Jídelníček 10měsíční holčičky, prosím poraďte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jídelníček 10m holčičky prosím poradte
Dobrý den,
za pár dní bude dceři 10m. Má zatím jenom dva zoubky…prosím jak vypadá váš jídelníček? U nás je to:
4-5h ráno…180ml UM
8-9h ovocná přesnídavka
11-12h masozeleninový příkrm
a odpoledne bud jen v 15h UM 210ml nebo ve 14h a pak v 17h 180ml UM
chodíme spát v 19h a to dávám 210ml UM a vydrží mi spát právě do těch 4-5h
Kaši nedávám protože se mi po ní malá budí…občas odpoledne dám banán nebo třeba rohlík z žervé…
je to takhle dostačujicí? Nebo mám něco přeidat či ubrat? no a co se týká pití tak žádná sláva…vypije mi pouze vymačkanou štávu z jablíčka zředěnou z vodou za celý den tak cca 150ml ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My to máme takto:
5.30 kojení
7.00 chlebík s žervé (sní tak velikost chlebíčkové veky)
9.00 bílý jogurt
12.00 masozelenina
14.30 ovoce
18.00 kojení
19.00 kaše
A přes den pije dětský čaj nebo vodu, ale moc tomu taky nedá. Přemýšlela jsem, že mu do lahvičky rozdělám UM, protože toho mléka ode mne už asi moc není, ale bojím se, že se mi za dopoledne v pokojové teplotě zkazí než ho vypije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lola0308 Syn v 10 měsících měl už 5 příkrmů denně a UM 1-2× denně. Ale začínali jsme s příkrmy od 4 měsíců a je velký jedlík. Pokud je malá spokojená tak se nemusíš nikam hnát. Jinač na večeři můžeš místo kaše zkusit třeba zeleninovou polívku. A i když má jen 2 zoubky, tak si třeba už s pečivem poradí..děti to rozmělňují dásněma. A co se týče pití, tak vypije za den poměrně hodně UM, takže tekutiny má.
@susan86 UM rychle kysne, výrobci uvádějí spotřebovat do 2 hodin, ale to už je podle mě tak na hraně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lola0308 můj 9m syn má naprosto shodný jídelníček…občas do něj dostanu kousek pečiva či domácí bílý jogurt s rozmačkaným ovocem. Malý je spokojený, krásně přibírá, roste apod.,takže pokud tvoje malá taky přibírá a je spokojená tak se nestresuj. Jen bych zkoušela zavádět to pečivo apod. i s dvěma zuby to jde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky myslím, že nejdůležitější je spokojené mimčo. Nám se syn předtím budil v noci každé dvě hodiny, teď spí většinou celou noc. Není tlustý, je to spíš dlouhá tyčka, pořád je v pohybu (leze). Má taky dva zoubky a v pohodě rozžvýká banán nakrájený na kostičky nebo odkrojenou kůrku chleba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mysli, ze je to ok, ale zkiste vice zařazovat pecivo a zkoušela jste třeba jogurt bílý, může se do meho dat i rozmackane ovoce
, jinak kase se na noc davat nema, rano hste zkousela kasi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nám je sedm měsíců a jíme o dost víc mi přijde.. U vás konkrétně mi přijde, že tam hlavně chybí ten jogurt;-)
4-5h ráno…180ml UM
8-9h ovocná přesnídavka
11-12h masozeleninový příkrm
13-14 (v kočáru) 150ml UM
16- 150ml bílý jogurt
19- 180 ml krupicová kaše
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lola0308 taky bych přidala tu kaši, klidně na snídani, ale obilniny už jsou důležité, hlavně střídat různé druhy, ovesné, vícezrnné apod. taky polévky třeba na večeři
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 10 synka a jídelníček má takový. Ráno okolo 6:00 180 ml. UM.
8:00 jogurt. a jde spat,
11:00 180 ml. UM.
14:00 oběd.
16:00 180 ml. UM. a jde spat,
18:00 ovocna presnidavka.
20:00 180 ml. UM a jde spát
chtěla bych začít pomalu s chlebem s lucinou. Synek má 8 zubu, ale kousky plive, tak uvidim. Starší syn zacal s kousky az dlouho po roce, tak ani na mladšího spěchat nebudu. Kaše jsem ani nezkousela. K tomu pití, 150 ml. my přijde dost, muj malý nepije vůbec, ma jen vodu z mlíka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn 7 měsíců má stejný jídelníček(akorát je kojený). V 10 měsících už mu budu dávat určitě jogurt, kaše a zkoušet pečivo. 150ml pití mi nepřijde vůbec málo vzhledem k tomu, že vypije ještě tolik mléka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušela jsem dnes dát bílý jogurt s banánem ale nejedla mi ho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem chtěla napsat, že dcera váží 7,6kg ona je taková malinká předčasně narozená…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit