Jídelníček ročního dítěte - nejedlík

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.1.19 08:20

Jídelníček ročního dítěte - nejedlík

Ahoj maminky, mohli by jste mi prosím napsat co dáváte za celý den vašim dětem? Moje malá poslední 2 měsíce zlobí s jídlem :roll: A taky se spánkem, od narození spala celou noc a ted poslední 2 měsíce se tak 2× vzbudi hlady. Moc toho přes den nesní a hlavně nesni nic ode mě, chce proste jist sama, ale lžičkou jíst neumi, takže vše chce brát ručičkami :? No takže abych do ni něco dostala tak ji nechávám a pak jdeme hned do vany :nevim: Většinou když se vzbudi dávám ji UM 8:00, pak kolem 10:00 ovoce do ruky, obed 12:00-13:00 podle toho v kolik se vzbudi a to má přílohu+ maso (ted vařím jidlo které se dobre bere rukou :roll: ) poté kolem 16:00 svačinu- chleba s lucinou nebo různé pomazánky, vecer kaši nepozře zvedá se ji z konzistence žaludek, takže ji většinou dávám obed znovu (protože zeleninovou polévku rukami nesni :nevim: ) a těsně před spánkem UM s tím ze se vzbouzi 2× v noci ještě na UM. Tak nevim jestli se zacala v noci vzbouzet tím, ze ji jidlo přes dne nestačí, protože do nějakého 10 měsíce spinkala celou noc 12-14 hodin vkuse :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1809
22.1.19 09:19

To neni zadny nejedlik, mne se tou dobou chtel skoro jen kojit a naopak se mu navalovalo z kousku a musel mit vse velejemne az nekdy do 14m:) bud za to rada, nektere deti to tak maji, ze mixovane odmitnou a preskoci a diky tomu muzes pohodlne varit jedno jidlo.

Kdyby dochazela inspirace, co varit, doporucuju knizky o BLW (neco je i na ulozto). Kamoska to ma jako ty a hodne pece - zeleninove tycky (jakoby zdrave hranolky, kdyz polevky nejedou), slane muffiny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25001
22.1.19 09:35

Mě taky děti nechtěly kaše, nic si z toho nedělej. Ono to není žádné zdravé jídlo, vem si jenom ten palmác tam :poblion:
Klidně ji dávej znovu ten oběd. Jenom bych zkusila zařadit přes den víc mléčných výrobků. Např. tvaroh, jogurty, sýr na kostičky, jovokoktejly. Klidně i převařené mléko. Masozeleninove příkrmy by měly být opravdu v tomhle věku jen příkrmy, hlavní strava je stále mléčná.
A v noci bych teda nedala ani lžičku, to je cesta do pekel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.19 09:47

@Capretta @MartinaIrena
To že malá jí kousky je super, naučila jsem si ji tak od 7 měsíce, jen mě dost štve, že nechce jist ode mě, sice papá sama, ale právě toho moc nesní :roll: Vařím už jen jedno jidlo, jen pro ni většinou oddeluji, aby to nebylo příliš korenene. Spíš když si dá třeba obed a vidím, ze toho moc nesnědla, tak ji dam třeba za hodku ještě UM. Nevím jestli muže ještě několikrát denne UM, ale když to vyžaduje a vidím, ze přes den toho moc nesni, tak ji ho proste dám během dne :nevim: Nestráda, váží 12kg, prave do 9 měsíce byla šílený jedlík, teď začíná byt vybirava :lol: Možná proto mám takové obavy, že je nejedlík :nevim: Jogurty se ji snažím dávat, ale většinou je vše na zemi a v puse toho moc nezůstane, zkouším ji učit lzickou, ale moc ji to nejde a jak píší, ode mě si nic nevezme :roll: Je to paličák po mamce :think:

• Citovat
  • Upravit
1809
22.1.19 10:18
@Anonymní píše:
@Capretta @MartinaIrena
To že malá jí kousky je super, naučila jsem si ji tak od 7 měsíce, jen mě dost štve, že nechce jist ode mě, sice papá sama, ale právě toho moc nesní :roll: Vařím už jen jedno jidlo, jen pro ni většinou oddeluji, aby to nebylo příliš korenene. Spíš když si dá třeba obed a vidím, ze toho moc nesnědla, tak ji dam třeba za hodku ještě UM. Nevím jestli muže ještě několikrát denne UM, ale když to vyžaduje a vidím, ze přes den toho moc nesni, tak ji ho proste dám během dne :nevim: Nestráda, váží 12kg, prave do 9 měsíce byla šílený jedlík, teď začíná byt vybirava :lol: Možná proto mám takové obavy, že je nejedlík :nevim: Jogurty se ji snažím dávat, ale většinou je vše na zemi a v puse toho moc nezůstane, zkouším ji učit lzickou, ale moc ji to nejde a jak píší, ode mě si nic nevezme :roll: Je to paličák po mamce :think:

Podle me to jde v tomhle roku ovlivnit jen castecne - taky jsem chtela prikrmovat „do ruky“, ale maly pokazdy zvracel a akceptoval jen mixovane - proste opak, nez u vas :) dulezite je, ze to trva par mesicu, synovi je 17m a sni uz vsechno, co neni pribity. A kamaradcin syn, co nechtel jogurty a polivky taky postupne zacal vsechno. Proste prubezne nabizet a nez prijme, mit alternativy - jogurove muffiny, syrove tycky, namazany chleba :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
22.1.19 10:28

To je jak u nas. Minuly tyden se mi chtelo proskocit oknem. Mela omacku s ryzi a chtela jen sama lzickou. Ode me ani sousto. Vsechna ryze na tricku a ona to z toho tricka jedla po zrnkach rucickama :zed:
Tento tyden se mi povedlo ji nakrmit vidlickou! 8o Zkus to taky.

Nerekla bych, ze vase je nejedlik… Nase 8.6 kg v 14 mesicich.

Rano nakojim. Snidane kousek chleba se sunkou nebo jogurt (nakrmi ji ale jen 4 leta segra, ode mne ani tuk). Dopol kase (ze zdrave vyzivy treba kukuricno jahlova z obyc mlika) - to jedine sni na lzice, obed to co my (treba i tortily :D ), odpol ovoce a nejake susenky. Vecere nekdy polivky (davam ji vyvar do hrnecku :? ). Jindy co ubylo z obeda… I chleba ve vajicku ji chutnal (na sucho).

Treba ji lezou zub, kdyz se budi a nechce jist. Je to normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25001
22.1.19 11:41

Neboj, chce to trpělivost a lžičkou se naučí. Je to sice za trest, protože ten úklid potom stojí za to, ale mohu tě uklidnit, že u nás nabryndá ještě i prvňáček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
22.1.19 19:43

Tak moje dcerka nechce krmit už od 13měsiců, musí mít v ruce lžičku,jinak nejí..teď je jí skoro rok a půl a docela se už nají, ale taky to tak vypadá, jen jí chci lžičku vzít řve jak protržená :roll:
poslední dobou ale taky zlobí s jídlem, moc jíst nechce, nemá čas prostě..
Už to znám od první dcery, chce to trpělivost a vydržet a nabízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí