Od kdy rohlík?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kate02 píše:momi33 píše:s tím docela souhlasím, malej spoustu věcí ještě nejí, cukr minimálně (i když občas nějakej „úlet“ je
No,tak já když vidím,jak maminy stejně starému dítěti jako je to moje dávají slané tyčky a brambůrky či hranolky,tak si myslím,že na to má času doststejně tak na přeslazené sušenky apod.Jde mi taky o jeho zuby,že…nejsem nijak prudérní,ale na některé věci má podle mě času dost.
), ale prostě z rohlíku bych nedělala tragédii, sůl tam je, ale to je i v sýrech a ve všem možným
Primárně jsme malýho od těch 8 měsíců rohlíkama neládovali a měl svoje křupky (a i těch jen málo), ale třeba u bráchy na svatbě (to mu bylo kolem těch 8 měsíců, skoro 9) prostě rohlík na žužlání na snídani dostal
A bezvaječný těstoviny mi přijdou úplně v pohodě už dřív jako příloha…
Tak jednou manžel vzal malého na oslavu do bývalé práce-před vánoci-já byla cvičit,a po měsíci z něj vypadlo,že tam měl 2 kousky lineckého pečiva.Já jsem sice kroutila hlavou,a řekla jsem mu,že mu to neměl dávat,ale nehysterčila jsem.
Na sladké a slané se rychle zvyká,a špatně odvyká.Až bude chodit do školy,tak tam je automatů na brambůrky a colu až do alelujá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AAlisek píše:
Já zas nejsem tabulkovej tip možná mě tu odsoudíte,ale říkám si taky jsme jedli všechno a jsme tu,ale nechci to uspěchat kvůli lepku.Ono když se to veme kolem a kolem tak není zdravý vůbec nic.Čím by jsme pak ty děti krmili a sebe???
Konečně taky někdo rozumnýho názoru
![]()
- Citovat
- Upravit
momi33 píše:kate02 píše:Tak jednou manžel vzal malého na oslavu do bývalé práce-před vánoci-já byla cvičit,a po měsíci z něj vypadlo,že tam měl 2 kousky lineckého pečiva.Já jsem sice kroutila hlavou,a řekla jsem mu,že mu to neměl dávat,ale nehysterčila jsem.momi33 píše:s tím docela souhlasím, malej spoustu věcí ještě nejí, cukr minimálně (i když občas nějakej „úlet“ je
No,tak já když vidím,jak maminy stejně starému dítěti jako je to moje dávají slané tyčky a brambůrky či hranolky,tak si myslím,že na to má času doststejně tak na přeslazené sušenky apod.Jde mi taky o jeho zuby,že…nejsem nijak prudérní,ale na některé věci má podle mě času dost.
), ale prostě z rohlíku bych nedělala tragédii, sůl tam je, ale to je i v sýrech a ve všem možným
Primárně jsme malýho od těch 8 měsíců rohlíkama neládovali a měl svoje křupky (a i těch jen málo), ale třeba u bráchy na svatbě (to mu bylo kolem těch 8 měsíců, skoro 9) prostě rohlík na žužlání na snídani dostal
Na sladké a slané se rychle zvyká,a špatně odvyká.Až bude chodit do školy,tak tam je automatů na brambůrky a colu až do alelujá.
Hele, zas nám se jednou stalo, že nám přivezli pizzu a než jsme se rozkoukali, malej si kousek vzal… a teda ksichtil se na to, prostě mu to slaný nechutnalo
(my doma v podstatě vůbec nesolíme) stejně tak, když tchýně dělala svíčkovou a dali jsme mu trochu líznout, tak prostě nechtěl (přitom můj základ na svíčkovou baští (i když ji děláme upraveně právě kvůli němu), jemu tam prostě ta sůl nesedí a má to tak s více věcma, co nechce, protože jsou moc slaný… ale on je asi tak trochu extrém , klidně si dá něco sladkýho a k tomu jí obyč bílej jogurt nebo sní i kyselou mandarinku (já bych to jíst nemohla, ale on to zblajzne a chce ještě
). Prostě cvok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kate02 píše:momi33 píše:Hele, zas nám se jednou stalo, že nám přivezli pizzu a než jsme se rozkoukali, malej si kousek vzal… a teda ksichtil se na to, prostě mu to slaný nechutnalokate02 píše:Tak jednou manžel vzal malého na oslavu do bývalé práce-před vánoci-já byla cvičit,a po měsíci z něj vypadlo,že tam měl 2 kousky lineckého pečiva.Já jsem sice kroutila hlavou,a řekla jsem mu,že mu to neměl dávat,ale nehysterčila jsem.momi33 píše:s tím docela souhlasím, malej spoustu věcí ještě nejí, cukr minimálně (i když občas nějakej „úlet“ je
Na sladké a slané se rychle zvyká,a špatně odvyká.Až bude chodit do školy,tak tam je automatů na brambůrky a colu až do alelujá.(my doma v podstatě vůbec nesolíme) stejně tak, když tchýně dělala svíčkovou a dali jsme mu trochu líznout, tak prostě nechtěl (přitom můj základ na svíčkovou baští (i když ji děláme upraveně právě kvůli němu), jemu tam prostě ta sůl nesedí a má to tak s více věcma, co nechce, protože jsou moc slaný… ale on je asi tak trochu extrém , klidně si dá něco sladkýho a k tomu jí obyč bílej jogurt nebo sní i kyselou mandarinku (já bych to jíst nemohla, ale on to zblajzne a chce ještě
![]()
). Prostě cvok
U nás to vypadá,že bude po tatíkovi,na maso se klepe,tak 2× do měsíce dostane krůtí šunku,a to se může udávit
dokonce se začal plazit tím,že manžel si k němu lehnul s talířem,na kterém měl klobásu,a on se přemohl,a udělal pohyb směrem k němu.Mandarinku nechce,ta mu nechutná.Máme zaběhnutá jídla,která točíme pořád dokola ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Michaelakkk píše:Gladys píše:Víš v kolika dětských přesnídávkách, které jsou určené pro mladší děti než roční je přidaná sůl
U rohlíku pozor, nejde ani tak o lepek, spíš o to, že rohlík je slaný a děti do roka by sůl neměli. Na žumlání bych radši dala něco jako kukuřičné křupky nebo rýžové „polystyreny“, mě dítě velice rychlo zpucovalo rohlík a chtělo další.Tady je jeden hezký článek o „skryté“ soli v potravě kojenců a batolat
http://www.rodina.cz/clanek8184.htmzas nepřeháněj
ano je…a proto bych je nikdy dítěti nedala… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
milunka1 píše:Michaelakkk píše:ano je…a proto bych je nikdy dítěti nedala…Gladys píše:Víš v kolika dětských přesnídávkách, které jsou určené pro mladší děti než roční je přidaná sůl
U rohlíku pozor, nejde ani tak o lepek, spíš o to, že rohlík je slaný a děti do roka by sůl neměli. Na žumlání bych radši dala něco jako kukuřičné křupky nebo rýžové „polystyreny“, mě dítě velice rychlo zpucovalo rohlík a chtělo další.Tady je jeden hezký článek o „skryté“ soli v potravě kojenců a batolat
a z čeho vaříš?
předpokládám, že jen z bio produktů ![]()
- Citovat
- Upravit
Michaelakkk píše:milunka1 píše:a z čeho vaříš?Michaelakkk píše:ano je…a proto bych je nikdy dítěti nedala…Gladys píše:Víš v kolika dětských přesnídávkách, které jsou určené pro mladší děti než roční je přidaná sůl
předpokládám, že jen z bio produktů
předpokládám,že v čerstvé zelenině není přidaná sůl…v obilninách a v luštěninách taky nééé…tak asi tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
milunka1 píše:Michaelakkk píše:předpokládám,že v čerstvé zelenině není přidaná sůl…v obilninách a v luštěninách taky nééé…tak asi takmilunka1 píše:a z čeho vaříš?Michaelakkk píše:ano je…a proto bych je nikdy dítěti nedala…Gladys píše:Víš v kolika dětských přesnídávkách, které jsou určené pro mladší děti než roční je přidaná sůl
No sůl tam opravdu není, ale spousta jinejch chemickejch s…k (s prominutím)
a ono žádná sůl, také není dobře ![]()
- Citovat
- Upravit
My teda rohlík ještě nespucujeme, ale občas ho dostane na žužlání. A to mi dr. řekla už při 4m.KO, že za měsíc můžeme zkusit dávat kousek rohlíku na žužlání, kvůli reakci na lepek. Že dokud je plně kojena, tak se to líp snáší - čico.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kája píše:
My teda rohlík ještě nespucujeme, ale občas ho dostane na žužlání. A to mi dr. řekla už při 4m.KO, že za měsíc můžeme zkusit dávat kousek rohlíku na žužlání, kvůli reakci na lepek. Že dokud je plně kojena, tak se to líp snáší - čico.
Vždyt jo
rozumná doktorka
Dítěti, prostě rohlík neublíží pokud nemá alergii na lepek a reakce na lepek pokud by na něj bylo dítě alergický by byla tak jako tak at už v půl roce nebo ve 3 letech ![]()
- Citovat
- Upravit
momi33 píše:kate02 píše:U nás to vypadá,že bude po tatíkovi,na maso se klepe,tak 2× do měsíce dostane krůtí šunku,a to se může udávitmomi33 píše:Hele, zas nám se jednou stalo, že nám přivezli pizzu a než jsme se rozkoukali, malej si kousek vzal… a teda ksichtil se na to, prostě mu to slaný nechutnalokate02 píše:Tak jednou manžel vzal malého na oslavu do bývalé práce-před vánoci-já byla cvičit,a po měsíci z něj vypadlo,že tam měl 2 kousky lineckého pečiva.Já jsem sice kroutila hlavou,a řekla jsem mu,že mu to neměl dávat,ale nehysterčila jsem.momi33 píše:s tím docela souhlasím, malej spoustu věcí ještě nejí, cukr minimálně (i když občas nějakej „úlet“ je
Na sladké a slané se rychle zvyká,a špatně odvyká.Až bude chodit do školy,tak tam je automatů na brambůrky a colu až do alelujá.(my doma v podstatě vůbec nesolíme) stejně tak, když tchýně dělala svíčkovou a dali jsme mu trochu líznout, tak prostě nechtěl (přitom můj základ na svíčkovou baští (i když ji děláme upraveně právě kvůli němu), jemu tam prostě ta sůl nesedí a má to tak s více věcma, co nechce, protože jsou moc slaný… ale on je asi tak trochu extrém , klidně si dá něco sladkýho a k tomu jí obyč bílej jogurt nebo sní i kyselou mandarinku (já bych to jíst nemohla, ale on to zblajzne a chce ještě
![]()
). Prostě cvok
dokonce se začal plazit tím,že manžel si k němu lehnul s talířem,na kterém měl klobásu,a on se přemohl,a udělal pohyb směrem k němu.Mandarinku nechce,ta mu nechutná.Máme zaběhnutá jídla,která točíme pořád dokola
Tak to my máme závisláka na zelenině a ovoci
Maso je mu fuk, to jí jen v nouzi nejvyšší
- většinou pokud je namletý a nemůže ho z jídla vyďoubat
Ale zelenina a ovoce je pro něj to nej… (Jen je blbý, že teď sehnat kvalitní ovoce a zeleninu je skoro nemožný
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
milunka1 píše:Michaelakkk píše:předpokládám,že v čerstvé zelenině není přidaná sůl…v obilninách a v luštěninách taky nééé…tak asi takmilunka1 píše:a z čeho vaříš?Michaelakkk píše:ano je…a proto bych je nikdy dítěti nedala…Gladys píše:Víš v kolika dětských přesnídávkách, které jsou určené pro mladší děti než roční je přidaná sůl
Ahoj Milu ![]()
tady je myslím všechna námaha zbytečná, zvlášť když se tu nachází „chytrá“ Míša
Prostě je něco špatnýho všude, tak ať je to v co největších dávkách, asi ![]()
Já to vidím úplně stejně jako ty, ale raději se moc nezapojuji, ještě bych se po ránu nas… štvala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
yriel píše:milunka1 píše:Ahoj MiluMichaelakkk píše:předpokládám,že v čerstvé zelenině není přidaná sůl…v obilninách a v luštěninách taky nééé…tak asi takmilunka1 píše:a z čeho vaříš?Michaelakkk píše:ano je…a proto bych je nikdy dítěti nedala…Gladys píše:Víš v kolika dětských přesnídávkách, které jsou určené pro mladší děti než roční je přidaná sůl
tady je myslím všechna námaha zbytečná, zvlášť když se tu nachází „chytrá“ MíšaProstě je něco špatnýho všude, tak ať je to v co největších dávkách, asi
Já to vidím úplně stejně jako ty, ale raději se moc nezapojuji, ještě bych se po ránu nas… štvala![]()
Hele možná OT (a nechci provokovat, ale fakt to teď doma docela aktuálně řešíme
), kde sehnat v týhle době KVALITNÍ ovoce a zeleninu, nemusí to být bio, pesticidy se stejně vařením prej zlikvidujou
Ale jde mi o to, že spoustu věcí v obchodech maj už napůl plesnivou nebo nahnilou a to malýmu dávat nechci…
pozdní jaro/léto/podzim je v pohodě, to chodíme tady u nás na trh a tam si člověk vybere skoro vždycky, ale teď v zimě je to děs a hrůza ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neprovokuješ, já si prostě jen dávám fakt pozor, co moji kluci jedí. V zimě kupuju raději kvalitní mraženou zeleninu, než bych dávala tu půl roku skladovanou, narvanou dusičnanama. Třeba. s tím ovocem je to teď horší, rozjedem to pořádně až v létě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
yriel píše:
Neprovokuješ, já si prostě jen dávám fakt pozor, co moji kluci jedí. V zimě kupuju raději kvalitní mraženou zeleninu, než bych dávala tu půl roku skladovanou, narvanou dusičnanama. Třeba. s tím ovocem je to teď horší, rozjedem to pořádně až v létě
mraženou taky kupujem, hlavně findus, bonduelle je kolikrát taky nic moc a nowaco úplnej hnus kolikrát, ale mě právě zajímalo něco „čerstvýho“ malej je fakt hroznej závislák na ovoci a zelenině a zelenina jen mražená je pro něj zoufale málo
A sehnat třeba banán, kterej na konci už není naplesnivělej je scifi, protože to vozí zabalený v těch pytlíkách… a tak
Tak mě to prostě jen zajímalo, protože vím, že malej má zeleninu a ovoce (ale stejně si spíš vybírá tu zeleninu
) hrozně rád a teď má většinou smůlu… Už se těším, až ten trh začne pořádně fungovat zase…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit