Jídelníček ročního dítěte - nejedlík
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
To neni zadny nejedlik, mne se tou dobou chtel skoro jen kojit a naopak se mu navalovalo z kousku a musel mit vse velejemne az nekdy do 14m:) bud za to rada, nektere deti to tak maji, ze mixovane odmitnou a preskoci a diky tomu muzes pohodlne varit jedno jidlo.
Kdyby dochazela inspirace, co varit, doporucuju knizky o BLW (neco je i na ulozto). Kamoska to ma jako ty a hodne pece - zeleninove tycky (jakoby zdrave hranolky, kdyz polevky nejedou), slane muffiny..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě taky děti nechtěly kaše, nic si z toho nedělej. Ono to není žádné zdravé jídlo, vem si jenom ten palmác tam ![]()
Klidně ji dávej znovu ten oběd. Jenom bych zkusila zařadit přes den víc mléčných výrobků. Např. tvaroh, jogurty, sýr na kostičky, jovokoktejly. Klidně i převařené mléko. Masozeleninove příkrmy by měly být opravdu v tomhle věku jen příkrmy, hlavní strava je stále mléčná.
A v noci bych teda nedala ani lžičku, to je cesta do pekel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Capretta @MartinaIrena
To že malá jí kousky je super, naučila jsem si ji tak od 7 měsíce, jen mě dost štve, že nechce jist ode mě, sice papá sama, ale právě toho moc nesní
Vařím už jen jedno jidlo, jen pro ni většinou oddeluji, aby to nebylo příliš korenene. Spíš když si dá třeba obed a vidím, ze toho moc nesnědla, tak ji dam třeba za hodku ještě UM. Nevím jestli muže ještě několikrát denne UM, ale když to vyžaduje a vidím, ze přes den toho moc nesni, tak ji ho proste dám během dne
Nestráda, váží 12kg, prave do 9 měsíce byla šílený jedlík, teď začíná byt vybirava
Možná proto mám takové obavy, že je nejedlík
Jogurty se ji snažím dávat, ale většinou je vše na zemi a v puse toho moc nezůstane, zkouším ji učit lzickou, ale moc ji to nejde a jak píší, ode mě si nic nevezme
Je to paličák po mamce ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Capretta @MartinaIrena
To že malá jí kousky je super, naučila jsem si ji tak od 7 měsíce, jen mě dost štve, že nechce jist ode mě, sice papá sama, ale právě toho moc nesníVařím už jen jedno jidlo, jen pro ni většinou oddeluji, aby to nebylo příliš korenene. Spíš když si dá třeba obed a vidím, ze toho moc nesnědla, tak ji dam třeba za hodku ještě UM. Nevím jestli muže ještě několikrát denne UM, ale když to vyžaduje a vidím, ze přes den toho moc nesni, tak ji ho proste dám během dne
Nestráda, váží 12kg, prave do 9 měsíce byla šílený jedlík, teď začíná byt vybirava
Možná proto mám takové obavy, že je nejedlík
Jogurty se ji snažím dávat, ale většinou je vše na zemi a v puse toho moc nezůstane, zkouším ji učit lzickou, ale moc ji to nejde a jak píší, ode mě si nic nevezme
Je to paličák po mamce
Podle me to jde v tomhle roku ovlivnit jen castecne - taky jsem chtela prikrmovat „do ruky“, ale maly pokazdy zvracel a akceptoval jen mixovane - proste opak, nez u vas
dulezite je, ze to trva par mesicu, synovi je 17m a sni uz vsechno, co neni pribity. A kamaradcin syn, co nechtel jogurty a polivky taky postupne zacal vsechno. Proste prubezne nabizet a nez prijme, mit alternativy - jogurove muffiny, syrove tycky, namazany chleba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je jak u nas. Minuly tyden se mi chtelo proskocit oknem. Mela omacku s ryzi a chtela jen sama lzickou. Ode me ani sousto. Vsechna ryze na tricku a ona to z toho tricka jedla po zrnkach rucickama ![]()
Tento tyden se mi povedlo ji nakrmit vidlickou!
Zkus to taky.
Nerekla bych, ze vase je nejedlik… Nase 8.6 kg v 14 mesicich.
Rano nakojim. Snidane kousek chleba se sunkou nebo jogurt (nakrmi ji ale jen 4 leta segra, ode mne ani tuk). Dopol kase (ze zdrave vyzivy treba kukuricno jahlova z obyc mlika) - to jedine sni na lzice, obed to co my (treba i tortily
), odpol ovoce a nejake susenky. Vecere nekdy polivky (davam ji vyvar do hrnecku
). Jindy co ubylo z obeda… I chleba ve vajicku ji chutnal (na sucho).
Treba ji lezou zub, kdyz se budi a nechce jist. Je to normalni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj, chce to trpělivost a lžičkou se naučí. Je to sice za trest, protože ten úklid potom stojí za to, ale mohu tě uklidnit, že u nás nabryndá ještě i prvňáček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak moje dcerka nechce krmit už od 13měsiců, musí mít v ruce lžičku,jinak nejí..teď je jí skoro rok a půl a docela se už nají, ale taky to tak vypadá, jen jí chci lžičku vzít řve jak protržená ![]()
poslední dobou ale taky zlobí s jídlem, moc jíst nechce, nemá čas prostě..
Už to znám od první dcery, chce to trpělivost a vydržet a nabízet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky, mohli by jste mi prosím napsat co dáváte za celý den vašim dětem? Moje malá poslední 2 měsíce zlobí s jídlem
A taky se spánkem, od narození spala celou noc a ted poslední 2 měsíce se tak 2× vzbudi hlady. Moc toho přes den nesní a hlavně nesni nic ode mě, chce proste jist sama, ale lžičkou jíst neumi, takže vše chce brát ručičkami
No takže abych do ni něco dostala tak ji nechávám a pak jdeme hned do vany
Většinou když se vzbudi dávám ji UM 8:00, pak kolem 10:00 ovoce do ruky, obed 12:00-13:00 podle toho v kolik se vzbudi a to má přílohu+ maso (ted vařím jidlo které se dobre bere rukou
) poté kolem 16:00 svačinu- chleba s lucinou nebo různé pomazánky, vecer kaši nepozře zvedá se ji z konzistence žaludek, takže ji většinou dávám obed znovu (protože zeleninovou polévku rukami nesni
) a těsně před spánkem UM s tím ze se vzbouzi 2× v noci ještě na UM. Tak nevim jestli se zacala v noci vzbouzet tím, ze ji jidlo přes dne nestačí, protože do nějakého 10 měsíce spinkala celou noc 12-14 hodin vkuse