Domácí přesnídávky/druhy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Domácí přesnídávky / druhy?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zkušených maminek. Dělám svému synovi domácí přesnídávky (jablečné a jablko s mrkví) to dopadlo velmi dobře
synovi i mě moc chutnaly. Ještě jsem zkoušela jablko-banán ale ty se mi zkazily
(rozvařím, rozmixuji, propasíruji a zavařuji) nechci přidávat žádná zahušťovadla a podobně…
Tak bych se chtěla zeptat jaké ovoce bych k jablku mohla ještě dat?? Meruňky, jahody nevím zas aby se mi to nezkazilo..
Vím, že v obchodě maj široký výběr, ale mě to docela baví připravovat doma ![]()
Tak jestli některá mamina poradí děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dělala jsem samotné jablečné, jablko s hruškou, broskví, jahodou, borůvkami, malinami a švestkami. Meruňky jsem dělala s banány (hodně zralými). Z cca 500 přesnídávek se mi zkazily 2. Sterilizuješ ještě po naplnění do sklenic? Cukr přidávám výjimečně, když je ovoce moc kyselé, jinak nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten banán jsem někde četla, že se kazí…
Jinak já dělám jakékoli (krom banánu
) - ostružiny, meruňky (ta je kyselá jako…), hrušky, třešně, švestky, kiwi, jahody, maliny…
Zavařuju na 80°C 20 min nezkazilo se ještě nikdy nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pechynna píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zkušených maminek. Dělám svému synovi domácí přesnídávky (jablečné a jablko s mrkví) to dopadlo velmi dobřesynovi i mě moc chutnaly. Ještě jsem zkoušela jablko-banán ale ty se mi zkazily
(rozvařím, rozmixuji, propasíruji a zavařuji) nechci přidávat žádná zahušťovadla a podobně…
Tak bych se chtěla zeptat jaké ovoce bych k jablku mohla ještě dat?? Meruňky, jahody nevím zas aby se mi to nezkazilo..
Vím, že v obchodě maj široký výběr, ale mě to docela baví připravovat doma
Tak jestli některá mamina poradí děkuji
Ahoj. Delala jsem jablecne a jablko-merunkove. Uplne stejne jako ty. Zahustovane mi nechutnaji. Ty merunkove jsem k rozmixovanemu jablku pridala merunkovy kompot se snizenym obsahem cukru (bez sladidel)provarila a zavarila. Podobne urcite pujde i dalsi ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem jenom jablko a jablko/hruška. Rozvařila jsem a nalila do skleniček, už jsem nezavařovala. Zkazila se jedna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pechynna meruňky, jahody, broskve, nektarinky, hrušky a sterilizuji nikdy se nezkazila ani jedna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mamka dělá přesnídávky pro moje děti vždy s jablečným základem a přidává k tomu, co se namane, takže kromě čistého jablka máme hruškové, švestkové, rynglové, třešňové, meruňkové, broskvové, nektarinkové, jahodové, malinové, borůvkové, zkoušelo se i kiwi, a možná i nějaké další, na které jsem teď zapomněla.
Banánové máme taky, tam je nějaký jiný recept, máme ho od tety. Určitě se k němu přidává vanilkový pudink. Popravdě řečeno mě to moc nechutná, ale malý se po tom může utlouct, tak proč ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja delala jablko a k nim pridala boruvky, lesni jahody, maliny a pak mix vsech kesnich plodu jedli jsme to I my dospeli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja delala jablko a k nim pridala boruvky, lesni jahody, maliny a pak mix vsech kesnich plodu jedli jsme to I my dospeli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja delala ciste jablecne, pak mix jabko svestka a jabko broskev. Ale musim rict co s tim bylo prace, na pul dne, vysledek par sklenicek a este to vyjde draz nez kdyz presnidavky koupim uz hotove
banan bych nedavala, to si nejak neumim predstavit, ty se rychle kazi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina Asi nemůžeš srovnávat domácí 100% ovoce a ty zahuštěné slazené za 9,90.
Já mám ovoce domácí, takže rozhodně je to levné. Práce nevím, pokrájím, dusí se to samo, mezitím myčka namyje skleničky, pomixuju, proženu sítkem, nandám do skleniček a zavařuje se to taky samo v hrnci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet tak pokud nekdo ma domaci ovoce tak je to o necem jinem, nam loni moc jablek atd nevyslo, vsechno spadalo. Pro me prace bylo dost, oloupat, pokrajet chvili zabralo, pak sem to rozvarila, i u toho clovek musi byt a kontrolovat, pak to rozmixovat, nalit do sklenicek, a este zavarovat, pro me prace na cele odpoledne este s ditetem za zady
jinak sladit sem sladila i ty domaci, pry se to lip konzervuje, a malej by to kysely nejedl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já krom ovoce (hrušky, meruňky, jahody, ostružiny, broskve) někdy přidávala do mixu i červenou řepu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kromě těch co jsou zde už napsané dělala taky z dýně. Samotnou dýni i dýni s jabkem. Mě teda chutnala víc ta s jabkem ale malá chutnala i dýně samotná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit