Jídelníček v pěti měsících

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.2.15 17:44
@wonder woman píše:
Já dala lepek (ožužlala rohlík :oops: )okolo 6m, přikrmovat jsem začala od 5m. Imonoligické okýnko je fajn, ale jak sem psala, další věc je připravenost trávícího traktu… takže se mezi tím snažím najít nějaký kompromis. A nezo jiného je „dát ochutnat“ a „dávat pravidelně“. Nemám problém jí dát líznout rohlíku, tvarohu, mléka, kafe :mrgreen: atd. ale nedělám z toho pravidelnou součást jídelníčku

Presne tak i ja, ale na druhou stranu si myslim, ze travici trakt je zraly od 4m. Samozrejme postupne zavadet pomalu, ale nijak zvlast to nehrotit.

• Citovat
  • Upravit
20.2.15 17:47
@Anonymní píše:
Presne tak i ja, ale na druhou stranu si myslim, ze travici trakt je zraly od 4m. Samozrejme postupne zavadet pomalu, ale nijak zvlast to nehrotit.

Asi tak, náš první příkrm byl ve 4m časopis - sviňa si ho nenápadně půjčila a kus snědla :mrgreen: no kovbojku sem z toho nedělala :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.15 17:50
@algoritma píše:
Tvaroh se nedoporučuje kvůli vysokému obsahu bílkovin. To spíš jogurt, ale ten taky až tak kolem 8.m. Lepek je nejlepší zavést mezi 4.-6. měsícem, ale pokud kojíš a zavádíš příkrmy po 6. měsíci, tak se to nezblázní. Jinak příkrmy jsou na úkor mléka, které je pro dítě to nejdůležitější, takže to nepřehánět. Nejlépe jednu ovocnou a jednu zeleninovou porci denně. Dr. mi doporučila 5× týdně maso a 2× týdně 1/2 žloutku. U nás vede dýně, brambory a květák, takže to různě mixuju a přidávám po troškách jiné druhy zeleniny. Spíš seznámit dítě s novými chutěmi, zavést potenciálně alergenní potraviny a naučit jíst lžičkou a vytvořit pozitivní vztah k jídlu.

Jogurt se ale muze uz kolem 5-6m, davam zatim zeleninu a ovoce, maso teprve zacneme :D

• Citovat
  • Upravit
14691
20.2.15 17:50
@wonder woman píše:
Asi tak, náš první příkrm byl ve 4m časopis - sviňa si ho nenápadně půjčila a kus snědla :mrgreen: no kovbojku sem z toho nedělala :jazyk:

vida, a je snad nějaký výzkum, který by dokazoval nevhodnost časopisů v tomto věku? :mrgreen: :mrgreen: otázka je o jaký se jednalo, to se mi zdá důležité

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
20.2.15 17:51
@Anonymní píše:
Jogurt se ale muze uz kolem 5-6m, davam zatim zeleninu a ovoce, maso teprve zacneme :D

To je věc názoru…toto jsou jen doporučení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.15 17:59

@julie74 To už nevím, ale nějakej barevnej brak myslím… jasně, že Ekonom, Týden nebo 100+1 by bylo lepší, ale snad to nebude mít následky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
20.2.15 18:35
@wonder woman píše:
@julie74 To už nevím, ale nějakej barevnej brak myslím… jasně, že Ekonom, Týden nebo 100+1 by bylo lepší, ale snad to nebude mít následky :jazyk:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: třeba zrovna na brak měla okénko :roll: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25137
20.2.15 18:52

Jogurt jsem dala kolem 7.měsíce, s ovocem. Bílý ani jedna nejedla. Lepek taky už kolem 6.měsíce. Tvaroh pokud vím, tak zatěžuje ledviny. Pribiňáčka a tomu podobné nekupuju vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.15 19:18
@Aries6 píše:
Jogurt jsem dala kolem 7.měsíce, s ovocem. Bílý ani jedna nejedla. Lepek taky už kolem 6.měsíce. Tvaroh pokud vím, tak zatěžuje ledviny. Pribiňáčka a tomu podobné nekupuju vůbec.

Tak to jsem zvedava, jestli muj bude jist, ten zblajzne vsechno, co mu dam :mrgreen: Tak lepek jsem uz obcas zkousela koem 4m, zuzlani rohliku, piskotu,atd.No ja taky moc nekupuju ty smetanky, jen obcas, a malemu dam akorat ochutnat, kdyz to jim ja :)

• Citovat
  • Upravit
308
20.2.15 19:59
@Anonymní píše:
Tak tobude asi leps dat trochu toho pribinacka do tepresnidavky, ze? Od kolika davas celeho pribinacka?

Mala mi celeho prihinacka snedla nekdy v ukoncenem 7 mesici… miluje je.. ted mela poprve i piskotika od pribinacka… piskot davame nekdy od 5 mesice ( doktorka rikala strouhat do jidla - presnidavek, bananu a jablicka) kvuli lepku protoze jsme na UM od 6tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
20.2.15 20:01
@Zdeňka92 píše:
Mala mi celeho prihinacka snedla nekdy v ukoncenem 7 mesici… miluje je.. ted mela poprve i piskotika od pribinacka… piskot davame nekdy od 5 mesice ( doktorka rikala strouhat do jidla - presnidavek, bananu a jablicka) kvuli lepku protoze jsme na UM od 6tydne. [/citace

Me mala moc neji ( nejedlik) takze ja mam davat co mi bude chtit aby snedla aspon trosku ( samozrejme podle toho co v jakem mesici uz muze)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.15 20:17
@Zdeňka92 píše:
Mala mi celeho prihinacka snedla nekdy v ukoncenem 7 mesici… miluje je.. ted mela poprve i piskotika od pribinacka… piskot davame nekdy od 5 mesice ( doktorka rikala strouhat do jidla - presnidavek, bananu a jablicka) kvuli lepku protoze jsme na UM od 6tydne.

Jo tak piskot jsem uz taky do presnidavky dala, udelala jsem ji ridkou, tak abych ji zahustila, a taky kvuli lepku :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko