Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky, chtela bych se zeptat… od patku mam strevni problemy a zvraceni a nemuzu nic snist, aniz bych to nevyzvracela, nastesti tekutiny prijimam dobre.
Doktor me napsal magnesolv, jen mam strach aby miminku neco nechybelo…momentalne jsem v 8. tt ![]()
Chtela jsem se zeptat, kdyz Vam bylo nevolno…co Vam delalo dobre?
Dekuji za odpovedi a krasny den Vam preji ![]()
Příspěvek upraven 21.10.20 v 10:42
Kdyz mam střevní chřipku a nebo bliju, tak nejim nic. Stačilo max 24hodin a pak třeba rohlík, rýže po málu.
Suchý rohlík, rýže, nemaštěné brambory. Jsem v půlce těhotenství a stále na této stravě přežívám. Teď už si teda můžu dovolit luxus v podobě ovoce
Od začátku těhotenství jsem neměla žádnou zeleninu, maso a sýr a nemám strach, že by malé v břichu nějak strádalo.
Ledová cocacola nebo černý čaj ( dostatečně vychlazený, teplý by mohl vyvolat zase zvracení)…nepít na moc, jen cucat po lžičkách. ( doporučila dr mamce, už když jsem byla malá)
Až budeš schopna něco pozřít, tak nastrouhané jabko s mrkví a namačkaný banán.
Suchary, suché rohlíky
Až budeš mít větší chuť k jídlu a hlad, tak dušenou mrkev s namačkaným bramborem.
Kmínovou polévku
Suchary, později šlo i kakao (instantní, dětské, slazené; s naředěným mlékem), jinak suchá rýže, ovoce (ale jen tak plátek, když víc, tak to šlo zase ven
). Rozhodně nic tučného. Maso vařené ve slané vodě. Při nejhorších stavech šumivé multivitamíny rozpuštěné ve vodě. Při nechutenství (bez nevolnosti) nízkotučný tvaroh s marmeládou, taky cornflaky.
Ja jsem trosku exot v tomhle, ale kefir… jahodovej kefi klidne dva tri denne. Prvni jidlo co dokazu po zvraceni a pod snist/vypit a je mi po nem dobre. Pak jogurty, banan… nasledne idelane bramborova kase a nejaka sumka jako bilkovina.
Jablka, kompoty a dětské šťávy z dmka. Pak jsem zvladla bagetu s marmeladou jahoda a kuličky Nesquick. Colu ani nahodou, kofein mi nedělá dobře.
Ozivim tema. Mam klasicke nevolnosti 1.trimestru - “kocovina” a obcasne zvraceni. Kolikrat nevim co bych jedla, abych zbytecne nevolno neprovokovala. Co obvykle jite v obdobi tehotenskych nevolnosti? Konkretni potraviny a jidla. Co naopak, nesnesete? Dekuji za prispevky!