Jídelníček pro 9měsíční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jídelníček
Ahojky,jsem tu nová,a tak nevím zda se mi to podaří vložit dobře.Chtěla jsem se zeptat na jídelníček dětí.My začínáme 9.měsíc,ale zdá se mi že je to nějak dokola kaše,flaška…Zajímá mě co dáváte dětem na snídani a jaký má te mezi jídly časový rozestup.Moc děkuji za odpovědi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
no my v 9m měli papání nějak takto:
8:30hod UM
12:00hod přesnídávka ovocná nebo kaše nebo jogurt s přesnídávkou
15:00hod masozelenina
19:00hod kaše nebo UM
Pokud má ještě hlad dostával vždy před spaním UM.
Rozestup má být asi 3 hodiny ![]()
Takže pokud je syn vzhůru a nehlásí se o jídlo stejně ho nakrmím,je to pro nás jednodušší než aby pak plakal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky mám dcerku která má rok.V devíti měsících jsem už dávala i jogurt nebo chleba/rohlík s máslem později i s Lučinou.Dávala jsem jí to přímo do pusiny bo by mi stím jinač udělala bordýlek ![]()
Takže ráno měla UM,dopo třeba ovocnou přesnídávku,nebo banán na kousky,nebo kusek chleba/rohlík s máslem někdy jsem dala i suchej rohlík,odpoledne oběd,odpolední sváča jogurt Holandia nebo Choceń,nebo UM a večer UM s kaší.
Takže na tu snídani měla UM a někdy po 10.měsíci jsem dala na snídani pečivo s něčím a UM jen dopoledne a večer s kaší.
Rozestupy máme stále cca 3 hodky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a Mona má pravdu
taky jsem už dávala občas rohlík nebo chleba.
I když já ho dávala suchý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
7:30 UM
10:00 ovoce, ovocná přesnídávka
spánek
13:00 oběd (maso, zelenina, brambory, rýže, kuskus, červená čočka,…)
16:00 bílý jogurt
spánek
18:00 UM
20:00 rýžová kaše
K pití vodu nebo dětský čaj. Tekutin 120ml/kg hmotnosti na den.
Do roka jídelníček nedoporučuju měnit. Od 1roka může být jídelníček pestřejší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jídelníček
Děkuji za rady,jak píšete,jogurt jsem už taky zkoušela ,jen z toho chlebá mám strach ,když mu dám do ruky třeba sušenku tak to tak žužle a nevím co s tím.Tak zkusím a uvidím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kleofas píše:
Děkuji za rady,jak píšete,jogurt jsem už taky zkoušela ,jen z toho chlebá mám strach ,když mu dám do ruky třeba sušenku tak to tak žužle a nevím co s tím.Tak zkusím a uvidím.
Chleba ani sušenky dávat nemusíš. Do roka se to ani nedoporučuje. Já ale dávám
Chleba s Lučinou na kostičky a papá si to sám. Pak dávám dětské sušenky Sunárek, jsou s vitamíny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lumáťa píše:kleofas píše:Chleba ani sušenky dávat nemusíš. Do roka se to ani nedoporučuje. Já ale dávám
Děkuji za rady,jak píšete,jogurt jsem už taky zkoušela ,jen z toho chlebá mám strach ,když mu dám do ruky třeba sušenku tak to tak žužle a nevím co s tím.Tak zkusím a uvidím.Chleba s Lučinou na kostičky a papá si to sám. Pak dávám dětské sušenky Sunárek, jsou s vitamíny
Sušenky Sunarka občas dávám taky ![]()
Kvůly těm vitamínům ![]()
Zkoušela jsi třeba ty kukuřičné křupky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kukuřičné i rýžové křupky, rýžový chlebíček taky dávám
. To rýžové třeba teď, když jsme měli průjem
. Jenže to hodně zvyšuje glykemický index, což není moc dobrý. Raději ovoce s vločkama..mám spoustu dobrých receptíků na svačinky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lumáťa píše:
Kukuřičné i rýžové křupky, rýžový chlebíček taky dávám. To rýžové třeba teď, když jsme měli průjem
. Jenže to hodně zvyšuje glykemický index, což není moc dobrý. Raději ovoce s vločkama..mám spoustu dobrých receptíků na svačinky
Ahoj,
tak nám sem prosím hoď ty recepty na svačinky
(chybí tu prosící smajlík
).
Nebo mi je prosím pošli jako SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já bych taky ráda nějaký recepty na svačinky … prosím prosím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte maminy. Tahle diskuze je už starší, ale zrovna jsem na ni narazila a celkem mě zaujala. Měla bych pár dotazů a prosím Vás, zkušenější o radu.
Asi budu vypadat jako pitomec.
takže: do 9,45 měsíce jsem kojila, v podstatě kojím ještě ráno pořád. Večer a odpo dostává malá UM. Nikdy jsme neměli problémy s váhou a tak jsem ji nevážila, takže vlastn nevím, kolik si z toho prsa vzala. Kolik UM dáváte třeba na večeři, nebo na tu snídani, aby vám malé vydrželo 3 hodiny? Já většinou ráno nakojím a do hodinky musím dát ovesnou nebo nějakou kašičku.
A neléhám na lumáťu o zaslání receptíků na kašičky. Díky J.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš prcek vypije ráno v 6 hodin 180 - 210 ml UM, v 9 hodin jogurt (kolem stovky), ve 12 oběd (zelenina, maso, rýže, kuskus, těstoviny, brambora), v 15 hodin přesnídávka nebo čerstvé ovoce, v 18 kaše (tak ze 120 ml) a ještě cucne mlíko aso 60 ml. Ale je malej na svůj věk a jí sice s chutí, ale jí méně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera jeste sice name ukonceny 9 mesic ale jime takhle:
rano -180 ml UM
obed - masozelenina + priloha ( velka sklenice, vetsinou sni skoro celou)
svacina - cely bily jogurt nebo ovoce
1. vecere - chleba s marmeladou, mleko cca 150 ml
2. vecere - ridsi kase
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kojenec by mel vypit od 8-10 mesice 3×180 ml UM, ale asi to bude individualni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit