Jí málokrát za den
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Hele, je spokojené? Není mu špatně? Přibírá? Pokud jo, tak bych to až zas tak neřešila
malý taky nejedl moc často… ale v mezidobí se tedy rád kojil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
5× denne je v pohode
. 3× se mi zda malo, ale zalezi na okolnostech
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč ho nedonutíš jíst víc? Kdybych to nechala na synovi, tak by taky jedl takhle málo, ale prostě jsem stanovila režim 5 jídel denně a má smůlu. Jsi máma, tak mysli za něj ![]()
EDIT: Syn jí od 3. měsíce 5× denně i s kojením a prostě myslím za něj, aby jedl aspoň 5× denně. 3× denně se mi na takhle malé mimčo zdá dost málo.
Příspěvek upraven 13.09.12 v 22:23
- Citovat
- Upravit
Ahoj můj půlroční syn jí taky 4× denně, ráno má 170ml UM, pak 190g masozeleniny, pak zase 170ml UM a večer 170ml kaše…a je spokojený…neboj ja se taky bála, zakládala jsem diskuzi ale holky mě uklidnily, že se ještě rozežere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych nepočítala gramy jídla a spíš koukala, zda je spokojené, přibírá a tak. Naše příkrmy hodně bojkotuje a je hlavně kojená… ale už se to zlepšuje. Je spokojená. Sice teĎ málo přibirá, ale doktorka na to nic neříkala… ![]()
Mě to připomíná známou, co taky počítá gramy, militry mlíka (i když se to při kojení nedá odhadnout) a je z toho akorát na nervy a úplně zbytečně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
J. a.n. i1 - Když to bylo 4krát, tak jsem si říkala, že to snad nebude tak strašný, když přibírá, ale teď 3krát mi fakt přijde málo
Kojím vždy když dávám UM, ale ode mě už skoro nepije - není co.
- Citovat
- Upravit
Billi - Donutit jíst víc? No to bych mohla dát akorát větší porci. Probudí se, nají se, pak blbne a když by teoreticky mohla přijít řada na další jídlo, tak chce spát (když vidím, že chce spát a mne si očička, tak přece nebudu cpát jídlo, nejspíš by to ani neprošlo). Když usne, tak přece nebudu budit, když se probudí, tak zase jídlo a opět se to opakuje. No a dneska spí od 7 hodin a na jídlo to už nevypadá ![]()
Po jakém čase dáváte jíst? Já vždy nejdříve po 3 h.
- Citovat
- Upravit
@Billi píše:
A proč ho nedonutíš jíst víc? Kdybych to nechala na synovi, tak by taky jedl takhle málo, ale prostě jsem stanovila režim 5 jídel denně a má smůlu. Jsi máma, tak mysli za něj
EDIT: Syn jí od 3. měsíce 5× denně i s kojením a prostě myslím za něj, aby jedl aspoň 5× denně. 3× denně se mi na takhle malé mimčo zdá dost málo.Příspěvek upraven 13.09.12 v 22:23
no tak to bych třeba dítěti nikdy neudělala nutit ho do jídla. Jako to to do něj nacpeš jako do husy? ![]()
- Citovat
- Upravit
@sophinka píše:
no tak to bych třeba dítěti nikdy neudělala nutit ho do jídla. Jako to to do něj nacpeš jako do husy?
Taky nevím jak (a tedy hlavně i proč) nutit dítko do jídla… ono hlady neumře.
Jediné do čeho bych nutila, by bylo pití v případě akutně hrozící dehydratace, jinak, když nechce, tak nechce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 já děti do jídla nenutím, jí poměrně málo a překvapivě mi zatím ani jedno hlady neumřelo
navíc nutit dítěti jídlo, pokud nemá pocit hladu je fakt podle mě zvěrstvo -do budoucna pěknej základ k obezitě
- Citovat
- Upravit
@sophinka píše:
no tak to bych třeba dítěti nikdy neudělala nutit ho do jídla. Jako to to do něj nacpeš jako do husy?
Ja ho nenutim, proste mu po 3-5 hodinach od posledniho jidla nabidnu, jestli nechce jist, kdyz nechce, tak ho nenutim, ale jeste se mi nestalo, ze by nechtel, ale sam se mi nebudil ani jako minimimco. Kdybych ho nechala, tak ji tak 2-3× denne. Uz ted je hubenour ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Billi - Donutit jíst víc? No to bych mohla dát akorát větší porci. Probudí se, nají se, pak blbne a když by teoreticky mohla přijít řada na další jídlo, tak chce spát (když vidím, že chce spát a mne si očička, tak přece nebudu cpát jídlo, nejspíš by to ani neprošlo). Když usne, tak přece nebudu budit, když se probudí, tak zase jídlo a opět se to opakuje. No a dneska spí od 7 hodin a na jídlo to už nevypadáPo jakém čase dáváte jíst? Já vždy nejdříve po 3 h.
já ve fázi velké únavy dám před spaním mlíko, když by měl mít už další jídlo tak ho bez něj nenechám spát, dostane místo toho mlíko
jinak u nás se jí 6× – 8× denně a to je malýmu skoro 11.měsíců, s příkrmama jsme začali ve 4,5.měsících, a vypadá to takto, ráno kolem 6h cca 120ml mlíka, 8:30h svačinka, kaše cca ze 100ml vody nebo přesnídávka celá, ve 12h oběd, maso, zelenina a příloha toho je tak cca 200ml, cca ve 14:45h další svačinka v podobě ovocného jogurtu občas velký lipánek, malý nestačí, ten ale max 1×týdně, v 18h další svačinka třeba domácí pudink cca 100ml nebo 1/2 banánu, broskve, čerstvý ovoce zatím moc nejí jen přesnídávky no a v 19:45h kaše ze 120ml vody nebo to co k obědu, okolo půlnoci 100ml mlíka a ve 3h zase mlíko a toho je cca 120ml, a takto jí cca od 5.měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Billi píše:
A proč ho nedonutíš jíst víc? Kdybych to nechala na synovi, tak by taky jedl takhle málo, ale prostě jsem stanovila režim 5 jídel denně a má smůlu. Jsi máma, tak mysli za něj
EDIT: Syn jí od 3. měsíce 5× denně i s kojením a prostě myslím za něj, aby jedl aspoň 5× denně. 3× denně se mi na takhle malé mimčo zdá dost málo.Příspěvek upraven 13.09.12 v 22:23
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:Ono kdyz mi jako 4mesicni vazil
Taky nevím jak (a tedy hlavně i proč) nutit dítko do jídla… ono hlady neumře.
Jediné do čeho bych nutila, by bylo pití v případě akutně hrozící dehydratace, jinak, když nechce, tak nechce…
@sophinka píše:
@j.a.n.i1 já děti do jídla nenutím, jí poměrně málo a překvapivě mi zatím ani jedno hlady neumřelonavíc nutit dítěti jídlo, pokud nemá pocit hladu je fakt podle mě zvěrstvo -do budoucna pěknej základ k obezitě
Tohle delala tchyne, nenutila deti jist pravidelne, ale at se najedi, az budou mit hlad. No a svagrova i manzel maji problemy s nadvahou, protoze cely den nejedli - nemeli hlad, ten je dohnal vecer, tak se nacpali.
Podle me je lepsi, kdyz se od malinka nauci jist 5× denne male porce, nez se 2× za den prezrat.
- Citovat
- Upravit
Moje 6měsíční miminko hamá podle mě moc málo. Jí málokrát - většinou 4krát denně (někdy 5krát, ale to není moc často). Dneska třeba ale jen 3krát a včera 4krát, protože jsem to 4. hamání vyloženě vnutila. Dneska to je 400 ml a 120 g příkrmu. Mám dávat menší porce? To se nejspíš bude zlobit, že má málo.