Od kdy rohlík?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Od kdy rohlík???
Ahoj holky asi takovej blbej dotaz od kolikáteho měsíce můžu dát prckovi rohlík???A těstoviny??Nějak jsem to od prvního zapoměla
Děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, rohlík jsem dávala od 7 měsíce-stejně z toho moc nesní,spíš ožužlá a těstoviny něco po 8 měsíci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě doktorka řekla při osmiměsíční kontrole, že už může těstoviny i rohlík. Takže my dáváme od 8.měsíce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sem si právě nebyla jistá vím,že piškot by se měl dávat od 8měs,ale tohle mi uplně vypadlo.Děkuji moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U rohlíku pozor, nejde ani tak o lepek, spíš o to, že rohlík je slaný a děti do roka by sůl neměli. Na žumlání bych radši dala něco jako kukuřičné křupky nebo rýžové „polystyreny“, mě dítě velice rychlo zpucovalo rohlík a chtělo další. ![]()
Tady je jeden hezký článek o „skryté“ soli v potravě kojenců a batolat
http://www.rodina.cz/clanek8184.htm
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá má 11měs a dnes měla prvně bezvaječné těstoviny, párkrát jsem jí ráno nabídla chleba se žervé a něco málo ujedla, rohlík ještě neměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rohlík jsem dala od 7.měsíce, stejně ho žužlal, pořádně ho jakž takž jí až teď, ale nikdy ho nesní celý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těstoviny dávám do jídla od cca 7 měsíce, rohlík jsem dceři dala poprvé až měla alespoň dolní dva zoubky, takže na osmém měsíci. Stejně ho doteď jenom žužlá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys píše:
U rohlíku pozor, nejde ani tak o lepek, spíš o to, že rohlík je slaný a děti do roka by sůl neměli. Na žumlání bych radši dala něco jako kukuřičné křupky nebo rýžové „polystyreny“, mě dítě velice rychlo zpucovalo rohlík a chtělo další.Tady je jeden hezký článek o „skryté“ soli v potravě kojenců a batolat
http://www.rodina.cz/clanek8184.htm
Víš v kolika dětských přesnídávkách, které jsou určené pro mladší děti než roční je přidaná sůl
zas nepřeháněj ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak já počítám,že rohlík jsem dala buď těsně před 1. rokem,nebo těsně po něm.Je tedy pravda,že do 1. roku,a možná i do 13m jsem vůbec nesolila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hlavně pozor, jakmile dítě dosáhne 1. rok hned začněte solit, hned začněte dávat lepek a všechno možný
![]()
- Citovat
- Upravit
Já zas nejsem tabulkovej tip možná mě tu odsoudíte,ale říkám si taky jsme jedli všechno a jsme tu,ale nechci to uspěchat kvůli lepku.Ono když se to veme kolem a kolem tak není zdravý vůbec nic.Čím by jsme pak ty děti krmili a sebe??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přesně si nepamatuju, ale kolem 8 měsíce ho už měl, stejně ho moc nesnědl, ale spíš žužlal… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No,tak já když vidím,jak maminy stejně starému dítěti jako je to moje dávají slané tyčky a brambůrky či hranolky,tak si myslím,že na to má času dost
stejně tak na přeslazené sušenky apod.Jde mi taky o jeho zuby,že…nejsem nijak prudérní,ale na některé věci má podle mě času dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
momi33 píše:
No,tak já když vidím,jak maminy stejně starému dítěti jako je to moje dávají slané tyčky a brambůrky či hranolky,tak si myslím,že na to má času doststejně tak na přeslazené sušenky apod.Jde mi taky o jeho zuby,že…nejsem nijak prudérní,ale na některé věci má podle mě času dost.
s tím docela souhlasím, malej spoustu věcí ještě nejí, cukr minimálně (i když občas nějakej „úlet“ je
), ale prostě z rohlíku bych nedělala tragédii, sůl tam je, ale to je i v sýrech a ve všem možným
Primárně jsme malýho od těch 8 měsíců rohlíkama neládovali a měl svoje křupky (a i těch jen málo), ale třeba u bráchy na svatbě (to mu bylo kolem těch 8 měsíců, skoro 9) prostě rohlík na žužlání na snídani dostal ![]()
A bezvaječný těstoviny mi přijdou úplně v pohodě už dřív jako příloha… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit