Od kdy rohlík?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
8.3.11 22:37
kate02 píše:
momi33 píše:
No,tak já když vidím,jak maminy stejně starému dítěti jako je to moje dávají slané tyčky a brambůrky či hranolky,tak si myslím,že na to má času dost :nevim: stejně tak na přeslazené sušenky apod.Jde mi taky o jeho zuby,že…nejsem nijak prudérní,ale na některé věci má podle mě času dost.
s tím docela souhlasím, malej spoustu věcí ještě nejí, cukr minimálně (i když občas nějakej „úlet“ je :-D ), ale prostě z rohlíku bych nedělala tragédii, sůl tam je, ale to je i v sýrech a ve všem možným :-) Primárně jsme malýho od těch 8 měsíců rohlíkama neládovali a měl svoje křupky (a i těch jen málo), ale třeba u bráchy na svatbě (to mu bylo kolem těch 8 měsíců, skoro 9) prostě rohlík na žužlání na snídani dostal :-D
A bezvaječný těstoviny mi přijdou úplně v pohodě už dřív jako příloha… :-)

Tak jednou manžel vzal malého na oslavu do bývalé práce-před vánoci-já byla cvičit,a po měsíci z něj vypadlo,že tam měl 2 kousky lineckého pečiva.Já jsem sice kroutila hlavou,a řekla jsem mu,že mu to neměl dávat,ale nehysterčila jsem.
Na sladké a slané se rychle zvyká,a špatně odvyká.Až bude chodit do školy,tak tam je automatů na brambůrky a colu až do alelujá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
8.3.11 22:43
AAlisek píše:
Já zas nejsem tabulkovej tip možná mě tu odsoudíte,ale říkám si taky jsme jedli všechno a jsme tu,ale nechci to uspěchat kvůli lepku.Ono když se to veme kolem a kolem tak není zdravý vůbec nic.Čím by jsme pak ty děti krmili a sebe??? :mrgreen:

Konečně taky někdo rozumnýho názoru :potlesk: :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
26093
8.3.11 22:47
momi33 píše:
kate02 píše:
momi33 píše:
No,tak já když vidím,jak maminy stejně starému dítěti jako je to moje dávají slané tyčky a brambůrky či hranolky,tak si myslím,že na to má času dost :nevim: stejně tak na přeslazené sušenky apod.Jde mi taky o jeho zuby,že…nejsem nijak prudérní,ale na některé věci má podle mě času dost.
s tím docela souhlasím, malej spoustu věcí ještě nejí, cukr minimálně (i když občas nějakej „úlet“ je :-D ), ale prostě z rohlíku bych nedělala tragédii, sůl tam je, ale to je i v sýrech a ve všem možným :-) Primárně jsme malýho od těch 8 měsíců rohlíkama neládovali a měl svoje křupky (a i těch jen málo), ale třeba u bráchy na svatbě (to mu bylo kolem těch 8 měsíců, skoro 9) prostě rohlík na žužlání na snídani dostal :-D
Tak jednou manžel vzal malého na oslavu do bývalé práce-před vánoci-já byla cvičit,a po měsíci z něj vypadlo,že tam měl 2 kousky lineckého pečiva.Já jsem sice kroutila hlavou,a řekla jsem mu,že mu to neměl dávat,ale nehysterčila jsem.
Na sladké a slané se rychle zvyká,a špatně odvyká.Až bude chodit do školy,tak tam je automatů na brambůrky a colu až do alelujá.

Hele, zas nám se jednou stalo, že nám přivezli pizzu a než jsme se rozkoukali, malej si kousek vzal… a teda ksichtil se na to, prostě mu to slaný nechutnalo :-D (my doma v podstatě vůbec nesolíme) stejně tak, když tchýně dělala svíčkovou a dali jsme mu trochu líznout, tak prostě nechtěl (přitom můj základ na svíčkovou baští (i když ji děláme upraveně právě kvůli němu), jemu tam prostě ta sůl nesedí a má to tak s více věcma, co nechce, protože jsou moc slaný… ale on je asi tak trochu extrém , klidně si dá něco sladkýho a k tomu jí obyč bílej jogurt nebo sní i kyselou mandarinku (já bych to jíst nemohla, ale on to zblajzne a chce ještě :roll: :lol: ). Prostě cvok :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
8.3.11 22:50
kate02 píše:
momi33 píše:
kate02 píše:
momi33 píše:
Hele, zas nám se jednou stalo, že nám přivezli pizzu a než jsme se rozkoukali, malej si kousek vzal… a teda ksichtil se na to, prostě mu to slaný nechutnalo :-D (my doma v podstatě vůbec nesolíme) stejně tak, když tchýně dělala svíčkovou a dali jsme mu trochu líznout, tak prostě nechtěl (přitom můj základ na svíčkovou baští (i když ji děláme upraveně právě kvůli němu), jemu tam prostě ta sůl nesedí a má to tak s více věcma, co nechce, protože jsou moc slaný… ale on je asi tak trochu extrém , klidně si dá něco sladkýho a k tomu jí obyč bílej jogurt nebo sní i kyselou mandarinku (já bych to jíst nemohla, ale on to zblajzne a chce ještě :roll: :lol: ). Prostě cvok :-D

U nás to vypadá,že bude po tatíkovi,na maso se klepe,tak 2× do měsíce dostane krůtí šunku,a to se může udávit :roll: dokonce se začal plazit tím,že manžel si k němu lehnul s talířem,na kterém měl klobásu,a on se přemohl,a udělal pohyb směrem k němu.Mandarinku nechce,ta mu nechutná.Máme zaběhnutá jídla,která točíme pořád dokola :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
8.3.11 23:10
Michaelakkk píše:
Gladys píše:
U rohlíku pozor, nejde ani tak o lepek, spíš o to, že rohlík je slaný a děti do roka by sůl neměli. Na žumlání bych radši dala něco jako kukuřičné křupky nebo rýžové „polystyreny“, mě dítě velice rychlo zpucovalo rohlík a chtělo další. :roll:Tady je jeden hezký článek o „skryté“ soli v potravě kojenců a batolat
http://www.rodina.cz/clanek8184.htm
Víš v kolika dětských přesnídávkách, které jsou určené pro mladší děti než roční je přidaná sůl :wink: zas nepřeháněj :-)

ano je…a proto bych je nikdy dítěti nedala… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
8.3.11 23:28
milunka1 píše:
Michaelakkk píše:
Gladys píše:
U rohlíku pozor, nejde ani tak o lepek, spíš o to, že rohlík je slaný a děti do roka by sůl neměli. Na žumlání bych radši dala něco jako kukuřičné křupky nebo rýžové „polystyreny“, mě dítě velice rychlo zpucovalo rohlík a chtělo další. :roll:Tady je jeden hezký článek o „skryté“ soli v potravě kojenců a batolat
Víš v kolika dětských přesnídávkách, které jsou určené pro mladší děti než roční je přidaná sůl :wink: zas nepřeháněj :-)

a z čeho vaříš? :D předpokládám, že jen z bio produktů :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
482
8.3.11 23:32
Michaelakkk píše:
milunka1 píše:
Michaelakkk píše:
Gladys píše:
a z čeho vaříš? :D předpokládám, že jen z bio produktů :mrgreen:

předpokládám,že v čerstvé zelenině není přidaná sůl…v obilninách a v luštěninách taky nééé…tak asi tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
9.3.11 00:06
milunka1 píše:
Michaelakkk píše:
milunka1 píše:
Michaelakkk píše:
Gladys píše:
předpokládám,že v čerstvé zelenině není přidaná sůl…v obilninách a v luštěninách taky nééé…tak asi tak :wink:

No sůl tam opravdu není, ale spousta jinejch chemickejch s…k (s prominutím) :mrgreen: a ono žádná sůl, také není dobře :-)

• Citovat
  • Upravit
2376
9.3.11 00:32

My teda rohlík ještě nespucujeme, ale občas ho dostane na žužlání. A to mi dr. řekla už při 4m.KO, že za měsíc můžeme zkusit dávat kousek rohlíku na žužlání, kvůli reakci na lepek. Že dokud je plně kojena, tak se to líp snáší - čico.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
9.3.11 00:36
Kája píše:
My teda rohlík ještě nespucujeme, ale občas ho dostane na žužlání. A to mi dr. řekla už při 4m.KO, že za měsíc můžeme zkusit dávat kousek rohlíku na žužlání, kvůli reakci na lepek. Že dokud je plně kojena, tak se to líp snáší - čico.

Vždyt jo :-) rozumná doktorka :-) Dítěti, prostě rohlík neublíží pokud nemá alergii na lepek a reakce na lepek pokud by na něj bylo dítě alergický by byla tak jako tak at už v půl roce nebo ve 3 letech :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
26093
9.3.11 07:41
momi33 píše:
kate02 píše:
momi33 píše:
kate02 píše:
momi33 píše:
Hele, zas nám se jednou stalo, že nám přivezli pizzu a než jsme se rozkoukali, malej si kousek vzal… a teda ksichtil se na to, prostě mu to slaný nechutnalo :-D (my doma v podstatě vůbec nesolíme) stejně tak, když tchýně dělala svíčkovou a dali jsme mu trochu líznout, tak prostě nechtěl (přitom můj základ na svíčkovou baští (i když ji děláme upraveně právě kvůli němu), jemu tam prostě ta sůl nesedí a má to tak s více věcma, co nechce, protože jsou moc slaný… ale on je asi tak trochu extrém , klidně si dá něco sladkýho a k tomu jí obyč bílej jogurt nebo sní i kyselou mandarinku (já bych to jíst nemohla, ale on to zblajzne a chce ještě :roll: :lol: ). Prostě cvok :-D
U nás to vypadá,že bude po tatíkovi,na maso se klepe,tak 2× do měsíce dostane krůtí šunku,a to se může udávit :roll: dokonce se začal plazit tím,že manžel si k němu lehnul s talířem,na kterém měl klobásu,a on se přemohl,a udělal pohyb směrem k němu.Mandarinku nechce,ta mu nechutná.Máme zaběhnutá jídla,která točíme pořád dokola :lol:

Tak to my máme závisláka na zelenině a ovoci :-D Maso je mu fuk, to jí jen v nouzi nejvyšší :-D - většinou pokud je namletý a nemůže ho z jídla vyďoubat :-D Ale zelenina a ovoce je pro něj to nej… (Jen je blbý, že teď sehnat kvalitní ovoce a zeleninu je skoro nemožný :-( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
9.3.11 07:57
milunka1 píše:
Michaelakkk píše:
milunka1 píše:
Michaelakkk píše:
Gladys píše:
předpokládám,že v čerstvé zelenině není přidaná sůl…v obilninách a v luštěninách taky nééé…tak asi tak :wink:

Ahoj Milu :mavam:
tady je myslím všechna námaha zbytečná, zvlášť když se tu nachází „chytrá“ Míša :mrgreen: Prostě je něco špatnýho všude, tak ať je to v co největších dávkách, asi :think:
Já to vidím úplně stejně jako ty, ale raději se moc nezapojuji, ještě bych se po ránu nas… štvala :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.3.11 08:25
yriel píše:
milunka1 píše:
Michaelakkk píše:
milunka1 píše:
Michaelakkk píše:
Gladys píše:
Ahoj Milu :mavam:
tady je myslím všechna námaha zbytečná, zvlášť když se tu nachází „chytrá“ Míša :mrgreen: Prostě je něco špatnýho všude, tak ať je to v co největších dávkách, asi :think:
Já to vidím úplně stejně jako ty, ale raději se moc nezapojuji, ještě bych se po ránu nas… štvala :lol: :lol:

Hele možná OT (a nechci provokovat, ale fakt to teď doma docela aktuálně řešíme :-D ), kde sehnat v týhle době KVALITNÍ ovoce a zeleninu, nemusí to být bio, pesticidy se stejně vařením prej zlikvidujou :-)Ale jde mi o to, že spoustu věcí v obchodech maj už napůl plesnivou nebo nahnilou a to malýmu dávat nechci… :-( pozdní jaro/léto/podzim je v pohodě, to chodíme tady u nás na trh a tam si člověk vybere skoro vždycky, ale teď v zimě je to děs a hrůza :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
9.3.11 08:40

Neprovokuješ, já si prostě jen dávám fakt pozor, co moji kluci jedí. V zimě kupuju raději kvalitní mraženou zeleninu, než bych dávala tu půl roku skladovanou, narvanou dusičnanama. Třeba. s tím ovocem je to teď horší, rozjedem to pořádně až v létě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.3.11 08:48
yriel píše:
Neprovokuješ, já si prostě jen dávám fakt pozor, co moji kluci jedí. V zimě kupuju raději kvalitní mraženou zeleninu, než bych dávala tu půl roku skladovanou, narvanou dusičnanama. Třeba. s tím ovocem je to teď horší, rozjedem to pořádně až v létě :-D

mraženou taky kupujem, hlavně findus, bonduelle je kolikrát taky nic moc a nowaco úplnej hnus kolikrát, ale mě právě zajímalo něco „čerstvýho“ malej je fakt hroznej závislák na ovoci a zelenině a zelenina jen mražená je pro něj zoufale málo :-( A sehnat třeba banán, kterej na konci už není naplesnivělej je scifi, protože to vozí zabalený v těch pytlíkách… a tak :-D Tak mě to prostě jen zajímalo, protože vím, že malej má zeleninu a ovoce (ale stejně si spíš vybírá tu zeleninu :-D ) hrozně rád a teď má většinou smůlu… Už se těším, až ten trh začne pořádně fungovat zase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí