Jídelníček 7měsíčního dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jidelníček 7 měs dítěte
zajímalo by mě jak vypadá váš jídelníček u takto starých dětí?? Moje matka tvrdí že mu toho dávam málo mě to nepříjde,. Akorát tu zeleninu dávame pořád dokola no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
koukni sem, úplně stejná diskuze tu byla nedávno: https://www.emimino.cz/…itete-98122/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem celý sedmý měsíc ještě kojila, takže já neporadím. Moje dítě celých 7 měsíců nedostalo nic než mlíko…ani vodu ne ![]()
CHudák…jak říkají někteří lidé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Michala5 píše:
Já jsem celý sedmý měsíc ještě kojila, takže já neporadím. Moje dítě celých 7 měsíců nedostalo nic než mlíko…ani vodu neCHudák…jak říkají někteří lidé
moje dcera je taky chudák
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojte, holky jsou převážně na UM, já sice ještě odstříkávám takže sem tam ještě moje mlíko, ale už to odstříkávání pomalu omezuju. od 6 měsíců jsme začali se zeleninovými příkrmy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
renule2 píše:Michala5 píše:moje dcera je taky chudák
Já jsem celý sedmý měsíc ještě kojila, takže já neporadím. Moje dítě celých 7 měsíců nedostalo nic než mlíko…ani vodu neCHudák…jak říkají někteří lidé
![]()
Moje byla chudák až do ukončeného 8 měsíce
a kdyby nebyla, tak já bych byla ještě větší, protože ten příkrm prostě nepozřela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kojim 1× v noci, pak obvykle ráno, dopoledne. okolo poledne masozelenina. brzy odpo kokjebí, pozdě odpo ovoce. večer kojení, před spaním kojení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj ja jsem od 6měsice už ovoce davala pestrou stravu.To znamena zeleninove polévky,kaše přesnidavky, piškoty ,banany.Ditě si samo urči co mu chutna. Daša.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jídelníček
Ke snídani dávám UM, pak malou posadím do stoličky k jídelnímu stolu a to co snídám já, dávám jí taky, ona se zabaví sledováním talíře a ochutnává nové věci (chleba s máslem a sýrem, kousíčky šunky pro děti,jindy kousky namazanýho rohlíku, jogurt, prostě to co snídám). K obědu omáčky, polívky (zeleninu strouhám na jemném struhadle a když nechce jíst lžičkou, vyždímám polívkovou vodu, a tak to nechám v mističce na pospas jejím ručičkám, má radost a zbytek holt dojídá sama svými prstíky, upozorňuji bordel je všude, ale ten se uklidí) Prostě skoro vše co si uvařím pro sebe, jí také malá, ale před osolením a kořením. Ke svačině jogurty, přesnídávky, tvaroh či lipánek. K večeři kaši. Po každém jídle jí ještě nabídnu UM na „doražení“. A ještě jako laskominu, když je nevrlá, jí dám do ruky piškot, kukuřičnou tyčinku, tvrdý perník, kousek chleba,… Jo a strašně jí baví pít čaj z normálního hrnečku.
- Citovat
- Upravit
alikt78 píše:
Ke snídani dávám UM, pak malou posadím do stoličky k jídelnímu stolu a to co snídám já, dávám jí taky, ona se zabaví sledováním talíře a ochutnává nové věci (chleba s máslem a sýrem, kousíčky šunky pro děti,jindy kousky namazanýho rohlíku, jogurt, prostě to co snídám). K obědu omáčky, polívky (zeleninu strouhám na jemném struhadle a když nechce jíst lžičkou, vyždímám polívkovou vodu, a tak to nechám v mističce na pospas jejím ručičkám, má radost a zbytek holt dojídá sama svými prstíky, upozorňuji bordel je všude, ale ten se uklidí) Prostě skoro vše co si uvařím pro sebe, jí také malá, ale před osolením a kořením. Ke svačině jogurty, přesnídávky, tvaroh či lipánek. K večeři kaši. Po každém jídle jí ještě nabídnu UM na „doražení“. A ještě jako laskominu, když je nevrlá, jí dám do ruky piškot, kukuřičnou tyčinku, tvrdý perník, kousek chleba,… Jo a strašně jí baví pít čaj z normálního hrnečku.
A kolik má dcera měsíců?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
za týden osm měsíců, už má 4 zuby, chodí s oporou a skvěle prospívá
- Citovat
- Upravit
alikt78 píše:
za týden osm měsíců, už má 4 zuby, chodí s oporou a skvěle prospívá
tak to je šikulka
My jsem v půlce sedmého a zatím jen válíme sudy, o sto šest
A zoubek nemáme zatím žádný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice váží teprve 6kg, (narodila se 2kilová) ale asi je to pro ni dobře, aspoň nemá takovou zátěž na klouby. Jinak se ještě před pár týdny ještě plazila po břiše a seděla s oporou, ale najednou to byl tak rychlý skok - vyrostly všechny čtyři zuby (začaly se prořezávat před měsícem) a ještě pořádně neleze po čtyřech, zato chce pořád chodit za ručičky. Ale doktorka říkala, že je hyperaktivní tak asi i proto (vyžaduje strašnou pozornost)
- Citovat
- Upravit
Ahojky,
potřebovala bych poradit. Mám 7měsíčního synka a chtěla bych mu zařadit pomalu jogurt.Ale nevím, jestli není špatné, že mi pak bude pít UM jen 1× denně.
napíšu jak to máme..
ráno cca 6-7 hod UM (210ml)
Potom dopoledne ovoce, cca 9-10hod.jak kdy, podle toho jak spinká.
k obědu masozeleninový příkrm
odpoledne UM (210ml)
a večer kašičku.
Tak že vlastě baští cca po 3hodinách, nebo podle toho jak dlouho spí.
No a právě on už mi to odpolední mlíčko až zas tak moc nechce, vždy ho nějak přemluvím a nebo ho nakonec vypije hlady, ale už by ho nemusel.
jiné mamči se kterými občas mluvím, už dávají odpoledne jogurt. nevím ale kolik mají přes den mlíčka.
No ale já si říkám, jestli na 7měsíční mimčo to nebude málo to UM??jednou denně ráno? ale já do něj jinak přes den to UM prostě nedostanu, už takhle bojujeme s tím odpoledním. jinak myslím, že má to co by měl, ovoce ke sváče, k obědu mas. zeleninu. odpol UM, k večeři kaši. A jemu to myslím stačí. Má v 7 měsících 9,5 kg a 71cm.
Tak co si o tom myslíte vy? jak to máte vy?
Děkuji za názory a rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
potřebovala bych poradit. Mám 7měsíčního synka a chtěla bych mu zařadit pomalu jogurt.Ale nevím, jestli není špatné, že mi pak bude pít UM jen 1× denně.
napíšu jak to máme..
ráno cca 6–7 hod UM (210ml)
Potom dopoledne ovoce, cca 9–10hod. jak kdy, podle toho jak spinká.
k obědu masozeleninový příkrm
odpoledne UM (210ml)
a večer kašičku.
Tak že vlastě baští cca po 3hodinách, nebo podle toho jak dlouho spí.
No a právě on už mi to odpolední mlíčko až zas tak moc nechce, vždy ho nějak přemluvím a nebo ho nakonec vypije hlady, ale už by ho nemusel.
jiné mamči se kterými občas mluvím, už dávají odpoledne jogurt. nevím ale kolik mají přes den mlíčka.
No ale já si říkám, jestli na 7měsíční mimčo to nebude málo to UM??jednou denně ráno? ale já do něj jinak přes den to UM prostě nedostanu, už takhle bojujeme s tím odpoledním. jinak myslím, že má to co by měl, ovoce ke sváče, k obědu mas. zeleninu. odpol UM, k večeři kaši. A jemu to myslím stačí. Má v 7 měsících 9,5 kg a 71cm.
Tak co si o tom myslíte vy? jak to máte vy?
Děkuji za názory a rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit