Jídelníček šestiměsíčního miminka

Anonymní
6.10.21 15:32

Jídelníček sestimesicniho

Zdravím, byli jsme má šestiměsíční kontrole u dr a zajímal by mě názor j/zkušenosti iných maminek. Dr hodně řešila, co malý jí… Měl ráno um, dopoledne um, v poledne zeleninu, odpoledne ještě 2× um (musíme dávat častěji po menších dávkách, jinak nám hodně zvrací), večer kaše +um… Ale.. Dr mi řekla, že by měl mít ráno um, dopoledne ovoce, v poledne zeleninu, odpoledne jogurt+ovoce a večer kasi+um… Upřímně se mi zdá toho "normalniho' jídla na šest měsíců dost… A zároveň by měl děsně málo um… Moc se mi to nezdá, chtěl ajsem teprve začít dávat odpoledne pomalu ochutnávat ovoce… Co myslíte? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37138
6.10.21 15:34

Záleží kdy jsi začala s prikrmem. Ale jogurt bych teda ještě aspoň měsíc počkala, mě se to zdá v pohodě, akorát bych pomalu začla dávat ochutnat ovoce třeba na svačinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36036
6.10.21 15:34

Dělej to jak cítíš ty a vyhovuje to dítěti. Jogurt jsem dávala kolem 8 měsíce a kaši cca v 10 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
6.10.21 15:53

Já jsem taky příkrmy zaváděla hodně postupně. V šesti měsících měla dcera jenom zeleninu k obědu a občas kaši, jinak byla na UM. Nespěchala bych. Pokud dítě normálně přibírá, tak mu nic neuteče. S ovocem klidně začni, ale jogurt bych ještě tak dva měsíce nedávala.

Hlavně bych nic nehrotila. Nejhorší je vystrašená matka s představou, že dítě přece musí jíst to a to v určitém množství. Děti to vycítí a pak začnou jídlo tak akorát bojkotovat. Takže klid, v šesti měsících má nárok být hlavně na mléku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
6.10.21 16:34

Dnes je malé 6. měsíců a teprve začínát budeme. Ale my pojedeme metodu BLW a tam je nutné počkat na ukončený 6. měsíc. Doktorka o tom ví a nic mi na to neřekla.
Dělej jak sama uznáš za vhodné. Do roka je to prostě kojenec a v tomto období si má hlavě vytvořit kladný vztah k jídlu. Nevytvářej na něj zbytečně tlak, který na tebe vytvořila doktorka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
6.10.21 16:36

Já se řídím tím, co mi řekla dr. Tj. dopoledne ovoce, např. banán nebo jablko, na oběd zeleninu s masem nebo žloutkem a na večeři kaše. S příkrmama jsme začali od 4. měsíce, malý má 5,5 měsíce a je kojený. Moc mu chutná a po kaši mi dobře spinká skoro celou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.10.21 17:08

Asi je to individuálne, ale začali sme postupne a pomaly, ako to sadlo malému. Trošku zeleniny, trošku ovocia. Jogurty dávame ale pomenej ak vôbec, a začali sme cca v 8m tiež, takže by som ešte počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22934
6.10.21 18:04

V ukončeném 6.měsíci jsem začala dávat jednodruhovou zeleninu, pak jsem nabalovala a mixovala dalí, ak se přidalo maso a lepek )těstoviny, kuskus), to trvalo asi měsíc, pak teprve to ovoce, opět jednodruhové, pak mixy. V 8.měsíci je doporučený jogurt a jako poslední kaše. Řídila jsem se podle kojeni.net a dle svého rozumu, naštěstí máme normální doktorku, která mě do ničeho netlačila.
Druhá dcera stejný postup, ale o měsíc dříve,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
14.12.21 09:48

Holky, potřebuju radu. Syn má šest měsíců. Příkrmy zkouším dávat už od toho 4.měsíce, ale malej nikdy nesní na oběd ani tu malou skleničku 120g. Má ji většinou na 2 dny. Ale řeším to, že po té zelenině většinou hned pláče a chce dokrmit um, jenže když mu mlíko dám skoro pokaždé se poblije. Normálně vypije 200ml na dávku a i když dám po obědě třeba jen 130ml, tak blinká a dost.. takže já vůbec nevím jak krmit. Když po obědě nedostane um, tak řve dokud mu ho nedám. Ovoce už dávám taky, většinou odpoledne a je to úplně to stejný. Poradíte co dělám špatně? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.12.21 10:04
@Dara90 píše:
Holky, potřebuju radu. Syn má šest měsíců. Příkrmy zkouším dávat už od toho 4.měsíce, ale malej nikdy nesní na oběd ani tu malou skleničku 120g. Má ji většinou na 2 dny. Ale řeším to, že po té zelenině většinou hned pláče a chce dokrmit um, jenže když mu mlíko dám skoro pokaždé se poblije. Normálně vypije 200ml na dávku a i když dám po obědě třeba jen 130ml, tak blinká a dost.. takže já vůbec nevím jak krmit. Když po obědě nedostane um, tak řve dokud mu ho nedám. Ovoce už dávám taky, většinou odpoledne a je to úplně to stejný. Poradíte co dělám špatně? Díky

Zkus dát ještě míň mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.12.21 10:16

@Dara90 chce to trpělivost.. po jídle jsem dávala vždy jen čaj, žádné um.. a mmchdm, nás mladý do roka snědl jen pár lžiček, někdy ani to ne.. teď najednou zlom a cpe se jak prorvany..ale do toho roku byl skoro výhradně na um :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.12.21 10:20

Kazde dite je jine, nektere se potrebuje klasicky napit mlika a jidlo ochutnavat az potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
14.12.21 10:28

Podle dr. už má sníst normálně oběd a žádné mléko, ale to u nás prostě nejde.. a i když dám po jídle třeba jen 90ml um tak má za hodinu zase hlad.. :nevim: takže za den sní půl skleničky oběda, půl skleničky ovocné přesnídávky a litr mléka. Není to moc na takovýho drobka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
14.12.21 10:32
@martina.se píše:
@Dara90 chce to trpělivost.. po jídle jsem dávala vždy jen čaj, žádné um.. a mmchdm, nás mladý do roka snědl jen pár lžiček, někdy ani to ne.. teď najednou zlom a cpe se jak prorvany..ale do toho roku byl skoro výhradně na um :think:

Malej nechce čaj ani vodu.. pije právě jenom um :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
14.12.21 10:35
@Dara90 píše:
Holky, potřebuju radu. Syn má šest měsíců. Příkrmy zkouším dávat už od toho 4.měsíce, ale malej nikdy nesní na oběd ani tu malou skleničku 120g. Má ji většinou na 2 dny. Ale řeším to, že po té zelenině většinou hned pláče a chce dokrmit um, jenže když mu mlíko dám skoro pokaždé se poblije. Normálně vypije 200ml na dávku a i když dám po obědě třeba jen 130ml, tak blinká a dost.. takže já vůbec nevím jak krmit. Když po obědě nedostane um, tak řve dokud mu ho nedám. Ovoce už dávám taky, většinou odpoledne a je to úplně to stejný. Poradíte co dělám špatně? Díky

A dát jen třeba 60ml toho UM na zapití? Dcera taky po obědu si dala ještě UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí