Jak odstavit dítě od kojení?

18.2.15 14:34

Jak odstavit dítě od kojení

Zdravím všechny, potřebovala bych radu, jak odstavit dítě od kojení. Synovi je teď 13 měsíců, jí všechno, maso, zeleninu, ovoce, mléčné výrobky, ale UM nechce za žádnou cenu. Zkouším to s přestávkama od jeho 7 měsíců, na sto honů pozná UM, vystřídala jsem všechny dostupné značky, ochucené, slazené, bez přídavků… nic. Přitom z láhve čaj normálně pije. Kojím ho už jen dopoledne (záruka, že usne), a někdy ještě brzo ráno, hlavně v tuto dobu to vyžaduje, jinak je schopný v 6ráno řvát v postýlce i hodinu. Přes den je to dobré, stačí mu čaj, pije i z hrníčku. Noční kojení jsem zrušila už před půl rokem, bez nejmenších potíží. Navíc bydlíme v jednopokojovém bytě, takže ranní vyřvání nemůžu snést, není kam utéct. Nemáte některá podobnou zkušenost? Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6842
18.2.15 14:39

Vykašli se na UM a zkus obyč. kravské
já jsem okolo roka zkusila dát obyč. kravské a v poho (UM v tomto věku je podle mě zbytečná reklama :zed: :zed: :zed: :zed: )
dr. jsem to tehdy oznámila a ta se jen ptala, jestli neměli alergickou reakci, když ne, tak s tím neměla problém
jo a teda já kojila do 22m, takže zhruba od roka měli obojí, kojení ráno po probuzení a večer na spaní, během dne obyč. kravské někdy kakao někdy nic;
když hlídaly babičky měli jen obč. kravské a bez problémů

jí jogurty a sýry a tvaroh, kaše? pokud jo, tak si myslím, že i kdyby byl úplně bez mléka, tak se nic neděje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
18.2.15 14:43

Já malého odstavila ve 12,5 měsících, UM nechce, kravské taky ne, ale mléčné výrobky ma rad, takže 1-2 jogurty denně a večer mléčnou kaši. Ted byl zrovna na krevnim obrazu a vše ( i železo ) v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
18.2.15 14:57

Ahoj, kojeni zkratka utni a zkus karvske mleko, na UM bych se v tomhle veku vykaslala. Pokud ho chtit nebude, tak mlecnou davku pokryj jogurtama, tvarohem, kasema, pudinkama, syrem apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.15 14:57

Kravské nemůže, má po tom průjem. On totiž po kojení pekně zabírá ke spánku, ale já už bych se toho ráda zbavila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
18.2.15 15:43

Tak nějaké jiné nebo žádné. A zkusit uspávat jinak. Já jsem s tím taky bojovala, do 10m usínal jen u kojení/flašky nebo v kočáře. Byl to boj, ale naučil se i bez toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
18.2.15 16:17

Tak jestli nutně nemusíš, tak ho neodstavuj, mně by to za to řvaní nestálo, navíc lepší MM než umělé nebo kravské…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
18.2.15 16:26

Ahoj, ja resim to same, za mesic a pul jdu na operaci, malemu bude 8,5mesice a taky musim odstavit. ale taky nevim jak na to takhle z fleku :-(:-(:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
18.2.15 17:25

@mejdabejda no tak po UM ten prujem muze mit taky. Pomud te to uz obtezuje, tak ho zkratka odstav a nahrad mleko jinymi produkty. Jinak koj dal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.21 14:06

Jak odstavit a uspat?

Zdravím, prosím o rady a zkušenosti, jak jste odstavovaly dítě od mléka. Máme rok a tři čtvrtě starého sviště, přes den už je kojení vyřešeno, problémem je noc. OK, prso nedáme, bude plakat. Jen pak nevím jak ho uspat. U pohádek ještě nevydrží, zpívání ho baví chvíli, houpání na míči je vyháněné čerta ďáblem. Odpoledne spí v kočárku. V noci se často budí a dudlá si jen tak a už je to náročné, navíc čekáme druhé. Díky všem

• Citovat
  • Upravit
32889
29.4.21 14:24

Tak na to si počkám.
Ačkoli už jsem dvě děti úspěšně odstavila (akorát že už si nepamatuju detailně jak), tak poslední svišť je ořech. Pořád kojím, ačkoli už jsem chtěla xkrát přestat, všechny „lhůty“ už dávno minuly :lol: dost nám do toho už před rokem hodila vidle pandemie. Takže je mu 2 a čtvrt a jinak než u prsa nebo v autě neusne. U pohádky taky nevydrží. Když zpívám, zacpe mi pusu nebo zdrhá (starším zpívám občas ukolébavku dodnes).
Mám pocit, že jsem nějak konkrétně děti neuspávala. Prostě jsem je vracela do postele, hladila, byla přítomná a čekala až usnou. Možná nějaké povídání, ať mě slyší, zpívání..
Prostřednímu když jsem rušila noční kojení, tak jsem nabídla vodu. Nechtěl. Třetí noc spal celou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí