Jak připravit rýži na příkrm?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Stačí trochu vody.
Třeba syn je teď nemocný (22M) a včera nechtěl normoš jídlo, tak jsem mu ho mixla, rýže, maso se zeleninou, přidala jsem tam cca půl deci vody, konzistence akorát.
Však ve sklenkách je též voda a neředí příkrmy UM. Se podívej, kolik % je ve skleničce vody ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
předpokládám, že to je masozelenina, pak bych přidala jen trochu převařené vody a dala míň té rýže
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co mixnout už tu rýži zamíchanou do příkrmu? Myslím, že by lepidlo nevzniklo…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, ráda bych se zeptala. Malýmu jsem zatím dávala jako přílohu brambory a teď bych chtěla začít s rýží. Jen nevím, jak jí správně připravit. Vaříte rýží normálně nebo jí rozvaříte?? A pak jí mixujete??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem nejdrive davala ryzovou krupicku (rozemleta ryze)-dela ji DMko nebo Nestle. Protoze uvarena ryze se mi nikdy nerozmixovala dokonale, vzdy byly kousky, takze jsem ji davala, az kdyz dcera snesla nejaky ten kousek. Jinak jsem delala dlouhozrnou nebo basmati-ty jsou po uvareni mekoucky-parbolied (nebo tak nejak), je takova tuzsi. Varim tak, ze davam do kastrulku 1 dil ryze, 2 dily vody a varim na mirnem plameni do vyvareni vody. Nebo delam v parnim hrnci:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pansy Tak to se zkusím podívat do DMka na tu rýžovou krupičku. O tom jsem nikdy neslyšela. Děkuji za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucciaMaty ja to taky nevedela, vycetla jsem to ve slozeni na sklenickach u uplne hladkych prikrmu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ze začátku rýži rozvařila a mixla. Pak jsem objevila rýžové vločky - v Kauflandu a začala jsem používat to. Je to rychlejší a nemusí se mixovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušel jsem se ptát na rýžovou krupičku v DMku, ale neměli. Tak se zkusím ještě někde poptat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky! Take se chystam zavest ryzi do prikrmu. Mam koupenou bio jasminovou. Je balena v saccich. Chci se zeptat, jak ji muzu uchovat do dalsich prikrmu? Lze uvarenou ryzi rozdelit na porcicky a dat do mrazaku? Preci jen kdyz uvarim sacek ryze, do prikrmu staci malinko… Diky za rady a tipy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimcu do prikrmu bych urcite nevarila v saccich. ja nevarila v saccich ryzi uz asi 10 let. nejsem zadny bio maniak, ale varit jidlo v plastu odmitam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rýži jsem v příkrmech používala jako zavářku aby nasákla přebytečnou tekutinu a zahustila příkrm. Takže pytlík rozstřihnout a trochu rýže přidat k vařenému pokrmu. Ke skleničkovým příkrmům jsme přílohu nedělala, je tam už obsažena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, potřebuju radu- uvařila jsem pytlík rýže, protože naše malá nechce vařené domácí příkrmy, tak zkousím vždycky půlku skleničky kupovaný a přidám tu přílohu, co tam je- jenže teď si nevím rady s uvařenou rýží. Když ji samotnou rozmixuju, tak to bude i s tou půlkou skleničky nepolykatelný. Mám do té rýže dám trochu UM? Díky moc