Jídelníček v 10ti měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jídelníček v 10ti měsících
Ahojda, holky jak se skládají jidelničky u vašich 10ti měsíčních miminek?
Malá 10,5mesicu
Kolem 3-5 v noci UM
7:30-8:00 kaše nebo jogurt s ovocem
11:30-12:00 maso-zel prijem
14-14:30 UM
17-18 presnidavka, kaše, jogurt.. něco z toho
19:30 mléko UM na spaní..
Ale říkám si, jestli bych ji už neměla dávat více toho klasického jidla, hlavně vůbec nevím co ji dávat a dáváme tyhle kombinace pořad dokola🙈
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V 10m sme boli na tých 3 jedlách + 3× za deň UM. Ráno ovesna kaša s ovocím a orieškami (tú jeme celá rodina), na obed väčšinou kus nášho jedla (bez soli a ak to bolo ľahko pozutelne bez zubov). A k večeri zeleninu povarenu do mäkka na kúsky + nejaké mäkké pečivo a zdroj bielkoviny (jogurt, mäso, michana vajíčka)
Mne sa na prechod na normálne jedlo osvedčilo zaradiť 1 jedlo (u nás večera) formou blw, kým ostatné boli klasické prikrmy a kaše. A keď na tú večeru začala jesť nejak normalnejsie, tak sme na kúsky prešli aj s obedom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá 9,5 měsíce. Ráno a dopo kojím - ještě nesedí, nemá zuby a větší kousky ji dáví a já nemám u práce čas mixovat a lžičkovat jí svačinky. Kolem poledne obvykle končím s prací, takže masozel (má zavedený prakticky všechny možný potraviny, takže variabilita velká), pak odpoledne nějaká sváča (ovoce, ovoce s jogurtem), večer kaše/polívka a na uspání kojení. V noci kojení nepočítám
starší už touhle dobou víc jedla a míň se kojila, ale to jsme se zrovna s manželem na rodičáku střídali a já potřebovala aby byla zvyklá že přes den mlíko není.
Ta variabilita jídla se dost zlepší po roce, to jsem starší začala dělat normální kaše (ovesný, jáhlový, krupičný…) z mlíka kravskýho nebo rostlinnýho, narostly jí zuby takže k večeři už zvládla obložený talíř (základ zelenina, trochu sýra a šunky, pečivo), na sváču šla třeba domácí buchta slazená medem, a tak
do roka je to dost stravovací nuda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elfido me jde o to, ze večeři beru třeba v těch cca 19hodin.. no jenže malá usina u mleka, ale zas v těch 17-18 co papa tak je to spis jko svacina, proto si moc nevím rady, jak to tam zapojit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tá naša „večera“ bola práve okolo 16-17 😊 a tiež mlieko pred spaním.
A potom o nejaký mesiac si sama vypýtala jedlo ešte pred mliekom, toho časom zožrala celkom veľa a mlieka na spanie chcela čím ďalej tým menej až sme ho vypustili úplne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brzy rano UM, snida ovocnou presnidavku s piskotem, banan s jogurtem, svacina ovoce nebo toastovy chleba nebo rohlik s lucinou, nekdy kousek sunky, obed masozelenina, svacina kousek buchty, sladky rohlik nebo banan, tvaroh, dneska mel papriku a kousek tvrdeho syra a chleba, vecere kase s ovocem, michane vajicka, polivka. Kolem sedme kojim a jde spat, v noci pak kojim jeste jednou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zacla bych davat na vecu pecivo s kouskem masla a k tomu nejaka sunka pro deti nebo syr, trosku tvarohove pomazanky bez soli a nebo vajicko. Do toho tvarohu trosku bylinek aby to melo nejakou chut, ted klidne i avokadova pomaznka, olivac, trosku citronovy stavy.. apod. 11 mesicu uz je skoro rok takze skoro jidlo pro dospely bez soli, moc nekorenit a ne moc tucny veci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natali1996 moje holky, kojené, v 10.mesicich mely 5 jídel a kojení dle potřeby, i po jidle..neříkám, že vždy snesly plnou porci.
Ale ráno byla kaše, buď s ovocem nebo jen tak, svačina dopoledne jogurt, oběd maso zelenina, nebo s rybou nebo žloutkem, další svačina ovoce a k večeři hustá zeleninová polévka..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit