Začala mi pít málo UM - 7 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Začala mi pít málo UM - 7 m
Ahojky maminy dcerka mi nechce pít UM. Dřív mi vypila tak 180 ml 2× denně, i to si myslím asi bylo málo, ale teď jsem ráda, že do ní dostanu 100 ml 2× denně. Jinak dáváme dopol ovocný přesnídávky, oběd - masozel a večer kašičku. Není to pro 7 měsíců v poměru málo UM a hodně pevný stravy? Mlíko by asi v jídelníčku mělo dominovat, že jo? Ale já už další dávku UM nemám kam nacpat. V noci mi spí celou noc. Myslíte, že to nevadí? Díky za vaše skušenosti
Příspěvek upraven 12.02.12 v 19:34
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My mame na krabici napsano, ze by mel vypit do jednoho roka cca 600ml UM, ve chvili, kdy se ustalily prikrmy. A nas maly tech 600ml denne vypije. Nekdy i vic. A to toho sni pres den opravdu hodne. ![]()
S doktorkou jsem to, ale neresila, tak nevim. Mozna ti poradi nekdo, kdo s tim ma zkusenosti, nebo zkus zavolat doktorce a zeptat se.
- Citovat
- Upravit
No kupuju mléčné a vody dávám 150 ml a asi tak 5 lžic kašičky. Víc by mi nesnědla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mě malá také cca od 8 měsíce pomalu přestala pít UM a od 10 měsíce nechtěla už ani kaši, trvalo to téměř do roka. Nedalo se s tím nic dělat
. A potom mi doktorka řekla, že máme dávat ráno klasické snídaně (mléko, rohlík se sýrem atd) a tak se pomalu malá zase rozpila. Teď v 22 měsících pije 2× denně 250ml UM
. Ale kaši nechce ani vidět… ![]()
Nezbylo mi, než se přizpůsobit.
- Citovat
- Upravit
Tak začni dávat bílý jogurt na jednu svačinku,třeba s trochou přesnídávky,ten už může,za chvilku už budete moct začít větší kousky- třeba chlebík se žervé,lučinou,plátkem tvrdého 45 % sýru,ono to už dlouho trvat nebude,zase příjem vápníku doplníte ,neboj.
Málo- víš kolik je dětí,co prostě málo jí a víc do sebe nedostanou? Já myslím,že je důležité,že ti jinak pěkně jí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to je normální…mně říkala doktorka, že spousta dětí začne kolem 8. měsíce mlíčko odmítat, můj syn teď s tím taky hrozně zlobí. Nejhorší bylo, když odmítl pít mlíko k snídani…nakonec jsem ho ošidila tím, že mu do toho přidávám 1 odměrku kaše (jahodová od Hipp). Chutná mu to a vypije to ani neví jak
Ke svačině už do něj nedostanu ani kapku (což po ovoci se nedivím, taky bych mlíko nepila), k obědu po příkrmu jsem ráda, když si dá 60ml, jediná doba, kdy ještě s velkým přemlouváním, ale vypije svou dávku (150ml) je odpolední svačina-brzo ji ale nahradím jogurtem a potom před spaním, to dostává do flašky kaši (180ml UM + 2 odměrky nemléčné kaše do toho).
a moc nechce pít ani nic jinýho, nakonec jsem uspěla s ředěnou jablečnou šťávou, ale i tak jsem ráda, když do něj nacpu 100ml přes den a tak 60-80ml v noci
(budí se, protože má žízeň po té kaši).
chce to vydržet, vápník by jim chybět neměl, ostatní živiny a energii taky berou už z příkrmů, tak když přibírají, tak snad je to v pořádku, jsou to mlsouni prostě. Už mají „lepší“, tak co se štvát s mlíkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit