sekaná, ale jakž takž sní i ledacos jiného. Podotýkám ale, že syn není hubený, je normální, kdybych měla vychrtlý nejedlo, asi bych tak klidná nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
21.5.13 15:31

Zní to možná hrozně, ale opravdu přestat řešit. Popř. nechat trošku vyhladovět. Je to drsné, ale pomáhá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
21.5.13 15:34

Dcera se mi po nemoci nemohla taky nějak rozjíst, a nechtěla teda ani moc pít. Tak mi doktorka poradila vývarovou polévku se zeleninou (mrkev a pod.) a dát do ní místo nudlí brambory. Už si nepamatuji co za látku brambory obsahují, ale prý jsou na tohle dobré. Tak měla každý den vývar s bramborem, a překvapivě jí to fakt chutnalo… Jinak za sebe než by nemělo dítě jíst nic tak já bych mu tu vánočku a rajskou dávala a mezitím zkoušela další možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí