Jídelníček pro 6měsíční dítko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Mně přijde jídelníček i množství snědeného příkrmu přiměřené věku max. bych přidala večer kaši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud sní dost příkrmu, už bych nedávala mlíko na zapíjení.
Ještě koukám 150ml je tak akorát porce, takže já bych dala zapít čajem, vodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
malý mi kolem půl roku snědl odpoledne zeleninového příkrmu kolem 180ml někdy i více, potom jsem mu nedávala mlíčko. Myslím že pokud bude papat více, tak mu dej a neměj strach že by se přejedl, dítě si samo řekne kdy má dost. Můj syn je drobný, ale je velký jedlík. Někdy nechápu kde se to do něj vleze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj. My jsme od 6m začali kaší a od 6,5m máme ráno mlíko(6-7h), v 10h přesnídávku - ovoce(190g), ve 13h zelenina+masíčko nebo jen směs zeleniny(190g), odpoledne (16-17) mlíko a večer kaši 50g+150ml vody (neovocnou). Ze začátku pil po kaši ještě mlíko (ale spíš si jen tak „cucnul“ Do včerejška jsem ho ještě jednou v noci kojila. Mezi přesnídávkou a obědem a obědem a svačinou pak vypije pokaždé tak 100čaje. Po jídle pití nechce.
Každý dítě je trochu jiný, my jsme museli začít dávat kaši, protože se malej začal v noci budit hlady.
p.s. mlíkem se u nás myslí kojení; 190g jsou takové ty střední lahvičky od HIPPu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky já teď taky přemýšlím jak teď. My jsme na příkrmech od 4m. A u nás to teď vypadá:
ráno (cca 8h) mlíčko 210ml - pije to na 2× tak po půl hoďce
v poledne (cca 10h) ovocná přesnídávka, banán nebo jablíčko
oběd (12-13h) zeleninový příkrm nebo s masíčkem (malá skl. od hami)
odpoledne mlíčko 150ml (ale jsou to hrozný boje, vůbec ho nechce, ale nakoce jí donutí hlad)
druhá sváča banán, přesnídávka
večer do mlíčka 210ml přidávám rýžovou kaši od Nestlé
mezitím žunkáme čáčulku nebo šťávičku za den asi 250ml
no a mám taky otázku nemá málo mlíčka??? Ale ráno i večer ho pije dobře, ale přes den máme stašný problémy.
jo a ještě nevadí ta druhá sváča? Ale zase kdyby neměla hlad tak by jí nevyžadovala??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jídelníček
Ahoj, mám 7 měsíčního synka, kterého od 5 měsíců krmím UM. Ráno začínáme Bebou, pak během dopoledne zbaští ovocnou přesnídávku, k obědu mu vařím maso a zeleninu s brambůrkem nebo rýží, někdy vařím maso-zeleninovou polévku, k svačině pak zas dávám ovoce formou pyré. Večer pak krmím Bebou a kaší. Během dne mi vypije asi tak litr vody, dětských čajů a ovocné šťávy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj mam 7 mesicni holcicku a chtela bych se zeptat kolik by mela vypit caje za celi den? od narozeni mi totiz nechce flasku ani cumle proste nic ve tvaru cumle
tak davam i caj z lzicky a za celi den mi vypije vetsi hrnek caje.vim ze lehci by to bylo s tou flaskou ale nutim a nic
jinak ma 3 denne mlicko 1denne zeleninovy prikrm,svacu!:ovocnou presnidavku a vecer kasi.poradite mi dekuju moc
- Citovat
- Upravit
@Ellaa píše:
Ahoj, mám 7 měsíčního synka, kterého od 5 měsíců krmím UM. Ráno začínáme Bebou, pak během dopoledne zbaští ovocnou přesnídávku, k obědu mu vařím maso a zeleninu s brambůrkem nebo rýží, někdy vařím maso-zeleninovou polévku, k svačině pak zas dávám ovoce formou pyré. Večer pak krmím Bebou a kaší. Během dne mi vypije asi tak litr vody, dětských čajů a ovocné šťávy.
Týýý jo, litr vody? To nevypije leckterý dospělý
A má se vypít tak hodně? Nevíte někdo? Já teda kojím tak snad má ještě tekutinu z toho, ale vypije tak 250ml vody/čaje přes den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
poradite mi nekdo kolik caje nebo vody by melo vypit 7 mesicne dite? pres den
- Citovat
- Upravit
Ahoj, cetla jsem, ze dite bz melo vypit 120-140ml na kilo vahy. Zda se mi to teda silene moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mléčná kaše se počítá jako mléčná dávka nebo ne, nevíte někdo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rejžička píše:
Mléčná kaše se počítá jako mléčná dávka nebo ne, nevíte někdo?
ano pocita se jako mlecna davka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gabka
Dobrý den, taky mě zajímá jídelníček 7 měsíčního miminka a dívám se že jsme na tom tady podobně. Mléko by měl mít 2× deně plus tu mléčnou kaši na večer a to prý stačí. Jen malý mi teď jednu porci mléka začal vynechávat a to „svačinovou“,
tak chudák jí v 6h ráno a pak až po spánku jak se vzbudí oběd. Děkuji za radu z jogurtem, jen by mě zajímalo jaký můžu kupovat? Přijde mi že mu dávám přád jedno a to samé jen v jiných chutích ![]()
Z tím pitím pijeme též tak obdobně kolem litru hlavně v těch vedrech. Ale někdy zase vypije sotva pul litru.
- Citovat
- Upravit
MAMINKY, MŮŽETE MI PROSÍM NAPSAT, JAK VYPADÁ JÍDELNÍČEK VAŠICH DĚTÍ? nÁŠ MARTÍNEK MÁ 6,5 MĚSÍCE, PAPÁME ZELENINKU, I KUŘECÍ MASÍKO, OVOCE, JSME PLNĚ NA NUTRILONU.
JDE MI HLAVNĚ O TO KDY BYCH MĚLA UBÍRAT MLÍČKO, PROTOŽE TŘEBA K OBĚDU MI SNÍ TAK 150 ML PŘÍKRMU A DOPÍJÍ TO JEŠTĚ MLÍKEM, NO ALE PAK ODPOLEDNE UŽ MI HO ZASE TOLIK NEVYPIJE, TAK SI ŘÍKÁM, SEBRAT MU HO NA OBĚD, ABY VYPIL ODPOLEDNE VŠE…
PORADÍTE?
mOC DĚKUJI moNIKA