Najednou odmítá pečivo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
najednou odmítá pečivo
ahoj maminky,
prcek najednou odmítá chleba i rohlík. Měl rád vaječnou pomazánku, rybí, sýr i šunku. Teďka to rozžvýká a vyplivne nebo nechce do pusy vůbec. Jediné, co sní, je plátek sýra zvrchu a chleba zahodí. Je to jediná potravina na kousání (svačina), jinak má kaši, jogurt, ovocnou přesnídávku (různé kusové ovoce celý den na talířku, sní tak tři kousky za celý den) a oběd víceméně mixovaný (to je na jinou diksusi). Co mu mám dát na svačinu (k snídani jedině jogurt, nic jiného nechce)? Nemá hlad, tak nechce jíst chleba? Sýru by snědl hafo plátků a nejspíš by si kousl párkrát do mléčného Brumíka…
PS: tak nekousl… dnes vyzkouseno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Možná namítnete, že nemá hlad a nemusí jíst 5× denně, že holt odpolední svačinu vynechá, ale ještě před 4 dny snědl bez problému krajíc chleba (bez kůrky).
Jiné denní porce jí pořád stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdepak. Moc tvrdý, neužmoulá, dusí se. Vyzkoušeno několikrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanulínek píše:
A dlouhý piškot?
Myslíš takové ty cukrářské jakoby s polevou? Ty jsem nezkoušela. Jinak buchty si vezme dvě sousta a nazdar, není moc na sladké, marmeládu úplně odmítá.
PS: teďka např. má na misce vařený zelený hrášek a chodí si zobat co minutu dvě. Ovšem rovnou polyká, nekouše to, to je jasný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá mě poslední cca měsíc drtí tím samým - olíže z chleba třeba lučinu a nechá ho, z rohlíku to samé. Cokoliv je navrchu - sýr, marmeláda nebo i samotný máslo - to sundá a sní, ale z pečiva teď baští jenom chlebové „kůky“. Navíc mi začala odmítat polední masozeleninu, baští jenom přílohy, takže celý její denní jídelníček kolkrát sestává z ovoce, jogurtu, pohankových křupek, trochy třeba těstovin a toho, co slíže z pečiva. ![]()
Doufám, že to je jenom přechodné období, ale stejně se s dovolením připojím a počkám, jestli někdo neporadí nějaký kouzlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych ho nechala být, když nechce, tak nechce, u nás to byl pro změnu banán, v roce snědl 2, v 1,5r začal brečet, jen co ho uviděl.
Teď ho toleruje, občas sní i celý, většinou tak půlku, ale nesmí být moc často.
Pokud jde o ty kusy, kukuřičné křupky ho neberou? A pokud není na sladké, tak třeba vařený brambor samostatně, či kus vařené zeleniny?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když mu chutná hrášek, tak co třeba fazolové lusky? Což mi připomíná, že jsme je dlouho neměli, ty měli velký úspěch ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys píše:
Já bych ho nechala být, když nechce, tak nechce, u nás to byl pro změnu banán, v roce snědl 2, v 1,5r začal brečet, jen co ho uviděl.
Teď ho toleruje, občas sní i celý, většinou tak půlku, ale nesmí být moc často.Pokud jde o ty kusy, kukuřičné křupky ho neberou? A pokud není na sladké, tak třeba vařený brambor samostatně, či kus vařené zeleniny?
Křupky ho berou
A taky suchý vařený kolínka, ale zase to nemůže mít 7× týdně… aby se toho nepřejedl a taky bych ráda, kruci, aby jedl nějaké pečivo…
Fazolové lusky ne-e, z vařené kusové zeleniny sní v podstatě jen babykarotku. Brokolice, květák, lusky ho neberou, někdy vezme na milost vařené brambory, když má náladu.
Ale vařená zelenina na svačinu?? Nějak nevím.
Příspěvek upraven 04.03.11 v 17:14
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MaryClementine píše:Hanulínek píše:
A dlouhý piškot?Myslíš takové ty cukrářské jakoby s polevou? Ty jsem nezkoušela. Jinak buchty si vezme dvě sousta a nazdar, není moc na sladké, marmeládu úplně odmítá.
PS: teďka např. má na misce vařený zelený hrášek a chodí si zobat co minutu dvě. Ovšem rovnou polyká, nekouše to, to je jasný.
Ano, myslela jsem ty cukrářské. Jestli mají nějakou polevu- snad asi né?.
Naši kluci milovali tyhle piškoty sami držet a namáčet do mléka (fuj), ale jedli to v období odmítání pečiva.
Myslím, že nějaké takové odmítání něčeho z potravy má každé dítě- zkouší co povolíma a kolik maminka vydrží.
Taky jsem zkoušela vykrájet namazaný chlaba vánočními vykrajovátky- to zaboduju vždycky- i teď. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanulínek píše:MaryClementine píše:Ano, myslela jsem ty cukrářské. Jestli mají nějakou polevu- snad asi né?.Hanulínek píše:
A dlouhý piškot?Myslíš takové ty cukrářské jakoby s polevou? Ty jsem nezkoušela. Jinak buchty si vezme dvě sousta a nazdar, není moc na sladké, marmeládu úplně odmítá.
PS: teďka např. má na misce vařený zelený hrášek a chodí si zobat co minutu dvě. Ovšem rovnou polyká, nekouše to, to je jasný.
Naši kluci milovali tyhle piškoty sami držet a namáčet do mléka (fuj), ale jedli to v období odmítání pečiva.
Myslím, že nějaké takové odmítání něčeho z potravy má každé dítě- zkouší co povolíma a kolik maminka vydrží.
Taky jsem zkoušela vykrájet namazaný chlaba vánočními vykrajovátky- to zaboduju vždycky- i teď.
Ha, to je nápad!! Tvary… To hned zítra vyzkouším! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MaryClementine píše:Gladys píše:
Teď ho toleruje, občas sní i celý, většinou tak půlku, ale nesmí být moc často.Pokud jde o ty kusy, kukuřičné křupky ho neberou? A pokud není na sladké, tak třeba vařený brambor samostatně, či kus vařené zeleniny?Křupky ho berou
A taky suchý vařený kolínka, ale zase to nemůže mít 7× týdně… aby se toho nepřejedl a taky bych ráda, kruci, aby jedl nějaké pečivo…
Fazolové lusky ne-e, z vařené kusové zeleniny sní v podstatě jen babykarotku. Brokolice, květák, lusky ho neberou, někdy vezme na milost vařené brambory, když má náladu.
Příspěvek upraven 04.03.11 v 17:14
Ale vařená zelenina na svačinu?? Nějak nevím.
A pečivo může mít 7× týdně?
Jde jen o zvyk, zkusila bych, zda by nevzal na milost nějaké zajímavější těstoviny jak klasické z bílé mouky, třeba nějaké ze zdravé výživy celozrné, a tak. Vem si, že pečivo je hlavně mouka, těstoviny taky.
A u nás ovoce moc nejde, občas banán, občas mu vnutím trochu přesnídávky od Alnatury, ale většinou si ovoce můžu strčit za klobouk, zelenina je přijímaná mnohem ochotněji. A kdyby nechtěl syrovou, tak bych mu ji klidně uvařila, však ony třeba přesnídávky ovocné jsou v podstatě taky vařené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ideální jsou ty perníkové tvary- velké a poutavé. ![]()
A nebo maličké jednohubky. Což je další fígl- udělat prckům klasické jednohubky- jen bacha na napichovátka.
U nás hrají prim úplně obyčejné namazané Lučinou, udělám ,,plachtu" ze sýra nebo šunky a z půlky kuličky hrozna nebo mandarinky dotvořím třeba lodičky- ty nestíhám vyrábět.
Jo a ještě zkus toustový chleba- on má trochu jinou konzistenci, třeba zachutná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ještě dělám trochu netradiční ježky nebo berušky- lžící kydnu hustší bílý jogurt a na něj nalepím nebo zapíchám kukuřičné lupínky a co dům dá z ovoce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit