Domácí přesnídávky/druhy?

262
12.4.17 18:40

Domácí přesnídávky / druhy?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zkušených maminek. Dělám svému synovi domácí přesnídávky (jablečné a jablko s mrkví) to dopadlo velmi dobře :-) synovi i mě moc chutnaly. Ještě jsem zkoušela jablko-banán ale ty se mi zkazily :nevim: (rozvařím, rozmixuji, propasíruji a zavařuji) nechci přidávat žádná zahušťovadla a podobně…

Tak bych se chtěla zeptat jaké ovoce bych k jablku mohla ještě dat?? Meruňky, jahody nevím zas aby se mi to nezkazilo..

Vím, že v obchodě maj široký výběr, ale mě to docela baví připravovat doma :-)
Tak jestli některá mamina poradí děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zoy
1495
12.4.17 18:48

Dělala jsem samotné jablečné, jablko s hruškou, broskví, jahodou, borůvkami, malinami a švestkami. Meruňky jsem dělala s banány (hodně zralými). Z cca 500 přesnídávek se mi zkazily 2. Sterilizuješ ještě po naplnění do sklenic? Cukr přidávám výjimečně, když je ovoce moc kyselé, jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.4.17 18:48

Ten banán jsem někde četla, že se kazí…
Jinak já dělám jakékoli (krom banánu :mrgreen: ) - ostružiny, meruňky (ta je kyselá jako…), hrušky, třešně, švestky, kiwi, jahody, maliny…

Zavařuju na 80°C 20 min nezkazilo se ještě nikdy nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
12.4.17 18:49
@Pechynna píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zkušených maminek. Dělám svému synovi domácí přesnídávky (jablečné a jablko s mrkví) to dopadlo velmi dobře :-) synovi i mě moc chutnaly. Ještě jsem zkoušela jablko-banán ale ty se mi zkazily :nevim: (rozvařím, rozmixuji, propasíruji a zavařuji) nechci přidávat žádná zahušťovadla a podobně…

Tak bych se chtěla zeptat jaké ovoce bych k jablku mohla ještě dat?? Meruňky, jahody nevím zas aby se mi to nezkazilo..

Vím, že v obchodě maj široký výběr, ale mě to docela baví připravovat doma :-)
Tak jestli některá mamina poradí děkuji

Ahoj. Delala jsem jablecne a jablko-merunkove. Uplne stejne jako ty. Zahustovane mi nechutnaji. Ty merunkove jsem k rozmixovanemu jablku pridala merunkovy kompot se snizenym obsahem cukru (bez sladidel)provarila a zavarila. Podobne urcite pujde i dalsi ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
12.4.17 18:50

Dělala jsem jenom jablko a jablko/hruška. Rozvařila jsem a nalila do skleniček, už jsem nezavařovala. Zkazila se jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
12.4.17 18:54

@Pipet @fenny @Magaly holky děkuji :-) jj ještě vždy sterilizuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
12.4.17 19:04

@Pechynna meruňky, jahody, broskve, nektarinky, hrušky a sterilizuji nikdy se nezkazila ani jedna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
12.4.17 19:08

Mamka dělá přesnídávky pro moje děti vždy s jablečným základem a přidává k tomu, co se namane, takže kromě čistého jablka máme hruškové, švestkové, rynglové, třešňové, meruňkové, broskvové, nektarinkové, jahodové, malinové, borůvkové, zkoušelo se i kiwi, a možná i nějaké další, na které jsem teď zapomněla.
Banánové máme taky, tam je nějaký jiný recept, máme ho od tety. Určitě se k němu přidává vanilkový pudink. Popravdě řečeno mě to moc nechutná, ale malý se po tom může utlouct, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
12.4.17 19:14

Ja delala jablko a k nim pridala boruvky, lesni jahody, maliny a pak mix vsech kesnich plodu jedli jsme to I my dospeli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
12.4.17 19:17

Ja delala jablko a k nim pridala boruvky, lesni jahody, maliny a pak mix vsech kesnich plodu jedli jsme to I my dospeli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
12.4.17 19:29

Ja delala ciste jablecne, pak mix jabko svestka a jabko broskev. Ale musim rict co s tim bylo prace, na pul dne, vysledek par sklenicek a este to vyjde draz nez kdyz presnidavky koupim uz hotove :D banan bych nedavala, to si nejak neumim predstavit, ty se rychle kazi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.4.17 19:32

@Kriss Tina Asi nemůžeš srovnávat domácí 100% ovoce a ty zahuštěné slazené za 9,90.
Já mám ovoce domácí, takže rozhodně je to levné. Práce nevím, pokrájím, dusí se to samo, mezitím myčka namyje skleničky, pomixuju, proženu sítkem, nandám do skleniček a zavařuje se to taky samo v hrnci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
12.4.17 19:36

@Pipet tak pokud nekdo ma domaci ovoce tak je to o necem jinem, nam loni moc jablek atd nevyslo, vsechno spadalo. Pro me prace bylo dost, oloupat, pokrajet chvili zabralo, pak sem to rozvarila, i u toho clovek musi byt a kontrolovat, pak to rozmixovat, nalit do sklenicek, a este zavarovat, pro me prace na cele odpoledne este s ditetem za zady :nevim: jinak sladit sem sladila i ty domaci, pry se to lip konzervuje, a malej by to kysely nejedl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
12.4.17 20:19

Já krom ovoce (hrušky, meruňky, jahody, ostružiny, broskve) někdy přidávala do mixu i červenou řepu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.17 20:24

Já kromě těch co jsou zde už napsané dělala taky z dýně. Samotnou dýni i dýni s jabkem. Mě teda chutnala víc ta s jabkem ale malá chutnala i dýně samotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí