Jídelníček v pěti měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Presne tak i ja, ale na druhou stranu si myslim, ze travici trakt je zraly od 4m. Samozrejme postupne zavadet pomalu, ale nijak zvlast to nehrotit.
Asi tak, náš první příkrm byl ve 4m časopis - sviňa si ho nenápadně půjčila a kus snědla
no kovbojku sem z toho nedělala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@algoritma píše:
Tvaroh se nedoporučuje kvůli vysokému obsahu bílkovin. To spíš jogurt, ale ten taky až tak kolem 8.m. Lepek je nejlepší zavést mezi 4.-6. měsícem, ale pokud kojíš a zavádíš příkrmy po 6. měsíci, tak se to nezblázní. Jinak příkrmy jsou na úkor mléka, které je pro dítě to nejdůležitější, takže to nepřehánět. Nejlépe jednu ovocnou a jednu zeleninovou porci denně. Dr. mi doporučila 5× týdně maso a 2× týdně 1/2 žloutku. U nás vede dýně, brambory a květák, takže to různě mixuju a přidávám po troškách jiné druhy zeleniny. Spíš seznámit dítě s novými chutěmi, zavést potenciálně alergenní potraviny a naučit jíst lžičkou a vytvořit pozitivní vztah k jídlu.
Jogurt se ale muze uz kolem 5-6m, davam zatim zeleninu a ovoce, maso teprve zacneme ![]()
- Citovat
- Upravit
@wonder woman píše:
Asi tak, náš první příkrm byl ve 4m časopis - sviňa si ho nenápadně půjčila a kus snědlano kovbojku sem z toho nedělala
vida, a je snad nějaký výzkum, který by dokazoval nevhodnost časopisů v tomto věku?
otázka je o jaký se jednalo, to se mi zdá důležité
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jogurt se ale muze uz kolem 5-6m, davam zatim zeleninu a ovoce, maso teprve zacneme
To je věc názoru…toto jsou jen doporučení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@julie74 To už nevím, ale nějakej barevnej brak myslím… jasně, že Ekonom, Týden nebo 100+1 by bylo lepší, ale snad to nebude mít následky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wonder woman píše:
@julie74 To už nevím, ale nějakej barevnej brak myslím… jasně, že Ekonom, Týden nebo 100+1 by bylo lepší, ale snad to nebude mít následky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jogurt jsem dala kolem 7.měsíce, s ovocem. Bílý ani jedna nejedla. Lepek taky už kolem 6.měsíce. Tvaroh pokud vím, tak zatěžuje ledviny. Pribiňáčka a tomu podobné nekupuju vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 píše:
Jogurt jsem dala kolem 7.měsíce, s ovocem. Bílý ani jedna nejedla. Lepek taky už kolem 6.měsíce. Tvaroh pokud vím, tak zatěžuje ledviny. Pribiňáčka a tomu podobné nekupuju vůbec.
Tak to jsem zvedava, jestli muj bude jist, ten zblajzne vsechno, co mu dam
Tak lepek jsem uz obcas zkousela koem 4m, zuzlani rohliku, piskotu,atd.No ja taky moc nekupuju ty smetanky, jen obcas, a malemu dam akorat ochutnat, kdyz to jim ja ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak tobude asi leps dat trochu toho pribinacka do tepresnidavky, ze? Od kolika davas celeho pribinacka?
Mala mi celeho prihinacka snedla nekdy v ukoncenem 7 mesici… miluje je.. ted mela poprve i piskotika od pribinacka… piskot davame nekdy od 5 mesice ( doktorka rikala strouhat do jidla - presnidavek, bananu a jablicka) kvuli lepku protoze jsme na UM od 6tydne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zdeňka92 píše:
Mala mi celeho prihinacka snedla nekdy v ukoncenem 7 mesici… miluje je.. ted mela poprve i piskotika od pribinacka… piskot davame nekdy od 5 mesice ( doktorka rikala strouhat do jidla - presnidavek, bananu a jablicka) kvuli lepku protoze jsme na UM od 6tydne. [/citaceMe mala moc neji ( nejedlik) takze ja mam davat co mi bude chtit aby snedla aspon trosku ( samozrejme podle toho co v jakem mesici uz muze)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zdeňka92 píše:
Mala mi celeho prihinacka snedla nekdy v ukoncenem 7 mesici… miluje je.. ted mela poprve i piskotika od pribinacka… piskot davame nekdy od 5 mesice ( doktorka rikala strouhat do jidla - presnidavek, bananu a jablicka) kvuli lepku protoze jsme na UM od 6tydne.
Jo tak piskot jsem uz taky do presnidavky dala, udelala jsem ji ridkou, tak abych ji zahustila, a taky kvuli lepku ![]()
- Citovat
- Upravit
Presne tak i ja, ale na druhou stranu si myslim, ze travici trakt je zraly od 4m. Samozrejme postupne zavadet pomalu, ale nijak zvlast to nehrotit.