Jídelníček 16 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídelníček 16 měsíců
Zdravím holky,potřebuju poradit s jídelníčkem,je nám 16 měsíců
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
v 16. měsících už jsme jedli stejná jídla. Akorát snad kromě hub. Akorát malá neměla smažené, ale vařené maso
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
v 16.měsících bych dala už téměř vše krom hodně kořeněného,slaného,hub,moř.plodů a ořechů.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá jí s náma.Dělám dietní jídla a nesolím nebo minimálně, jak co.
Taky záleží jestli ještě kojíš nebo má UM?
U nás od 14.měsíců:
Sn - rohlík s něčím, mléko nebo kefír
sv - jogurt
Oběd-polévka a druhé-to co já
Sv - přesnídávka
Ve - kaše, polívka nebo pečivo s pomazánkou,šunkou,sýrem, žervé…
- Citovat
- Upravit
No my nechceme zadne mlicko,presnidavek ma taky plny zuby… ![]()
3 mesice jsme byli na alergy care a bez mlecnych vyrobku,pro podezreni na ABKM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
veronika41 píše:
v 16.měsících bych dala už téměř vše krom hodně kořeněného,slaného,hub,moř.plodů a ořechů.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
LucieŘ píše:
No my nechceme zadne mlicko,presnidavek ma taky plny zuby…3 mesice jsme byli na alergy care a bez mlecnych vyrobku,pro podezreni na ABKM
A máte teda ABKM?
Pokud ne, tak jak píšou holky dávej to co jíte vy akorát upravený pro malýho.A co místo přesnídávek dávat kousky ovoce nebo zeleniny?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já přesnídávky nedávala skoro vůbec. Dělala jsem čerstvé ovoce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
papá už kouskovitý jídla nebo ještě mixovaný?
U nás až do dvou let jedl jen hladce mixovaný, tak to bylo období nůůůůdy - furt dokolečka věci typu:
listovej špenát + vejce na tvrdo + brambor
hovězí maso + rajská + písmenka (těstoviny)
pórkovka s vajčkem a tvrdým sejrem/smetanou
krůtí maso + jakákoliv dostupná zelenina (kedluben,porek,brambor,květák,brokolice …)
kuřecí prsa pečený s oloupanýma rajčatama posypaný provensálským kořením a strouhaným sejrem (to miloval)
falšená svíčková (maso drůbeží/hovězí/králičí) s mrkevcelerpetržel a divokým kořením
dušená mrkvička s bramborem a máslem
rybí filé (neobalovaný) s pastinákem a bramborem
květáková polívka (vejce, písmenka, muškátovej oříšek/květ)
kuřecí rizoto - hrášek, mrkev, sýr
hrášková polívka/kaše
pokud už umí kousat kousky, tak bych se nebála udělat šunkofleky (kvalitní šunku, fleky, vejce na zapečení, posypat sýrem a s kečupem/protlakem - ne tim nejlevnějším
)
nebo třeba klidně domácí bramborovej knedlík (na to není nic špatnýho) a k tomu nějakou omáčičku a na drobno maso - knedle na kostičky a do ruky mu dát vidličku a bude zápasit (u nás si nejprve osvojil práci s vidličkou a až o hodně později se lžičkou, napichování je snazší než nabírání a nevycintání)
- Citovat
- Upravit
tak u nás:
snídaně: domácí kaše nebo pečivo s marmeládou, medem, vánočka nebo cornflakes s mlékem k tomu hrnek mléka
svačina: miska ovoce, k tomu někdy pár piškotů
oběd: to co já, jenom míň solené. Smažené jídla nedělám ani pro nás dospělé. Většinou nějaká polívka + hlavní jídlo + zelenina nebo kompot.
svačina: jogurt nebo puding
večeře: pečivo se sýrem, lučinou, šunkou + zelenina, nebo domácí kaše
Před spaním láhev UM
- Citovat
- Upravit
Naše dítě se odstavilo v 1Oti m a od tý doby jsme jeli furt dokolečka toto
snídaně - kaše
dopo - mixovaný ovoce
poledne - oběd
odpo - bílej jogurt (občas jako zpestření něco typu lipánek - teď hodně frčí tvarohová activie, je znatelně levnější než předražený lipany/pribiny/bobiny)
večer - kaše
kaši naštěstí baštil a jogurty taky, tak jsme tak museli nahrazovat to nepití mlíka
rohlík k snídani přijal až nedavno před 2. rokem, nejpr suchej, až teď občas si sám řekne o namazání sejrem/máslem
a teď ve dvou letech děláme ráno kaši normální z mlíka a krupičky a večer už občas tu instntní nedáváme vůbec a místo toho si dá něco s náma, co večeříme my
- Citovat
- Upravit
lucierob píše:
já přesnídávky nedávala skoro vůbec. Dělala jsem čerstvé ovoce
já dělala vlastní nebo nastrouhala ovoce a teď už chce jen kousky, ideálně celé jablko ![]()
- Citovat
- Upravit
malá nikdy nebyla na přesnídávky, ale stouhané nebo rozmačkané ovoce jí jelo. Naštěstí jsme s kousky neměli nikdy problémy. Teď už si vezme celé jablko, zaleze si někde do koutku a v klidu si ho vychutnává ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
naši madam začalo jídlo bavit pořádně až ve chvíli, kdy dostala kus chleba, plátek masa, celé velké těstoviny, půlku rohlíku nebo kusy ovoce a zeleniny všechno pěkně do ručky a ukusovat. Takže teď baští vlastně to samé co my, jen míň koření a soli, místo smaženého masa má vařené… a příbor králů. A nejlepší je dát na talíř maso na kostičky, těstoviny a zeleninu na kousíčky a koukat, jak si nejdřív vybírá to, co ji nejvíc chutná. Nechat se krmit lžičkou je totiž stráááášnej vopruz
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit